ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Ζοζέ Ανιγκό ως νέο τεχνικό διευθυντή

Ο Ζοζέ Ανιγκό κατά τη θητεία του στη Μαρσέιγ
Ο Ζοζέ Ανιγκό κατά τη θητεία του στη Μαρσέιγ AP PHOTO/JON SUPER

Ο Ζοζέ Ανιγκό θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού όπως ανακοίνωσαν οι ερυθρόλευκοι την Τετάρτη (21/09), με τον 61χρονο Γάλλο να διατηρεί και το ρόλο του ως διευθυντής της ακαδημίας των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημα τον Μίτσελ ως τον νέο προπονητή του (στις 15:15 ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τον "συστήσει" στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης θητείας του στο μεγάλο λιμάνι), ωστόσο λίγο νωρίτερα προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική τοποθέτηση όσον αφορά στο οργανόγραμμά του.

Αυτή έχει να κάνει με τον Ζοζέ Ανιγκό, ο οποίος εκτός από την ιδιότητα του διευθυντή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, θα επωμιστεί με έναν ακόμα σημαίνοντα ρόλο, αυτό του τεχνικού διεθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι ο Ζοζέ Ανιγκό αναλαμβάνει τη θέση του Director of Football.

Ο Ανιγκό, παράλληλα με τον νέο του ρόλο, παραμένει διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και θα συνδέσει τη λειτουργία της πρώτης ομάδας, της δεύτερης και των τμημάτων υποδομής.

Ο 61 ετών Γάλλος έχει ταυτίσει το όνομά του με τη Μαρσέιγ, στην οποία εργάστηκε αρχικά ως προπονητής των τμημάτων υποδομής, καθοδηγώντας παίκτες όπως οι Σαμίρ Νασρί, Σεϊντού Κεϊτά, Ματιέ Φλαμινί, Αντρέ και Τζόρνταν Αγιού.

Ακολούθως ως προπονητής της πρώτης ομάδας την οδήγησε το 2004 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA και ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα, πέντε παρουσίες στο Champions League και τέσσερις στο UEFA, έχοντας συνεργαστεί με παίκτες όπως οι Ντρογκμπά, Ριμπερί, Βαλμπουενά, Μπεν Αρφά, Μπαρτέζ και Μανταντά.

Έχει κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής αρκετές ομάδες, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 ανέλαβε επικεφαλής του σκάουτινγκ της Νότιγχαμ Φόρεστ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ