EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός - Αταλάντα 0-3: Ιταλική υπεροχή και πρόκριση των μπεργκαμάσκι στους "16"

Ο Γιώργος Μασούρας
Ο Γιώργος Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχασε 3-0 από την Αταλάντα και σε συνδυασμό με την ήττα του με 2-1 στο πρώτο αγώνα αποχαιρέτησε το Europa League, με τους μπεργκαμάσκι να παίρνουν το εισιτήριο για τους 16. Μάλε (40') και Μαλινόβσκι (66', 69') τα γκολ της Αταλάντα.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αταλάντα και ηττήθηκε 3-0 στο δεύτερο παιχνίδι των μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League. Έτσι, σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ματς, οι μπεργκαμάσκι πήραν εύκολα την πρόκριση για τη συνέχεια της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι το πάλεψαν στο πρώτο μέρος, ωστόσο ο Μέλε έκανε το 1-0 στο 40ο λεπτό. Μέσα σε λίγα λεπτά η Αταλάντα καθάρισε την υπόθεση πρόκριση, με τον Μαλινόβσκι να σκοράρει δις στο 66' και στο 69'.

Η Αταλάντα σκόραρε πριν από το τέλος του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 3-5-2 στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν τοποθετημένος στον άξονα μαζί με τους Μαντί Καμαρά και Εμβιλά. Στην επίθεση βρίσκονταν Ονιεκούρου και Τικίνιο, με τον Μασούρα να μένει στον πάγκο.

Η πρώτη τελική του πρώτου μέρους ανήκε στην Αταλάντα. Μετά από εκτέλεση φάουλ στα δεξιά της περιοχής του Ολυμπιακού, ο Μαλινόβσκι έκανε το σουτ, αλλά ήλεγχε ο Βατσλίκ. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα. Ο Μαντί Καμαρά βρήκε χώρο μπροστά του έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μούσο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας, ενώ πίεζε ψηλά την Αταλάντα όταν έχανε την μπάλα. Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο χωρίς μεγάλες ευκαιρίες. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορροπούσαν σε επίπεδο κατοχής. Στο 23' ο Μαλινόβσκι έκανε την ντρίμπλα ανάμεσα σε τρεις πάικτες του Ολυμπιακού, σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει εύκολα.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το πρώτο μέρος θα κλείσει στο 0-0, η Αταλάντα μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μέλε, έπειτα από ασίστ του Ντε Ρουν, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά. Ο Λαλά μπήκε μπροστά από τον παίκτη της Αταλάντα, δεν κατάφερε ποτέ να απομακρύνει, ο Μέλε έβαλε το πόδι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 44' ο Εμβιλά έκανε το σουτ στην κίνηση προσπαθώντας να απαντήσει άμεσα, αλλά ήταν άστοχος.

Ο Μαλινόβσκι καθάρισε σε τρία λεπτά την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τον Μασούρα να περνάει στη θέση το Σισέ. Ο Μαρτίνς επέστρεψε σε τετράδα στην άμυνα, με Ονιεκούρου - Μασούρα στα άκρα της επίθεσης και τον Αγκιμπού Καμαρά στη θέση "10". Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαν την μπάλα, όμως δυσκολεύονταν να φτιάξουν τη μεγάλη ευκαιρία. Οι μπεργκαμάσκι πέρασαν τους Κουπμάινερς και Μπογκά, με τον Γκασπερίνι να θέλει να κάνει επικίνδυνη την ομάδα του. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να διορθώσει πράγματα και έτσι αντικατέστησε τον Ονιεκούρου που δεν βοήθησε με τον Ματιέ Βαλμπουενά στο 60'.

Μέσα σε δύο λεπτά η Αταλάντα ανέβασε στροφές και έκλεισε την πρόκριση. Ο Μπογκά από τα αριστερά, μοίρασε στην περιοχή στον Κούπμαϊνερς, ο οποίος τροφοδότησε τον Μαλινόβσκι, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 66'. Μάλιστα, σήκωσε τη φανέλα του και αποκάλυψε μπλουζάκι που έγραφε "Όχι πόλεμος στην Ουκρανία". Ο Μαλινόβσκι έκανε και το 3-0 στο 69'. Ο Ουκρανός βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έκανε ένα εκπληκτικό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παράθυρο του Βατσλίκ.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Πριν από το 3-0 ο Μαρτίνς είχε περάσει τον Αραμπί στο παιχνίδι, ενώ αμέσως μετά έδωσε λεπτά συμμετοχής σε Βρουσάι και Φαντιγκά. Στο 88' οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Χάτεμπορ, αλλά η προβολή του στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ. Έτσι, το σκορ παρέμεινε έως το φινάλε, με την Αταλάντα να φεύγει από το Καραϊσκάκης με το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46' Μασούρας), Λαλά (67' Αραμπί), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Εμβιλά (67' Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ, Τικίνιο (74' Φαντιγκά), Ονιεκούρου (60' Ονιεκούρου).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90' Σιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπορ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (84' Πετσέλα), Μαλινόβσκι (84' Μιχαΐλα), Πεσίνα (57' Κούπμαϊνερς), Πάσαλιτς (57' Μπογκά)

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00 για τις κρίσιμες ευρωπαϊκές μάχες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

TAGS EUROPA LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ