FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Αυτά έκανε ο Χάμες Ροντρίγκες και ανέβασε τους ερυθρόλευκους στο Γεντί Κουλέ

Ο Χάμες Ροντρίγκες στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός
Ο Χάμες Ροντρίγκες στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός INTIME

Ο Μίτσελ επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ, ο οποίος είχε και μία ασίστ, βοήθησε στη βελτίωση και την ανατροπή των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δύσκολο απόγευμα στο Ηράκλειο, όμως κατάφερε να φύγει με το διπλό στο Γεντί Κουλέ. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ, όμως στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκαν θεαματικά και με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες (58') και του Μπακαμπού (81') έφεραν "τούμπα" το παιχνίδι με το 2-1 να είναι το αποτέλεσμα.

Ο Μίτσελ θέλησε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού με δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μία από αυτές ήταν η είσοδος του Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος αντικατέστησε τον Μασούρα.

Ο Ισπανός πέρασε τον Κολομβιανό στο ματς, ώστε να αγωνιστεί πίσω από τον Μπακαμπού στη θέση "10" και να διασπάσει την κρητική άμυνα, πράγμα που κατάφερε.

Ο Χάμες με την ποιότητά του και τις δημιουργικές του ικανότητες συνέβαλε στη βελτίωση του Ολυμπιακού, ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής που τροφοδότησε τον Γκάρι Ροντρίγκες, με ωραία κάθετη πάσα για το 1-1. Θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει και νωρίτερα, αλλά δεν νίκησε τον Μανδά σε εκτέλεση πέναλτι.

Τα στατιστικά και οι μεταβιβάσεις του Χάμες Ροντρίγκες
Τα στατιστικά και οι μεταβιβάσεις του Χάμες Ροντρίγκες OPTA / SPORT24

Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ προσπαθούσε συνεχώς με τις μεταβιβάσεις του να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του κλεισμένου ΟΦΗ. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος, κάτι που φαίνεται από τις 22 επιτυχημένες στις 27 συνολικά μεταβιβάσεις του, ενώ σχεδόν το 60% των πασών του ήταν προς τα μπροστά.

Επιπλέον, είχε 11 στις 14 πάσες στην επίθεση στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της δημιουργικής του συνεισφοράς, ο κορυφαίος των ερυθρόλευκων στον παραπάνω τομέα, Αγκιμπού, είχε 12 μεταβιβάσεις στην επίθεση, αλλά σε 80 λεπτά.

Ο Χάμες ανέβασε τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά χαμηλά στο γήπεδο, κάτι που του κόστισε σε δημιουργία. Οι αλλαγές του Μίτσελ στην ανάπαυλα έγιναν με στόχο οι ερυθρόλευκοι να ανεβάσουν τις γραμμές τους και συνάμα την πίεσή τους.

Η είσοδος του Χάμες Ροντρίγκες στον αγωνιστικό χώρο ήταν μία από τις αιτίες. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός με τις κινήσεις του στο γήπεδο πίσω από τον φορ και ανάμεσα στις γραμμές του ΟΦΗ βοήθησε τους Πειραιώτες να παίξουν ψηλότερα.

Τα στατιστικά και οι ενέργειες του Χάμες Ροντρίγκες
Τα στατιστικά και οι ενέργειες του Χάμες Ροντρίγκες OPTA / SPORT24

Συνολικά, στο παιχνίδι είχε 32 ενέργειες με την μπάλα, οι περισσότερες εξ αυτών πάνω από τη μεσαία γραμμή. Είχε ενέργειες σε όλες τις πλευρές έξω από την περιοχή, ενώ είχε και ένα σουτ, το οποίο ήταν το χαμένο πέναλτί του.

Έδειξε πως μπορεί να γίνει απαραίτητος

Αυτή ήταν η δεύτερη εμφάνιση του Χάμες Ροντρίγκες τη φετινή σεζόν. Η εικόνα του άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια, καθώς έδειξε πως μπορεί να βγάλει εύκολα την ποιότητα για την οποία αποκτήθηκε και να κάνει την διαφορά.

Φυσικά δεν βρίσκεται ακόμη στο 100% του, ωστόσο όσο παίρνει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του τόσο θα εγκλιματίζεται με την υπόλοιπη ομάδα και δείχνει πως μπορεί γίνει ένα απαραίτητο κομμάτι στη μεσοεπιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Δείτε την Game Night με όλη την δράση της Super League:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ