ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Oliver: "Δεν θα αλλάξει τίποτα εάν δεν φύγει ο Μπλάτερ"

Oliver: "Δεν θα αλλάξει τίποτα εάν δεν φύγει ο Μπλάτερ"

Βασικό θέμα στην εκπομπή του John Oliver έγινε το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη FIFA με τον Άγγλο κωμικό να ξεσπά κατά του Sepp Blatter.

Ευθεία επίθεση στον Sepp Βlatter εξαπέλυσε ο John Oliver μέσα από την εκπομπή του "Last Week Tonight" στο HBO ζητώντας την απομάκρυνση του Ζεπ Μπλάτερ από τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα είπε: "Χρειάστηκε η χώρα που νοιάζεται λιγότερο για το ποδόσφαιρο να συλλάβει αυτούς που το καταστρέφουν. Είναι σαν ανακαλύπτεις ότι η Kesha συνέλαβε ένα γκρουπ τραπεζιτών για ανάμειξή τους σε ψεύτικα εμπορεύματα.

Το πόσο διεφθαρμένη είναι η FIFA το δείχνει το γεγονός πως ένας από τους πρώην αντιπροέδρους της θα μπορούσε να κοιτάξει αυτή την ιστορία και να πει "Ναι, αυτό ακούγεται σαν κάτι το οποίο θα μπορούσαν να είχαν κάνει"

Προηγουμένως ο Blatter ήθελε να γίνει πιο δημοφιλές το γυναικείο ποδόσφαιρο λέγοντας "Θα μπορούσαν για παράδειγμα να φοράνε πιο στενά σορτσάκια. Οι γυναίκες αθλήτριες είναι ωραίες". Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον διευθυντή ο οποίο δεν έχει απολυθεί λέγοντας ανοικτά "θέλω να κάνω πιο εύκολο το να αυνανίζομαι με τους υπαλλήλους μου". Καμία απόφαση του Blatter δεν έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από την επιλογή του Κατάρ για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Όχι μόνο για το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι άθλιες για να αγωνιστεί κανείς, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό μεταναστών εργατών που έχουν πεθάνει στο Κατάρ από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί εκεί το Μουντιάλ. Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία υπολογίζει ότι ήδη έχουν πεθάνει 1.200 άτομα και μέχρι το 2022 υπολογίζεται ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί στους 4.000".

Ελάτε, είναι πρόεδρος κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου φιάσκο στην ιστορία. Είναι σαν ένας διευθυντής της Sony να ανάβει το πράσινο φως κατά τη διάρκεια του "Aloha" για τη δημιουργία ενός σίκουελ. "Αυτό ήταν απόλυτα άθλιο και θέλω να σιγουρευτώ ότι θα έχουμε περισσότερο από αυτό. Θα το ονομάσουμε "Aloha 2"

Όλα τα 209 μέλη της FIFA έχουν από μία ψήφο κατά τη διάρκεια των εκλογών και ειδικά ορισμένα από αυτά τα μικρότερα κράτη έχουν οικονομικό ενδιαφέρον ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν.

Αυτό σημαίνει ότι η ψήφος των ΗΠΑ έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή της Μοντσεράτ η οποία α) δεν είναι καν χώρα και β) ο πληθυσμός της είναι μικρότερος από 6.000 ευρώ. Οι ΗΠΑ λοιπόν, μία χώρα με πληθυσμό 320 εκατ., μετράει το ίδιο με ένα νησί το οποίο έχει περίπου τον ίδιο αριθμό κατοίκων με ένα κρουαζιερόπλοιο στην Καραϊβική. Για αυτό και το σύστημα της FIFA δεν αλλάζει ποτέ.

Το πρόβλημα είναι πως όλες οι συλλήψεις στον κόσμο δεν πρόκειται να αλλάξουν απολύτως τίποτα όσο ο Blatter θα παραμένει εκεί, γιατί για να σκοτώσεις πραγματικά ένα φίδι πρέπει να του κόψεις το κεφάλι ή στην προκειμένη περίπτωση τον κ@@ο".

Δείτε εδώ όλο το βίντεο της εκπομπής:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ