Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν στην καριέρα του και οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη την έφεση του στο σκοράρισμα και στην Ευρώπη

Ο Τσικίνιο μετράει τρία γκολ και μία ασίστ σε πέντε αγώνες για τον Ολυμπιακό στην Stoiximan Super League. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πετύχει πέντε τέρματα μετά το 90′ σε πέντε παιχνίδια στη διοργάνωση.
Ο Τσικίνιο μετράει τρία γκολ και μία ασίστ στα πρώτα πέντε παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Stoiximan Super League που συνιστά το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν στην καριέρα του.
Η ποιότητα και η προσωπικότητα του Πορτογάλου κεντρικού μεσοεπιθετικού έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και το ίδιο επιθυμεί ο Μεντιλίμπαρ να συμβεί και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο την Τετάρτη (01/10, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE Match Center SPORT24).
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έδωσε τους τρεις βαθμούς στους ερυθρόλευκους με τα δύο τέρματα που πέτυχε εναντίον της ομάδας της Βοιωτίας, ενώ το ίδιο είχε πράξει και στον Βόλο με το γκολ – τακουνάκι και το τακουνάκι – ασίστ στο τέρμα του Ρέτσου.
Ανάλογο ξεκίνημα είχε κάνει ο Τσικίνιο την περίοδο 2021-22, όταν αγωνιζόταν στην Τουρκία με τη φανέλα της Γκιρεσούνσπορ. Τότε, είχε σκοράρει εναντίον της Φενέρμπαχτσε, της Ρίζεσπορ και της Γκαζιαντέπ και είχε βγάλει ασίστ με την Καϊσέρισπορ στα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος.
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό, ο Τσικίνιο σε 90 λεπτά συμμετοχής είχε δύο γκολ, 50 επαφές με την μπάλα, 27/32 (84%) επιτυχημένες πάσες, πέντε κερδισμένες μονομαχίες και δύο κερδισμένα φάουλ.
Ο Πορτογάλος ήταν “καυτός” από την περίοδο της προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού, στα οποία είχε σκοράρει εναντίον της Χέρενφεν (1-1), της Ουνιόν Βερολίνου (1-0) και της Νάπολι (1-2).
Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη της έφεση του Τσικίνιο στο σκοράρισμα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς μέχρι σήμερα έχει μόλις ένα γκολ (εναντίον της Φενέρμπαχτσε) και δύο ασίστ (απέναντι στην Άστον Βίλα και στην Ρέιντζερς). Συνολικά, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής μετράει 71 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό έχοντας 13 γκολ.
Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι παλεύουν τα παιχνίδια τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και το γεγονός ότι έχουν πετύχει πέντε γκολ μετά το 90ο λεπτό σε πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα δείχνει τον χαρακτήρα τους, την πίστη τους για τη νίκη και ό,τι δεν τα παρατούν με τίποτα.
Στο παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στον Αστέρα Aktor (2-0), ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ στο 93΄(Γιαζίτζι) και στο 97΄ (Ελ Κααμπί). Στο ματς με τον Πανσερραϊκό, το πέμπτο τέρμα επιτεύχθηκε στο 93΄ (Ταρέμι).
Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, η ισοφάριση ήρθε στο 92΄ (Ελ Κααμπί). Και στον αγώνα με τον Λεβαδειακό το τρίτο τέρμα ήρθε στο 96΄ (Τσικίνιο). Βέβαια, στο τελευταίο ματς υπήρξε 17λεπτη διακοπή, που σημαίνει ότι το γκολ θα είχε επιτευχθεί στο 81΄. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει ακόμη στο 86΄ (ο Ρέτσος στον Βόλο) και στο 88΄(ο Ταρέμι εναντίον του Πανσερραϊκού).