ΣΤΗΜΕΝΑ

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (8/11) οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα "ύποπτα" παιχνίδια. Την επόμενη εβδομάδα η αγόρευση της εισαγγελέως.

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (8/11) οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα "ύποπτα" παιχνίδια με τους πέντε τελευταίους να αρνούνται τις κατηγορίες.

Την πόρτα του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πέρασαν οι Χριστοβασίλης, Ριαβόγλου, Χαβενετίδης, Δημητρίου και Κωτούλας.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, είπε την απολογία του: " Είμαι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν ασχολούμαι με την ομάδα, πάω μόνο όταν έχει αγώνα. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι χόμπι. Είμαι ένας καθαρός επιχειρηματίας και ένιωσα έκπληκτος όταν ακούστηκε το όνομα μου στην υπόθεση αυτή. Οι σχέσεις μου με τους κατηγορούμενους είναι τυπικές, είναι άνθρωποι του χώρου.

Δεν ασχολούμαι με το στοίχημα. Δεν έχω παίξει ούτε ένα ευρώ στη ζωή μου. Μάλιστα αρνιόμουν να υπογράψω με τον ΟΠΑΠ και ο ΠΑΣ δεν ήταν στο στοίχημα. Μπήκε από το 2009 και μετά. Με τον Σαββάκη του Πανθρακικού δεν έχω καμία ποδοσφαιρική σχέση, μόνο επαγγελματική. Ήθελα έναν εξωτερικό συνεργάτη, δεν είναι λογιστής μου".

Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, ανέφερε: " Ήμουν πρόεδρος στον Αγροτικό Αστέρα, όχι ιδιοκτήτης. Είχαμε το μικρότερο μπάτζετ. Μέχρι το 2010 πληρώναμε κανονικά, με μικρές καθυστερήσεις.

Κατηγορήθηκα γιατί είχα προσωπική κόντρα με τον Κούγια, επειδή πάντα ο Αγροτικός του χαλούσε τα σχέδια, ενώ το 2006 του στερήσαμε την άνοδο. Δεν μπορεί να μας κατηγορεί ο Κούγιας όταν η Παναχαϊκή έχει τιμωρηθεί. Είναι τσακωμένος με την αλήθεια.

Δεν υπάρχει συνομιλία μου και τίποτα που να με εμπλέκει σε χειραγώγηση αγώνα. Ο κάθε άλλος στις συνομιλίες του μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τις εντυπώσεις. Πρόκειται για αόριστες συζητήσεις.

Είχα κέρδη από το ΠΡΟΤΟ και το ΛΟΤΤΟ και κατηγορήθηκα ότι ήταν από χειραγώγηση αγώνων. Δεν έχω στοιχηματίσει ποτέ τον Αγροτικό ή αγώνα του πρωταθλήματος. Παλιά είχα παίξει στοίχημα, αλλά έπαιζα μόνο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 4-1 με την Καβάλα ήταν φυσιολογικό. Εμείς είχαμε νέα παιδιά, η Καβάλα κατέβηκε πλήρης. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Το ματς με τον Διαγόρα ήταν πεντακάθαρο. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έπεφταν κορμιά.

Το ΣΔΟΕ έψαξε και μου βρήκε μόνο χρέη. Δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να παίξω στοίχημα. Τώρα είμαι άνεργος και με στηρίζουν οι φίλοι μου.

Γελάει όλη η χώρα ότι η ομάδα ήταν "σφραγίδα" (σ.σ. προσκόμισε έγγραφα και φωτογραφίες ως απάντηση στον ισχυρισμό Κούγια ότι ο Αγροτικός ήταν ομάδα-σφραγίδα, χωρίς φιλάθλους και υπήρχε μόνο για το στοίχημα). Αυτή η λάσπη πρέπει να φύγει από πάνω μας. Εγώ έχω σιχαθεί τα πάντα πλέον, ούτε στην τηλεόραση δεν βλέπω μπάλα".

Ο Γιώργος Χαβενετίδης επαγγελματίας παίκτης τους στοιχήματος είπε: " Παίζω στοίχημα από το 2000. Είχα κερδίσει 100 εκατ. δραχμές στις αρχές του 2001. Έχω δηλώσει πάνω από 25 εκατ. ευρώ κέρδη. Δηλώνω ακόμα και τα χαμένα δελτία για να μην πάνε σε άλλα χέρια και νομιμοποιηθούν. Και το αποτέλεσμα ήταν να με φέρουν κατηγορούμενο. Ασχολούμαι με το στοίχημα 15 ώρες την ημέρα. Είμαι πάνω από ένα κομπιούτερ. Διαβάζω, κρίνω και παίζω".

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Δέσποινα Κουμάνια, του είπε: " Αμάν, σταματήστε, τρελαθήκαμε εδώ με αυτά τα νούμερα που μας δείχνετε και είμαστε και σε περίοδο κρίσης".

Ο Γιώργος Χαβενετίδης απάντησε: "Τ α δηλώνω κυρία πρόεδρε. Είναι κερδισμένα. Τα παίζω, δεν τα κλέβω. Έχω παίξει πάνω από εκατό χιλιάδες στοιχήματα. Και είμαι κερδισμένος 5-6 εκατομμύρια. Γι' αυτό με κυνηγάει ο ΟΠΑΠ. Χάνω κιόλας, αλλά ακόμα και αυτά τα δηλώνω".

Ο πράκτορας του ΟΠΑΠ, Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε: " Αρνούμαι την κατηγορία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το δελτίο που είχε το Αγροτικός-Καβάλα 0-3 ήταν με τέσσερα παιχνίδια, δεν ήταν μόνο του. Και δεν ήταν δικό μου. Ήταν ενός πελάτη μου και εγώ απλά το εξαργύρωσα στον ΟΠΑΠ. Ο πελάτης μου το έπαιξε. Εγώ πώς θα μπορούσα να εξαπατήσω τον ΟΠΑΠ; Δεν το έπαιξα εγώ, ούτε ήξερα αν ήταν στημένο.

Ο άνθρωπος που το είχε παίξει λέγεται Ανδρέας Δημόπουλος, είναι εφοπλιστής και επαγγελματίας παίκτης του στοιχήματος. (σ.σ. Σε ερώτηση της προέδρου "και γιατί δεν τον φέρατε εδώ να καταθέσει ως μάρτυρας;", ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν γνώριζε ότι μπορεί να το κάνει αυτό)".

Τέλος, ο ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας, Διονύσης Κωτούλας, απολογήθηκε μέσω του δικηγόρου του, Λεωνίδα Κουτρουμάνου: " Ο πελάτης μου αρνείται τις κατηγορίες. Παλεύει να πουλήσει την ομάδα. Είναι 77 ετών και έχει προβλήματα υγείας (σ.σ. κατέθεσε και χαρτί από νοσοκομείο). Σε καμία περίπτωση δεν αγνοεί το δικαστήριο σας, αλλά δεν μπορούσε να έρθει. Σας έχει τυφλή εμπιστοσύνη για την απόφαση που θα πάρετε".

Την επόμενη Παρασκευή (15/11), θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου και θα προτείνει την ενοχή ή την αθώωση των κατηγορουμένων.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ