Ολυμπιακός: Τα 3+3 κρίσιμα διαστήματα, η παράμετρος με τους Ελ Κααμπί, Μπρούνο και οι εναλλακτικές λύσεις

Ο Ολυμπιακός έχει κρίσιμα διαστήματα μπροστά του με εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη. Την ίδια ώρα πρέπει να διαχειριστεί τις πιθανές απουσίες των Ελ Κααμπί και Μπρούνο Ονιεμαέτσι ενόψει Κόπα Άφρικα.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού, πλην των διεθνών, παίρνουν τις ανάσες τους καθώς ο Μεντιλίμπαρ τους έδωσε τριήμερο ρεπό, αλλά με την επιστροφή τους τη Δευτέρα (8/9) στις προπονήσεις θα αυξηθεί η ένταση λόγω του απαιτητικού προγράμματος στη συνέχεια στη Stoiximan Super League, το Champions League και το Κύπελλο Eλλάδας Betsson.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα και όσα έρχονται τις προσεχείς εβδομάδες αλλά και μήνες, αξίζει να τονιστεί: Πρώτον, ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την αναβολή ενός παιχνιδιού τους στο πρωτάθλημα (όπως έπραξε ο Παναθηναϊκός για το ματς της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ) λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ποιο παιχνίδι θα είναι αυτό, θα το κρίνει προσεχώς ο Βάσκος κόουτς, καθώς για την ώρα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.
Και δεύτερον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πειραϊκή ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ελ Κααμπί και του Μπρούνο τον χειμώνα, οι οποίοι θα έχουν υποχρεώσεις με το Μαρόκο και την Νιγηρία αντίστοιχα, στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο από τις 21 Δεκεμβρίου 2025 έως τις 18 Ιανουαρίου 2026. Με το Μαρόκο και τη Νιγηρία να έχουν πολλές πιθανότητες να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.
Λογικά οι δύο ερυθρόλευκοι παίκτες θα ενσωματωθούν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους στις 12 ή στις 14 Δεκεμβρίου. Οι Ομοσπονδίες πάντως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τους ποδοσφαιριστές δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των διοργανώσεων, που σημαίνει, ότι αν φύγουν νωρίτερα ο Ελ Κααμπί και ο Μπρούνο θα χάσουν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Πρωτάθλημα (6 ή 7/12) και την Καϊράτ Αλμάτι (9/12) στη League Phase του Champions League.
Όμως από πλευράς ερυθρόλευκων θα γίνει προσπάθεια να παίξουν σε αυτά τα ματς, όπως και σε αυτό με τον Άρη στο Βικελίδης (13 ή 14/12) και έπειτα να αναχωρήσουν για την Αφρική. Έτσι ώστε ο Μαροκινός σέντερ φορ και ο Νιγηριανός αριστερός μπακ να χάσουν όσο το δυνατό λιγότερα παιχνίδια.
Διότι με βάση το πρόγραμμα ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών τους στους αγώνες με τον Ηρακλή (16-18/12, εντός, Κύπελλο), την Κηφισιά (20-21/12, εντός, Πρωτάθλημα), στα play offs του Κυπέλλου (6-8/1) και τον Ατρόμητο (10-11/1, εκτός, Πρωτάθλημα). Αν το Μαρόκο είναι στον τελικό, ή η Νιγηρία θα χάσουν και το ματς με τον Αστέρα AKTOR (17-18/1, εκτός, Πρωτάθλημα) και οριακά θα προλάβουν να επιστρέψουν και να μπουν στην αποστολή για τον αγώνα με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (20/1) στο Καραϊσκάκη για το Champions League.
Και σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την καταπόνηση που θα έχουν ο Ελ Κααμπί και ο Μπρούνο στα παιχνίδια του Κόπα Άφρικα. Οπότε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν αγωνιστικά και αν θα χρειαστεί να γίνει κάποιου είδους διαχείριση. Παρεμπιπτόντως, το διάστημα που θα απουσιάσουν οι δύο παίκτες, ο Ολυμπιακός θα πορευτεί στην κορυφή της επίθεσης με τους Ταρέμι, Γιάρεμτσουκ και Αγγελάκη, ενώ στην αριστερή πλευρά της άμυνας θα είναι ο Ορτέγκα και ο Αλαφάκης, ο Μαρτίνης ή ο Φράγκος και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενίοτε ο Κοστίνια.
Σχετικά με το πρόγραμμα, τα πιο δύσκολα διαστήματα για τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος του 2025 είναι τα ακόλουθα:
Πρώτον από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, δηλαδή 19 ημέρες μέσα στις οποίες οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν έξι αγώνες, εκ των οποίων οι τέσσερις εκτός έδρας, με δύο ντέρμπι και δύο ματς στο Champions League, αντιμετωπίζοντας τους Πάφο (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Αστέρα AKTOR (εκτός), Λεβαδειακό (εντός), Άρσεναλ (εκτός) και ΠΑΟΚ (εκτός έδρας).
Δεύτερον από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις 18 ημέρες η πειραϊκή ομάδα θα έχει πάλι έξι παιχνίδια, επίσης δύο ντέρμπι και δύο ματς στο Champions League, αντιμετωπίζοντας τους ΑΕΛ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Βόλο (εντός), Άρη (εντός) και Αϊντχόφεν (εντός έδρας).
Και τρίτον από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου. Σε αυτές τις τρεις εβδομάδες, ο Ολυμπιακός θα έχει επτά αγώνες με αντιπάλους τους Ατρόμητο (εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Ελλάς Σύρου (εκτός), ΟΦΗ (εντός), Καϊράτ (εκτός) και Άρη (εκτός).
Επίσης θα ακολουθήσουν δύσκολες εβδομάδες τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2026. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός θα παίξει τον Ιανουάριο μέσα σε δύο εβδομάδες με τους Αστέρα AKTOR (εκτός), Λεβερκούζεν (εντός), Βόλο (εντός), Άγιαξ (εκτός) και ΑΕΚ (εκτός έδρας). Και θα ακολουθήσουν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης.