Ολυμπιακός, μεταγραφές: Οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Κάρλος Βιθέντε, ποια είναι τα δεδομένα

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του πρόταση για την απόκτηση του Κάρλος Βιθέντε, τον εκλεκτό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Αυτά είναι τα δεδομένα, όπως αναλύθηκαν στην εκπομπή του SPORT24, Live Μεταγραφές.
Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει στην απόκτηση του Κάρλος Βιθέντε για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επαφών με το ισπανικό κλαμπ, σύμφωνα με πληροφορίες του Δημήτρη Χριστοφιδέλλη από τη Δευτέρα.
Στην εκπομπή του SPORT24 Box2Box, με τους Ηλία Καλλονά και Αντώνη Οικονομίδη συζητήθηκαν αναλυτικά τα δεδομένα της προσπάθειας των πρωταθλητών Ελλάδας ώστε να αποκτήσουν τον Ισπανό εξτρέμ της Αλαβές και υπήρχε η εκτίμηση πως θα προκύψουν άμεσα εξελέιξεις.
Όπως εξήγησε o Αντώνης Οικονομίδης στην εκπομπή Live Μεταγραφές της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του επίσημη κίνηση για την απόκτηση του 26χρονου Ισπανού εξτρέμ (1.79 μ.).
Κατ’ αρχάς, ο Ολυμπιακός είναι οκ με τον ποδοσφαιριστή και τις δικές του οικονομικές απαιτήσεις. Η διαπραγμάτευση γίνεται με τον Έντου, αυτός έχει μπει μπροστά για να ολοκληρωθεί το deal. Οι πρωταθλητές Ελλάδας λοιπόν, έκαναν την πρώτη τους πρόταση στην Αλαβές, ξεκινώντας από χαμηλά.
Είναι λογική αυτή η διαδικασία και την ακολουθεί τακτικά ο Ολυμπιακός. Οι μίνιμουμ απαιτήσεις της Αλαβές είναι στα 6 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει αισιοδοξία στους ερυθρόλευκους ότι η μεταγραφή μπορεί να κλείσει και πιο χαμηλά. Άλλωστε, για την ομάδα της Βιτόρια το κέρδος μοιάζει εγγυημένο. Αγόρασε πριν ενάμιση χρόνο τον Βιθέντε καταβάλλοντας 600 χιλιάδες ευρώ στη Φερόλ και πλέον η αξία του έχει υπερδεκαπλασιαστεί.
Σε ό,τι αφορά στον ανταγωνισμό, η Μπέρμιγχαμ όντως θέλει τον Βιθέντε, αλλά μιλάμε για ένα κλαμπ που τώρα ανέβηκε στην Τσάμπιονσιπ. Ο Ολυμπιακός είναι μία πρωταθληματική ομάδα, διεκδικεί δηλαδή τίτλους, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στην καριέρα του ο παίκτης. Συν ότι θα παίξει στο Champions League, συν ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει επικοινωνήσει προσωπικά στον ποδοσφαιριστή ότι τον θέλει. Μαζί με το οικονομικό, ο Ολυμπιακός προσφέρει συνολικά ένα καλύτερο πακέτο στον Βιθέντε. Η πλάστιγγα λοιπόν γέρνει προς τον Ολυμπιακό αν ανέβει λίγο παραπάνω και στα χρήματα που θα προσφέρει στην Αλαβές.