ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Σαντιάγο Έσε ήταν ο πυλώνας την ερυθρόλευκης κυριαρχίας στον άξονα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε, επικρατώντας 2-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, με τον Σαντιάγο Έσε να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερυθρόλευκη κυριαρχία στη μεσαία γραμμή.

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο διπλό στη Λεωφόρο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, παρέμειναν στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και θα συνεχίσουν να μάχονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στα χαμόγελα με κυριαρχική νίκη απέναντι στους πρασίνους. Κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους και διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, δίχως να αφήσουν τον Παναθηναϊκό να απειλήσει.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε κατά κράτος τη “μάχη” του άξονα, καταφέρνοντας να κοντρολάρει τον ρυθμό. Μάλιστα, ο Μπενίτεθ αναγκάστηκε να αλλάξει το δίδυμο του άξονα Ρενάτο – Τσιριβέγια, με τους Μπακασέτα και Σιώπη να περνούν στη θέση τους.

Ο Έσε ήταν ο πυλώνας του άξονα

Ο Σαντιάγο Έσε ήταν ο παίκτης που συνέβαλε περισσότερο απ’ όλους στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες, αλλά και τις καλύτερες επιδόσεις του Αργεντινού χαφ απέναντι στο Τριφύλλι.

Ο Έσε κινήθηκε παντού μεταξύ των δύο περιοχών και είχε 53 ενέργειες με την μπάλα, μία από τις κορυφαίες επιδόσεις των παικτών των ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση. Ο Αργεντινός μέσος βοήθησε σε όλα τα σκέλη του παιχνιδιού, είτε στο δημιουργικό, είτε στο ανασταλτικό.

Για την ακρίβεια ήταν ο πρώτος στις μεταβιβάσεις του Ολυμπιακού, έχοντας 27 στις 39. Οι ερυθρόλευκοι δεν αναλώθηκαν σε passing game, απεναντίας προσπάθησαν να προωθήσουν γρήγορα την μπάλα. Ο Έσε είχε δύο δημιουργίες ευκαιριών, ενώ έφτιαξε και μία big chance. Συγκεκριμένα ήταν εκείνος που στο 12ο λεπτό με μία βαθιά μεταβίβαση έβγαλε τον Ελ Κααμπί σε ευνοϊκή θέση.

Ο Αργεντινός μέσος ήταν ο “μαχητής” των ερυθρόλευκων. Ήταν ο παίκτης του Ολυμπιακού που κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στο παιχνίδι (8), ενώ συμμετείχε σ’ έναν πολύ μεγάλο αριθμό και συγκεκριμένα σε 14. Μονάχα ο Ροντινέι συμμετείχε σε περισσότερες.

Ο Έσε δεν σκόραρε, ούτε έδωσε κάποια ασίστ, ωστόσο ήταν εκ των πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών των ερυθρόλευκων στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ