STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΑΕΛ Καλλονής 4-0

Ολυμπιακός - ΑΕΛ Καλλονής 4-0
INTIME SPORTS

Για την 18η αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Καλλονής στο Φάληρο με σκορ 4-0, ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για το 2014.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν επηρεασμένοι από την διακοπή του πρωταθλήματος μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα και μετά το τέρμα του Σαβιόλα στο 13' πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο της αναμέτρησης, φτάνοντας με σχετική ευκολία στην πρώτη τους επιτυχία για την νέα χρονιά.

H SuperBALL επιστρέφει με την πρώτη αγωνιστική του 2ου γύρου της Super League (5/1). Συνεντεύξεις, στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από τις πρώτες αναμετρήσεις για το 2014. Σέντρα στις 21:00.

Σε διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, με τους Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Σαλίνο, αριστερό τον Μπονγκ και τους Μανωλά - Παπαδόπουλο δίδυμο στα στόπερ. Σάμαρης και Μανιάτης οι δύο κεντρικοί μέσοι, οι Κάμπελ και Φουστέρ στις πτέρυγες, με τον Ντομίνγκες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαβιόλα.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Γιάννης Ματζουράκης προτίμησε ένα 4-2-3-1, προτιμώντας τους Σιδεράκη, Χωριανόπουλο, Λεάντρο, Αναστασιάδη, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γιουκαρή, Μανούσο, Ντος Σάντος, Λεοζίνιο και Καζάκη στην βασική ενδεκάδα της Καλλονής.

Με τον Κάμπελ ιδιαίτερα κεφάτο στο αρχικό 45λεπτο και τον Σαβιόλα να εκμεταλλεύεται ιδανικά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με 1-0 μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη ο Ντομίνγκες πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς με ένα γκολ και την ασίστ στο τέρμα του Μανωλά ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τίτλους τέλους στο παιχνίδι, ενώ ο Μασάντο έκλεισε το σκορ. Η Καλλονή είχε διάθεση να παλέψει αλλά όχι και την ανάλογη απόδοση για να φύγει με κάτι θετικό από το Φάληρο.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Α' Βοηθός: Αθανάσιος Θανασακούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Β' Βοηθός: Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Βασίλης Τεροβίτσας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης (66' Εντινγκά), Μανιάτης (72' Μασάντο), Κάμπελ, Φουστέρ (55' Βάις), Ντομίνγκες, Σαβιόλα.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μασάντο, Εντινγκά, Βάις, Στσέποβιτς.

ΑΕ Καλλονής (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γιουκαρής (78' Ντάμπος), Μανούσος (69' Βαλιός), Ντος Σάντος, Λεοζίνιο, Καζάκης (20' Γκναμπούγιου).

Αναπληρωματικοί: Χογκ, Ντάμπος, Κεϊτά, Φαρία, Φουρλάνος, Γκναμπούγιου, Βαλιός.

Γκολ: 13' Σαβιόλα, 54' Ντομίνγκες, 65' Μανωλάς, 75' Μασάντο / -

Κίτρινες: - / 40' Μαρσέλο

Η ανασκόπηση της αναμέτρησης

Μετά από ένα δεκάλεπτο δίχως συγκινήσεις, όπου Ολυμπιακός και Καλλονή έψαχναν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Σαβιόλα στο 13'. Ο Κάμπελ από αριστερά επιτέθηκε κατά μέτωπο και πέρασε πολύ όμορφη κάθετη πάσα στον Ντομίνγκες, ο τελευταίος από θέση μέσα δεξιά γύρισε στον αμαρκάριστο "κούνελο", που κοντρόλαρε την μπάλα και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στην απέναντι γωνία του Σιδεράκη για το 1-0.

Στο 16' από νέο ωραίο συνδυασμό των Σάμαρη και Σαβιόλα, ο Κάμπελ βγήκε προ του γκολκίπερ της Καλλονής, αλλά το σκαφτό πλασέ του πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ματζουράκης υποχρεώθηκε στην πρώτη του -αναγκαστική- αλλαγή, με τον Γκναμπούγιου να περνάει στην θέση του Καζάκη που χτύπησε σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Μανωλά πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Στο 22' ήταν ξανά ο Κάμπελ που κινήθηκε από δεξιά συγκλίνοντας στον άξονα και τροφοδότησε στην απέναντι πλευρά τον Φουστέρ, αλλά ο Σιδεράκης είπε "όχι" στο σουτ του Ισπανού μέσα από την περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα ο Έλληνας πορτιέρο με τα πόδια σταμάτησε και τον Ντομίνγκες, μετά την πάσα του Σαβιόλα.

Το ματς κυλούσε με τους γηπεδούχους να έχουν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται κυρίως σε παθητικό ρόλο, αδυνατώντας να κυκλοφορήσουν την μπάλα (67% - 33% η κατοχή). Με τα κλεψίματα του Φουστέρ και τις πονηρές κινήσεις του Κάμπελ, ο Ολυμπιακός σπατάλησε 2-3 καλές ευκαιρίες να σκοράρει και έτσι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 1-0.

"Κλείδωσε" το ματς ο Ντομίνγκες

Με την έναρξη της επανάληψης η Καλλονή προσπάθησε να παρουσιάσει μια πιο επιθετική φιλοσοφία, αφήνοντας μοιραία κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο Ολυμπιακός σημειώνοντας το 2-0 με τον Ντομίνγκες στο 54', μετά από "πάρε - βάλε" ασίστ του Σαλίνο.

Από κόρνερ του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού στο 65', ο Μανωλάς βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια του μέσα στην μικρή περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα του Σιδεράκη για το 3-0.

Το παιχνίδι ήταν ένας "ερυθρόλευκος" μονόλογος και μια κάθετη πάσα του Βάις στο 75' έδωσε την ευκαιρία στον Μασάντο να "γράψει" το 4-0 με δεξί βολέ απέναντι στον γκολκίπερ της Καλλονής. Στο 82' ο Σιδεράκης πήρε την ρεβάνς από τον Πορτογάλο, αποκρούοντας εντυπωσιακά την οβίδα του Μασάντο εκτός περιοχής.

Τρία λεπτά αργότερα οι Νησιώτες έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, όταν ο Ντος Σάντος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο από θέση μέσα δεξιά. Το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό, που ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην αυγή του 2014.

Ο MVP του αγώνα

Ο Κάμπελ ήταν πολύ δραστήριος, ο Σαβιόλα είχε εκλάμψεις και ο "Τσόρι" Ντομίνγκες ήταν ο πιο ουσιαστικός παίκτης του Ολυμπιακού σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Ένα γκολ και μια ασίστ του Αργεντίνου στην επανάληψη (όπως και αυτή στον Σαβιόλα στο 1-0) δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι στο ματς.

Η απογοήτευση

Συνολικά η Καλλονή είχε κακή απόδοση στο Φάληρο, με το πρόβλημα να εντοπίζεται βασικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου οι Γιουκαρής και Μαρσέλο δεν κατάφεραν ούτε να κρατήσουν την μπάλα επαρκώς αλλά ούτε και ανακόψουν τον ρυθμό των μέσων του Ολυμπιακού.

Στατιστικά αγώνα

4 Goal 0
4 Ασίστ 0
14 Τελικές Προσπάθειες 5
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 4
5 Επεμβάσεις 11
14 Κλεψίματα 16
16 Φάουλ 16
4 Οφσάιντ 0
4 Κόρνερ 1
49 Λάθη 54
13/22 Γεμίσματα 5/8
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ