STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Ασταμάτητος ακόμα και με δέκα παίκτες

Ο Μασούρας πανηγυρίζει το γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης για τα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Μασούρας πανηγυρίζει το γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση του τίτλου επικρατώντας 1-0 του Άρη χάρη στο γκολ του Μασούρα στο 38ο λεπτό. Με δέκα οι ερυθρόλευκοι από το 41'.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του στα playoffs της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι λίγες μέρες μετά από το διπλό στο Emirates, επικράτησαν 1-0 του Άρη με τον Μασούρα να σκοράρει το νικητήριο γκολ στο 38ο λεπτό.

Η ομάδα του Μαρτίνς αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 41ο λεπτό, εξαιτίας αποβολής του Λαλά, ωστόσο έκανε σωστή διαχείριση στο δεύτερο μέρος και δεν άφησε τον Άρη να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας συγκεντρώσει 70 πόντους. Στους 51 έμεινε η ομάδα του Άκη Μάντζιου.

ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ

Όπως συνέβη στον αγώνα του Emirates κόντρα στην Άρσεναλ έτσι και απέναντι στον Άρη, ο Ολυμπιακός επέλεξε σύστημα 3-4-3. Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του ξανά με τριάδα στην άμυνα, η οποία αποτελούταν από τους Μπα, Παπασταθόπουλο και Χολέμπα.

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, μπροστά από τον Μπερτόγλιου και τους Γκάμα και Μπρούνο στα άκρα.

Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ Ο ΛΑΛΑ

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης με όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους. Έτσι, από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό. Στο 8' οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Μπρούμα, ενώ στο 27' ο Αραμπί δεν μπόρεσε να βρει γεμάτα την μπάλα, με τον Μπερτόγλιο να τρέχει στη συνέχεια στην κόντρα και τον Χολέμπα να τον σταματάει.

Οι ερυθρόλευκοι που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους πήραν το προβάδισμα στο 38ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός άλλαξε ωραία την μπάλα, με πολύ καλές συνεργασίες. Ο Αραμπί, αφού πήρε την πάσα από τον Μπρούμα, είδε την κίνηση του Μπουχαλάκη στην περιοχή, εκείνος τροφοδότησε τον Μασούρα, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με δέκα παίκτες, με τον Λαλά να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα έπειτα από πάτημά του πάνω στον Σάσα. Πριν από το τελευταίο σφύριγμα στο ημίχρονο, ο Άρης είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Σα απέκρουσε τετ α τετ του Μαντσίνι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μάντζιος έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάνο στη θέση του Μπερτόγλιο γυρίζοντας τον Μαντσίνι πιο πίσω. Από την άλλη, ο Μαρτίνς διατήρησε την τριάδα στην άμυνα και πέρασε τον Ανδρούτσο αντί του Μπρούμα.

Ο Άρης ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα και θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Στο 48' και στο 51' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μάνο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ωστόσο, ο Ολυμπιακός οργανωνόταν καλά στα μετόπισθεν. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερνε να πατήσει στην περιοχή των ερυθρόλευκων. Επομένως, επιχειρούσε με σουτ εκτός περιοχής, τα οποία δεν ανησυχούσαν τον Σα.

Ο Ολυμπιακός έως και το φινάλε διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, με τον Άρη να εξακολουθεί να βρει λύσεις παρά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου. Η ομάδα του Μαρτίνς σημείωσε την πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος με τον Χολέμπα στο 88'. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι με το τελευταίο σφύριγμα πανηγύρισαν το τρίποντο.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ