STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0: Άσφαιροι οι ερυθρόλευκοι, άντεξαν οι ψυχωμένοι Περιστεριώτες στο Φάληρο

Ο Ρόνι Λόπες σε φάση με τον Κουλούρη στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος | 12 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Ρόνι Λόπες σε φάση με τον Κουλούρη στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος | 12 Σεπτεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες απέναντι στον Ατρόμητο, έμεινε όμως άσφαιρος με τους Περιστεριώτες να αντέχουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας με το 0-0.

Ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος έμειναν ισόπαλοι 0-0 για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, όμως οι Περιστεριώτες άντεξαν στην πίεση, ιδιαίτερα στο β΄μέρος και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την υπεροχή, πίεσε, δημιούργηκε ευκαιρίες για γκολ, όμως έμενε άσφαιρη. Απ' την άλλη, ο Ατρόμητος, ο οποίος είχε κάποιες καλές στιγμές μονάχα στο πρώτο μέρος, έκλεισε τους χώρους, κρατούσε κοντά τις γραμμές του και εν τέλει άντεξε την πίεση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Χωρίς γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει τα ηνία

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-4-2 με τους Τικίνιο και Αραμπί στην κορυφή. Απ' την άλλη ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με βασικό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τον Κουλούρη στην αιχμή του δόρατος. Οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους καταγράφηκε στο 9ο λεπτό. Έπειτα από λάθος του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο Τικίνιο πάτησε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι απ' τον Πίριτς, αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω του. Στο 9' ο Ατρόμητος θέλησε να απαντήσει. Ο Καστεγιάνο έβγαλε τη σέντρα, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά, όμως μπλόκαρε ο Βατσλίκ.


Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 14ο λεπτό ο Σισέ επιχείρησε να απειλήσει, όμως δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή να πιάσει το σουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είχε την κατοχή, όμως δυσκολευόταν να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά απ' την εστία του Πίριτς.

Απ' την άλλη ο Ατρόμητος δεν πατούσε στην περιοχή του Ολυμπιακού, είχε κυρίως παθητικό ρόλο, ενώ επιχειρούσε να απειλήσει με μακρινές προσπάθειες. Ο Μουνίθ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός, είχε ευκαιρία στο 27'. Έκανε το σουτ απ' τα δεξιά έξω απ' την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Όσο κυλούσαν τα λεπτά προς το τέλος του ημιχρόνου έπεφτε ο ρυθμός και έτσι οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Δυσκολεύτηκε στην αρχή του β' μέρους ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δυσκολευόταν να απειλήσει, παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή. Είχε μεν την κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Πριν απ' την έναρξη του β' μέρους, ο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ονιεκούρου στη θέση του Ρόνι Λόπες, που δεν κατάφερε να συνδυαστεί με τους Τικίνιο και Αραμπί.

Απ' την άλλη, ο Ατρόμητος είχε κοντά τις γραμμές του επιχειρώντας να κλείσει χώρους. Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του τελική στο 61ο λεπτό. Ο Ονιεκούρου έστρωσε για τον Ρέαμπτσιουκ στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τις γραμμές του με τον Σισέ να πιάνει άστοχη κεφαλιά στο 65'.

Βομβαρδισμός του Ολυμπιακού, έμεινε όμως άσφαιρος

Όσο κυλούσαν βέβαια τα λεπτά τόσο ανέβαζε τον ρυθμό του και έσφιγγε τον κλοιό γύρω απ' τον Ατρόμητο με αρκετές τελικές. Στο 67' έκανε το μακρινό σουτ ο Εμβιλά, έπειτα από αντεπίθεση των ερυθρόλευκων, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.


Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 71ο λεπτό ο Βαλμπουενά έκανε το γέμισμα, η μπάλα κόντραρε στον Παπαδόπουλο, στρώθηκε στον Αραμπί έπιασε σουτ στην κίνηση, αλλά πάνω στον Πίριτς. Στο 78' οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα ευκαιρία. Ο Τικίνιο συνδυάστηκε με τον Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός προσπάθησε να σουτάρει με το τακουνάκι, η μπάλα κόντραρε στον Χατζησαΐα, με τον Αραμπί να πιάνει το ριμπάουντ και να αστοχεί.

Ο Ατρόμητος κρατούσε κοντά τις γραμμές του επιχειρώντας να κρατήσει μακριά τον Ολυμπιακό απ' την περιοχή του. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν. Στο 88' χάθηκε νέα ευκαιρία, έπειτα από συνδυασμό Ονιεκούρου - Βαλμπουενά, με τους Ανδρούτσο και Τικίνιο να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να επιχειρεί στην περιοχή του Ατρομήτου. Στο 90+3' ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τη σέντρα, ο Ανδρούτσος έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 90+6' οι ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν την μπάλα, ο Ανδρούτσος μοίρασε στον Κούντε, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Έτσι, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ άντεξε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Μην χάσετε την πρεμιέρα της Game Night. Ο Παντελής Βλαχόπουλος, μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν όσα είδαμε στην 1η αγωνιστική της Super League Interwetten. Σέντρα στις 22:30.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ