Ολυμπιακός, μεταγραφές: Το τελεσίγραφο στον Αντίνο, η περίπτωση Ζότα Σίλβα, ο Χιλ και ο Ποντένσε

Η ανοιχτή πόρτα από τη Σαουδική Αραβία για τον Ποντένσε, ο Ζότα Σίλβα, το τελεσίγραφο στη Γοδόι για τον Αντίνο και η ανοιχτή γραμμή με τον Μπράιαν Χιλ. Αυτά ισχύουν για τη μεταγραφή εξτρέμ στον Ολυμπιακό.
Στον Ολυμπιακό έχουν φουλάρει για να καλύψουν τις τελευταίες ανάγκες του ρόστερ και να προλάβουν την προθεσμία για τη δήλωση της λίστας στο Champions League. Φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο η απόκτηση επιθετικού, με τον Ταρεμί να βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και πλέον ο επόμενος στόχος, μαζί με την απόκτηση στόπερ, είναι ο εξτρέμ.
Από τη Σαουδική Αραβία ήρθαν νέα που ανοίγουν την πόρτα στον Ολυμπιακό για τον Ντάνιελ Ποντένσε. Η Αλ Σαμπάμπ φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει την παραχώρηση του Πορτογάλου εξτρέμ, ενώ παράλληλα και ο ίδιος ο 29χρονος εξτρέμ φέρεται να έχει ζητήσει την επιστροφή του στην Ευρώπη.
Προφανώς και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που πάντα συνδέεται με τον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που και η Αλ Σαμπάμπ και ο ίδιος ο παίκτης δεν θα έλεγαν όχι σε κάποια προσφορά από ευρωπαϊκό σύλλογο, τα πάντα είναι πιθανά.
Από κει και πέρα, πάντα υπάρχει μέσα στο μυαλό του Ολυμπιακού ο Ζότα Σίλβα της Νότιγχαμ. Για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει την αγγλική ομάδα η Σπόρτινγκ, καθώς ο τεχνικός της πορτογαλικής ομάδας, Ρουί Μπόρζες, είχε τον Ζότα Σίλβα ποδοσφαιριστή στην Γκιμαράες και εκτιμά τα προσόντα του. Είναι ένας παίκτης που αρέσει στον Μεντιλίμπαρ και ο ποδοσφαιριστής πάντα είναι στα υπόψιν του Βάσκου τεχνικού.
Φυσικά, υπάρχει ακόμη ανοιχτή και η υπόθεση του Σαντίνο Αντίνο. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει την πρότασή του στη Γοδόι Κρουζ και περιμένει σήμερα ή αύριο την οριστική απάντηση της αργεντινικής ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τελειώνουν με τα… παιχνίδια των Αργεντίνων και έχουν δώσει τελεσίγραφο για την απόκτηση Αντίνο.
Τέλος, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει δίαυλο επικοινωνίας με τον Μπράιαν Χιλ, έναν παίκτη, που καλύπτει απόλυτα τα “θέλω” του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Χιλ είναι 24 ετών και βρίσκεται σταθερά ψηλά στη μεταγραφική λίστα των νταμπλούχων Ελλάδας, καθώς αποτελεί θερμή εισήγηση του Βάσκου τεχνικού.
Ο Ολυμπιακός έχει χτυπήσει την πόρτα του παίκτη και πέρυσι, αλλά ο Χιλ δεν ψηνόταν τότε να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πλέον, φαίνεται πως υπάρχει αλλαγή στη στάση του και οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν επαφές με τους εκπροσώπους του. Ούτως ή άλλως, είναι δεδομένο πως ο 24χρονος εξτρέμ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Τόμας Φρανκ στην Τότεναμ και οι Λονδρέζοι περιμένουν να ακούσουν τις προσφορές θα έρθουν.
O Χιλ αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στη Ζιρόνα, έχοντας 25 συμμετοχές, 3 γκολ και ισάριθμες ασίστ στη La Liga. Τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 10 Μαρτίου, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, ωστόσο ο μάνατζερ του διαβεβαιώνει ότι ο Χιλ έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων εδώ και δύο μήνες.