ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ από τους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν ενόψει της δύσκολης συνέχειας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ελβετός διαιτητής Σνάιντερ χάλασε το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού με τις άδικες αποφάσεις εις βάρος τους στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αναφέρεται σε αυτό το γεγονός σε ομιλία του στον Ρέντη και να τους ζητάει τέσσερα πράγματα να αλλάξουν στα επόμενα παιχνίδια.

Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κοιτάς πίσω, παρά μόνο μπροστά. Τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες. Είσαι υποχρεωμένος να γυρίζεις σελίδα άμεσα καθώς οι υποχρεώσεις τρέχουν και αυτό το γνωρίζουν καλά ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Ελβετός διαιτητής Σνάιντερ φρόντισε να “χαλάσει” το μυαλό των ερυθρολεύκων με τις άδικες εις βάρος της πειραϊκής ομάδας αποφάσεις του στο ματς με την Μπαρτσελόνα και ο Βάσκος τεχνικός στάθηκε σε αυτό, αλλά όχι μόνο, στην ομιλία του λίγες ώρες αργότερα στους ποδοσφαιριστές στο Ρέντη.

“Ο διαιτητής μάς αδίκησε στην κόκκινη κάρτα του Έσε, καθώς δεν υπήρχε δεύτερη κίτρινη, μας άφησε με παίκτη λιγότερο και, μάλιστα, σε ένα χρονικό σημείο που είχαμε μειώσει σε 2-1 και μπορούσε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι” υποστήριξε ο Ισπανός προπονητής και συνέχισε: “Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού δεν τα πήγαμε καλά και σε αυτό το επίπεδο, το κορυφαίο, του Champions League, τα λάθη τα εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος”.

Τι ζήτησε λοιπόν ο έμπειρος κόουτς από τους παίκτες του Ολυμπιακού; Πρώτον, “να έχουμε καθαρό μυαλό και υπομονή στο παιχνίδι μας”. Δεύτερον, “να είμαστε πιο έξυπνοι και να αντιδράμε σωστά, ακόμη και σε περιπτώσεις που ο διαιτητής μάς αδικεί”. Τρίτον, “να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην υπάρχει βιασύνη στις επιλογές μας στον αγωνιστικό χώρο”. Και, τέταρτον, “να κρατάμε την μπάλα, να μην χάνουμε τη συνοχή μας στο γήπεδο”.

Μάλιστα, οι επισημάνσεις του Μεντιλίμπαρ δεν έγιναν μόνο για το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα, δηλαδή μετά την άδικη αποβολή του Έσε, αλλά και το τελευταίο κομμάτι του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που και εκεί υπήρξαν πράγματα που δεν άρεσαν στον προπονητή του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ