ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για το κρίσιμο παιχνίδι στην Κρήτη

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI

O Oλυμπιακός έχει μπροστά του μία δύσκολη μάχη, καθώς φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (14/3, 17:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (14/3, 17:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Oι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πλέον πολλά περιθώρια για απώλειες, με τα playoffs να πλησιάζουν.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται μαζί με τον ΠΑΟΚ στους 54 βαθμούς στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Το 2/2 στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας είναι αυτοσκοπός για τους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ, που θέλουν να επανέλθουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Δικέφαλο στο Καραϊσκάκης.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γνωρίζει την δυσκολία του παιχνιδιού, κάτι που τόνισε και στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV: “Περιμένω ένα απαιτητικό και καλό ποιοτικά παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας έχει τα δικά του κίνητρα καθώς θέλουν να τερματίσουν στην πρώτη οχτάδα και εμείς πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να έχουμε ουσία. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι δύσκολα”.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στο Παγκρήτιο Στάδιο στις αρχές του χρόνου για το Betsson Super Cup, με τον Ολυμπιακό να κατακτά την κούπα κατά την διάρκεια της παράτασης, με την κανονική διάρκεια να λήγει 0-0. Ο Ισπανός προπονητής κάλεσε την ομάδα να βρει τον εαυτό της και να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι στην Κρήτη

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους την Παρασκευή (13/3) και ανακοίνωσαν την αποστολή τους για την Κρήτη. Ο Σαντιάγο Έσε δεν είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι, καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπρούνο είναι τιμωρημένος, ενώ ο Αντρέ Λουίζ, ήταν ο δεύτερος από τους μη κοινοτικούς που κόπηκε από την αποστολή.

O Τζολάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τους Πιρόλα και Ρέτσο να είναι το δίδυμο της άμυνας και τους Ορτέγκα και Ροντινέι στα άκρα. Ο Μουζακίτης φαίνεται πως θα παίξει βασικός, εφόσον ο Έσε είναι απών, με τους Σιπιόνι, Γκαρθία και Νασιμέντο να διεκδικούν την έτερη θέση. Ο Ζέλσον Μαρτίνς έχει “τσεκαρισμένη” τη θέση του στα άκρα, όπως και ο Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένα διλήμματα. Πίσω από τον Μαροκινό στράικερ μπορεί να αγωνιστεί είτε ο Τσικίνιο, είτε ο Ταρέμι, ενώ υπάρχει ερωτηματικό για την άλλη θέση στα άκρα. Ο Ποντένσε έχει τον πρώτο λόγο, ενώ υπάρχουν και οι Νασιμέντο και Τσικίνιο, που μπορούν επίσης να πάρουν τη θέση του, ανάλογα τις επιλογές του Μεντιλίμπαρ.

H αποστολή του Ολυμπιακού: Μπότης, Τζολάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Καλογερόπουλος, Κοστίνια, Βέζο, Ροντινέι, Ρέτσος, Νασιμέντο, Μαρτίνς, Γκαρθία, Τσικίνιο, Ποντένσε, Μουζακίτης, Γιαζίτζι, Ελ Κααμπί, Κλέιτον, Ταρέμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ