ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Άλκμααρ 1-0: Πρόβα για Μακάμπι Χάιφα με βελτίωση και γκολ Σισέ

Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άλκμααρ
Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άλκμααρ INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε πρόβα ενόψει της Μακάμπι Χάιφα και επικράτησε 1-0 της Άλκμααρ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Θετική εμφάνιση από τους ερυθρόλευκους με τον Σισέ να πετυχαίνει το γκολ στο 45ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Άλκμααρ στην πρώτη φιλική αναμέτρηση μετά την επιστροφή από την Αυστρία, με τους Πειραιώτες να επικρατούν 1-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Πέδρο Μαρτίνς με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε έκανε μία πρόβα ενόψει των επίσημων κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα για τον β' προκριματικό του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν θετική εμφάνιση, με καλή αμυντική λειτουργία και τρεξίματα. Ο Παπέ Αμπού Σισέ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζινκερνάγκελ στο 45' άνοιξε το σκορ. Ντεμπούτο για τη νέα φανέλα, αλλά και για τον Σίμε Βρσάλικο. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν και την Δευτέρα τον Άρη (11/7, 21:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο Βικελίδης.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός, γκολ ο Σισέ

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρέαμπτσουκ και Βρσάλικο που έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στα αμυντικά άκρα και τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στα στόπερ. Την τριάδα του κέντρου απαρτιζόταν από Αγκιμπού, Μαντί και Κανέ. Στα επιθετικά άκρα κινούνταν οι Μασούρας, Ζινκερνάγκελ με τον Αραμπί κορυφή.

Από τα πρώτα ο Ολυμπιακός ήθελε να επιβάλλει τον δικό το ρυθμό. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε ψηλά με τους Αγκιμπού και Μαντί Καμαρά, όταν είχε την μπάλα. Κυρίως έπαιζε από τα αριστερά και τους Ζινκερνάγκελ - Ρέαμπτσουκ, με τον Βρσάλικο από τα δεξιά να έχει τις πρώτες ενέργειες με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού κατεγράφη στο 17'. Ο Σισέ με όμορφη πάσα έβγαλε τον Ρέαμπτσουκ στα αριστερά. Ο Μολδαβός έκανε τη σέντρα, ο Αραμπί δεν έπιασε την μπάλα, όπως θα ήθελε. Στη συνέχεια ο Μασούρας έκανε το σουτ, αλλά ο Βέρχουλστ μπλόκαρε. Από την άλλη, η Άλκμααρ δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη με τους ερυθρόλευκους να αμύνονται καλά.

Οι Πειραιώτες είχαν μεν την κατοχή, όμως δύσκολα παρήγαγαν ευκαιρίες. Από ένα στημένο μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 45' ο Ζινκερνάγκελ εκτέλεσε άψογα κόρνερ από τα δεξιά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Βέρχουλστ κάνοντας το 1-0.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς, το 1-0 παρέμεινε

Στο β' μέρος οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με τον Βρσάλικο να αφήνει τη θέση του στον Άβιλα. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 55' είχε και καλή στιγμή. Ο Ρέαμπτσουκ ανέβηκε από τα αριστερά, μοίρασε την μπάλα στον Ζινκερνάγκελ στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά άστοχα.

Η Άλκμααρ κρατούσε περισσότερη μπάλα στα πόδια της μετά το 60ο λεπτό. Ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν και προσπαθούσαν να τρέξουν στην κόντρα.

Στο 72ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε νέες αλλαγές. O Εμβιλά αντικατέστησε τον Μαντί Καμαρά, ο Μανωλάς πέρασε στη θέση του Παπασταθόπουλου, ο Ραντζέλοβιτς αντί του Ζινκερνάγκελ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αντί του Αραμπί.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει, με τους ερυθρόλευκους να επιμένουν να παίζουν στην κόντρα. Στο 79' ένα σουτ του Μπεκουέμα εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ, στην καλύτερη ευκαιρία των Ολλανδών μέχρι εκείνη την στιγμή. Στο 83' ήταν σειρά των ερυθρόλευκων να απειλήσουν με τον Μασούρα να κλέβει, αλλά να μην μπορεί να τροφοδοτήσει τον Ραντζέλοβιτς.

Στο ίδιο λεπτό ο Μαρτίνς έκανε και τις τελευταίες του κινήσεις. Ο Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Αγκιμπού Καμαρά και ο Μπουχαλάκης τον Κανέ. Στο 90+2' ο Ραντζέλοβιτς και ο Εμβιλά είχαν κακές αντιδράσεις, σε δύο περιπτώσεις η Άλκμααρ προσπάθησε να σκοράρει, έκοψε ο Ρέαμπτσουκ πάνω στην γραμμή. Στο 90+3' ο Σισέ έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά απέκρουσε ο κίπερ των Ολλανδών στην γραμμή.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Ρέαμπτσουκ, Βρσάλικο (46' Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (72' Μανωλάς), Αγκιμπού (83' Βαλμπουενά), Μαντί (72' Εμβιλά), Κανέ (83' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (72' Ραντζέλοβιτς), Αραμπί (72' Αμπουμπακάρ Καμαρά).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ