ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ξέμειναν από καύσιμο ο Ελ Κααμπί και ο Ταρέμι, μπλόκαραν οι ερυθρόλευκοι στο δεύτερο μισό της περιόδου

INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε σημαντικές βοήθειες από τους σέντερ φορ του από τα μέσα Ιανουαρίου και έπειτα (ο Ελ Κααμπί έλειψε από τα μέσα Δεκεμβρίου, λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής). Ο Ταρέμι δεν έχει σκοράρει τους τελευταίους τρεις μήνες στο πρωτάθλημα, ενώ ο Κλέιτον έχει αγωνιστεί μόλις 112 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός έχει στραμμένη την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης την Τετάρτη (13/5, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE Matchcenter SPORT24), το οποίο θέλει πάση θυσία να κερδίσει διατηρώντας τις ελπίδες του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Μεντιλίμπαρ είδε τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας να έχουν καλή απόδοση, αλλά να μην είναι αποτελεσματικοί στο βαθμό που θα έπρεπε εναντίον του ΠΑΟΚ μένοντας στην ισοπαλία και ευελπιστεί να αλλάξει η κατάσταση κόντρα στους πράσινους.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό πριν από τρεις εβδομάδες στη Λεωφόρο και επιθυμεί να το επαναλάβει και σε αυτή του την προσπάθεια περιμένει περισσότερα από τους κεντρικούς επιθετικούς τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο “Απ. Νικολαϊδης” σκόραραν οι εξτρέμ, Μαρτίνς και Ρόντινεϊ.

Ο Ελ Κααμπί έκανε την Κυριακή (10/5) ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στη θητεία του στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μόνο πως ο σπουδαίος Μαροκινός σέντερ φορ δεν κατάφερε να σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ, σε φάσεις που ήταν εύκολες για την αξία του, αλλά και ότι δεν μοίρασε πάσες σε συμπαίκτες του, που ήταν μόνοι τους απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων είχε τη δυνατότητα να μοιράσει την μπάλα στον Τσικίνιο σε δύο φάσεις στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο (με κορυφαία, βέβαια, εκείνη του 64ου λεπτού, που θέλησε να ντριμπλάρει τον Παβλένκα), που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει σε εύκολα γκολ και ο Ολυμπιακός να είχε κάνει το 2-0.

Επίσης, στο α΄ ημίχρονο (23΄), ο Ελ Κααμπί είχε τη δυνατότητα να ντριμπλάρει τον Παβλένκα που βγήκε αρκετά έξω από την εστία του και όχι να επιδιώξει το εξεζητημένο με το ψηλοκρεμαστό σουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τέρμα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Μεντιλίμπαρ απέσυρε τον Αφρικανό επιθετικό από το παιχνίδι στο 67΄, δείγμα ότι δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Και γνωρίζουμε όλοι, πόσο υπολογίζει ο Ισπανός τεχνικός τον Μαροκινό, τι εμπιστοσύνη του έχει δείξει και τον έχει πάντα βασικό στις επιλογές του, ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται ο τελευταίος.

Θα ήταν άδικο όμως να φορτωθεί ο Ελ Κααμπί στις πλάτες του όλα τα δεινά του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο. Άλλωστε, πρόκειται για τον παίκτη που είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα (18 γκολ) και εκείνον που έχει συνολικά 21 τέρματα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Θα πει κάποιος, ότι η πειραϊκή ομάδα εξαρτάται πολύ αγωνιστικά από τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή και είναι αλήθεια, ωστόσο άνθρωπος είναι και αυτός και δικαιούται κάποιο διάστημα ντεφορμαρίσματος. Θα έπρεπε να βγουν κάποιοι άλλοι παίκτες μπροστά για να βοηθήσουν στο σκοράρισμα, κάτι που δεν συνέβη.

Αποτελεί πραγματικότητα ότι άλλος ήταν ο Ελ Κααμπί του πρώτου πενταμήνου και άλλος όταν επέστρεψε από το Μαρόκο στο τέλος Ιανουαρίου. Ο έμπειρος επιθετικός εμφάνισε κόπωση αγωνιστική και πνευματική και τους τελευταίους 3,5 μήνες δεν ήταν αυτός που ήθελε και έπρεπε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της Ευρώπης.

Ο ερυθρόλευκος φορ σκόραρε μόνο εναντίον του Βόλου, του Πανσερραϊκού (2), του ΟΦΗ (2) και του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε σημαντικά ματς, όπως με τον Άγιαξ και τα τρία παιχνίδια με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Champions League, αλλά και δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό, δύο με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Λεβαδειακό, τον Παναιτωλικό και την ΑΕΛ.

Και ενώ ο Ελ Κααμπί δεν ήταν στα καλύτερα του, ο Ολυμπιακός δεν πήρε βοήθειες και από τον Ταρέμι. Ο Ιρανός επιθετικός τους τελευταίους τέσσερις μήνες σκόραρε μόνο απέναντι στη Λεβερκούζεν στη League Phase, κόντρα στην ΑΕΚ με πέναλτι στη Νέα Φιλαδέλφεια και εναντίον του Αστέρα Aktor.

Ο έμπειρος στράικερ σκόραρε τελευταία φορά στην Τρίπολη, δηλαδή δεν έχει βρει δίχτυα εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, κάτι που στοίχισε στον Ολυμπιακό.

Αν προσθέσει κανείς το γεγονός ότι ο Γιάρεμτσουκ αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο για τη Λιόν με τη μορφή δανεισμού και ότι αποκτήθηκε στη θέση του ο Κλέιτον, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα (112΄ συνολικά στο πρωτάθλημα) και δεν έχει γκολ ή ασίστ, αντιλαμβάνεται για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δυσκολία στο σκοράρισμα στο δεύτερο μισό της περιόδου και, κατ΄ επέκταση, δεν κατόρθωσε να πάρει τις νίκες που ήθελε για να κατακτήσει τον τίτλο.

Τουλάχιστον, ας έρθουν τα γκολ από τους φορ και οι νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, μήπως και καπαρώσουν οι «ερυθρόλευκοι» τη δεύτερη θέση και πάρουν το εισιτήριο για το Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ