Ολυμπιακός: Ο τρόπος που έχει διαχειριστεί ο Μεντιλίμπαρ τους κεντρικούς αμυντικούς

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει χρησιμοποιήσει τέσσερα διαφορετικά δίδυμα κεντρικών αμυντικών σε εννέα αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει περιορίσει το rotation στο κέντρο της άμυνας στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, σε σχέση με το ξεκίνημα της περασμένης περιόδου.
Ο Ισπανός προπονητής προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των στόπερ αναζητώντας ένα σταθερό δίδυμο, ενώ την προηγούμενη σεζόν έκανε συχνά αλλαγές λόγω -σε ορισμένες περιπτώσεις- και των τραυματισμών.
Συγκεκριμένα, οι “ερυθρόλευκοι” σε εννέα αγώνες αυτή την περίοδο (έξι στη Stoiximan Super League, ένα στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και δύο στη League Phase του Champions League) έχουν αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά δίδυμα στο κέντρο της άμυνας, τους Ρέτσο – Πιρόλα, Ρέτσο – Μπιανκόν, Μπιανκόν – Μάνσα και Μπιανκόν – Πιρόλα.
Όμως, είναι σαφές ότι υπάρχουν οι βασικοί στόπερ, ο Ρέτσος και ο Πιρόλα οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στα έξι από τα εννέα παιχνίδια.
Και θα είχαν παίξει μαζί και σε έβδομο, αν ο διεθνής Έλληνας αμυντικός δεν ήταν τραυματίας στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Η δε απουσία του Ρέτσου στη Θεσσαλονίκη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των μέχρι σήμερα αγώνων, έχουν γίνει μόνο δύο αλλαγές στο κέντρο της άμυνας.
Όσο για τα πρώτα εννέα παιχνίδια της περασμένης σεζόν (επτά στο Πρωτάθλημα και δύο στη League Phase του Europa League), ο Μεντιλίμπαρ είχε δοκιμάσει πέντε διαφορετικά δίδυμα, ενώ στο ματς με τη Λιόν είχε χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς.
Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι έγιναν επτά αλλαγές στα ρόστερ κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Και δεν είχαν βρεθεί ακόμη μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου οι δύο παίκτες που θα έπαιζαν ως βασικοί.
Αργότερα, η πειραϊκή ομάδα πορεύτηκε με τους Ρέτσο – Κάρμο και στο δεύτερο μισό της σεζόν κυρίως με τους Ρέτσο – Πιρόλα.
Αναλυτικά, τούτη την περίοδο, το δίδυμο Ρέτσος – Πιρόλα ήταν βασικό στους αγώνες με τους Αστέρα Τρίπολης AKTOR, Βόλο, Πάφο, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό και Άρσεναλ.
Η δυάδα Ρέτσος – Μπιανκόν έπαιξε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και στο τελευταίο τέταρτο με την Πάφο, οι Μπιανκόν – Πιρόλα στο ματς με τον ΠΑΟΚ και στο τελευταίο πεντάλεπτο με την Άρσεναλ και οι Μπιανκόν – Μάνσα στον αγώνα με τον Αστέρα AKTOR στην Τρίπολη για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.
Αντίθετα, τη σεζόν 2024-25, ο Μεντιλίμπαρ έκανε πολλές αλλαγές στο κέντρο της άμυνας.
Οι Πιρόλα – Μπιανκόν έπαιξαν με τον Βόλο και την Athens Kallithea.
Οι Πιρόλα – Ντόη αγωνίστηκαν ως αλλαγή με τον Βόλο, την Athens Kallithea και την Μπράγκα και βασικοί με τη Λαμία και τον Παναιτωλικό.
Οι Ντόη – Κάρμο έπαιξαν βασικοί με τον Άρη και ως αλλαγή με τη Λαμία, τον Παναιτωλικό και την Μπράγκα.
Οι Μπιανκόν – Κάρμο αγωνίστηκαν ως αλλαγή στο ματς με τον Άρη.
Οι Ρέτσος – Κάρμο έπαιξαν με τον Ατρόμητο, την Μπράγκα και τον Παναθηναϊκό.
Η τριάδα Ρέτσος-Πιρόλα-Κάρμο ξεκίνησε το παιχνίδι με τη Λιόν στη Γαλλία και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με την τριάδα Ντόη – Πιρόλα – Κάρμο.