ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ - Ξάνθης, στις 27/1 η απόφαση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΕΑ εκδίκασε την υπόθεση που αφορά την πιθανότητα πολυϊδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Στις 27/1 η απόφαση, μέχρι την Πέμπτη (23/1) η προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων. Διαβάστε όσα ειπώθηκαν.

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκησε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την πιθανότητα πολυϊδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Μετά την αναβολή της προηγούμενης εβδομάδας, η ΕΕΑ εκδίκασε την υπόθεση από τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης (16/1) και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 17.00.

Στις δύο ομάδες δόθηκε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη (23/1) να καταθέσουν υπομνήματα, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις 27 Ιανουαρίου, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγελματικού Αθλητισμού.

EEA: "ΠΟΙΝΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ"

Οι Μπίρδας, Κατσάς, Μαυρομμάτης και Παπαδόπουλου εκπροσώπησαν τον ΠΑΟΚ στην εκδίκαση, οι Σουλούκου, Χατζησαβάογλου, Καρπετόπουλος, Τσίρωνας και Γιαννάκη ήταν οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, ενώ την Ξάνθη εκπροσώπησαν οι Στράτος, Δασκαλάκης και Δετσαρίδης. Δεν έδωσε το παρών ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετά από αίτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που έγινε αποδεκτό, είχε αποβληθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκειας της εκδίκασης συζητήθηκε η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ξάνθης και όπως ισχυρίστηκαν μέλη της ΕΕΑ, δεν έλαβαν ενημέρωση γι' αυτό. Εάν αποδειχεί - ότι δηλαδή η Ξάνθη δεν ενημέρωσε την ΕΕΑ για τη μεταβίβαση των μετοχών - αυτό συνιστά βαρεία παράβαση και επισύρει την ποινή του υποβιβασμού για την ομάδα της Θράκης. Από την πλευρά τους οι ακρίτες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας την ΕΕΑ για τη μεταβίβαση.

"Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ"

Από εκεί και πέρα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ρωτήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Εκείνοι απάντησαν ότι η ΠΑΕ ανήκει στην Dimera. Ότι το 91% τηςDimera ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη. Ο νομικός εκπρόσωπος του Ιβάν, μάλιστα, είπε, όπως μετέφεραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού:

"Πρέπει να καταρρίψουμε έναν μύθο. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, απλά είναι πρόεδρος. Η ΠΑΕ ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και στην Κυριακή Σαββίδη, που κάνουν κουμάντο. Ο Ιβάν απλά τους συμβουλεύει".

Όσο για τον Ιωάννη Καλπαζίδη, που πρόκειτο για το τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης, δεν εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία, ούτε έδωσε το παρών. Η πλευρά του ΠΑΟΚ ανέφερε γι΄αυτόν ότι είναι τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη και πως έτσι μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει. Πως ο ΚΑΠ από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

"ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΠΑΖΙΔΗΣ"

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα ρώτησε τους νομικούς του ΠΑΟΚ αν οι Ιβάν Σαββίδης και Ιωάννης Καλπαζίδης διατηρούν επαφές. " Δεν έχουν επαφές, δεν μιλάνε" απάντησαν οι δικηγόροι του Δικεφάλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Καλπαζίδης είναι το... τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης ΠΑΟΚ - Ξάνθης, ο μεγαλομέτοχος της RFA η οποία έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης.

ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ισχυρίστηκαν ότι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είχε ήδη υπογράψει στον ΠΑΟΚ όταν έπαιξε στο περσινό Ξάνθη - ΠΑΟΚ, δίχως αυτό να το γνωρίζει ο τότε προπονητής της Ξάνθης.

Τότε οι νομικοί του ΠΑΟΚ απάντησαν: "Και ο Λεβαντόβσκι είχε παίξει στο Ντόρτμουντ - Μπάγερν, ενώ είχε ήδη υπογράψει στη Μπάγερν".

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ

Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, εκ των ιδιοκτητών της Ξάνθης, έφερε μέσω του εκπροσώπου του επιστολή της RFA (εξαγόρασε τη VIALAND που είχε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης) με την υπογραφή ενός ονόματι Ανισίνοφ, ο οποίος απαντούσε αρνητικά στο ερώτημα για το αν η RFA έχει εμπλοκή στα διοικητικά της ακριτικής ομάδας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ