ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ωρα Ζοέλ Ρόκα στους ερυθρόλευκους – Τι απομένει για τη μεταγραφή, ποιο το συμβόλαιο του παίκτη

Ο Ζοέλ Ρόκα με τη φανέλα της Ζιρόνα Javier Borrego/AFP7 via ZUMA Press/Visaulhellas.gr

Ο Ολυμπιακός ρυθμίζει τις λεπτομέρειες με την Ζιρόνα για τη μεταγραφή του Ζοέλ Ρόκα, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στην ομάδα ότι θέλει Πειραιά. Στα 5.000.000 συν (αυξημένα) μπόνους το ποσό που “φέρνει” τον 21χρονο Ισπανό εξτρέμ στην Ελλάδα.

Ο Ζοέλ Ρόκα είναι ο παίκτης που έχει επιλέξει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει. Ο παίκτης για τον οποίο πιστεύει ότι ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού των Ερυθρόλευκων. Ο παίκτης με τον οποίο έχει μιλήσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον, για να είναι ξεκάθαρο σε όλες τις πλευρές, ότι τον θέλει και (κυρίως) γιατί τον θέλει. Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, λοιπόν, η υπόθεση του Ισπανού εξτρέμ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των επαφών.

Το SPORT24 έχει αναφέρει από τα μέσα της εβδομάδας ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε νεά, αυξημένη προσφορά στην Ζιρόνα. Η προσφορά έφτανε τα 5.000.000 € και περιείχε μπόνους επίτευξης στόχων, τα οποία είναι απολύτως ρεαλιστικά. Με τον παίκτη να είναι σύμμαχος από την πρώτη στιγμή, ενημερώνοντας την ομάδα του ότι θέλει να παίξει στους Ερυθρόλευκους. Και πλέον, οι πληροφορίες δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε επίπεδο που δείχνει συμφωνία.

Να είμαστε σαφείς. Η συμφωνία δεν έχει “κλειδώσει”. Αλλά όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί πηγαίνουν τα πράγματα. Τις τελευταίες ημέρες γίνονται οι συζητήσεις για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες. Καθώς στο… ύψος του ποσού, έχει υπάρξει σύγκλιση. Και με την αύξηση των μπόνους από τον Ολυμπιακό και την ταυτόχρονη υποχώρηση από τους Καταλανούς, όλα δείχνουν σωστά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από χθες ο Ισπανός ατζέντης του Ρόκα μπήκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες με τον Ολυμπιακό, αναφορικά με το πολυετές συμβόλαιο που θα υπογράψει ο 21χρονος (07/06/2005) αριστερός εξτρέμ της Ζιρόνα. Τα βασικά (ποσά, χρόνια συμβολαίου) είναι συμφωνημένα, αλλά τώρα μπήκαν οι εμπλεκόμενοι στα… έγγραφα. Για να πέσουν οι υπογραφές, μόλις δώσει και το τελικό ΟΚ η ομάδα του παίκτη. Με τον Ρόκα να υπογράφει συμβόλαιο πιθανότατα έως το 2031 με τους Πειραιώτες.

Μετά από όσα έγιναν στην υπόθεση του Στάνιτς, είναι κομβικό να μην υπάρχουν βήματα που μπορεί να περιπλέξουν μια υπόθεση που επίσης κρατάει καιρό. Αν και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πολύ διαφορετική περίπτωση, στην οποία ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να την έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται ότι θα υλοποιηθεί. Και για αυτόν τον λόγο όλα γίνονται προσεκτικά και με παράλληλες συζητήσεις με όλες τις πλευρές, για να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Στόχος είναι ο Ρόκα να βρεθεί άμεσα στην Ελλάδα, να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και εν συνεχεία να ενσωματωθεί αμέσως στο δεύτερο μέρους του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Με σκοπό να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι σχετικές προσπάθειες.

Οι καλύτερες στιγμές του Ρόκα

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στο SPORT24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ