Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ο Μάρκους Πέντερσεν στους ερυθρόλευκους

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το βράδυ του Σαββάτου (29/08) ο Μάρκους Πέντερσεν, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24.
Ο “χορός” των τελευταίων ημερών των μεταγραφών για τον Ολυμπιακό άνοιξε με τον Μάρκους Πέντερσεν, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24 από τις 26 Αυγούστου.
Ο Νορβηγός δεξιός μπακ αφίχθη τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (27/08) στην Αθήνα και δύο ημέρες μετά (28/08) ανακοινώθηκε από τους ερυθρόλευκους με μεταγραφή από την Τορίνο (6.000.000 ευρώ, συν 2.000.000 ευρώ υπό τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων).
Ο 26χρονος υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών και θα αγωνιστεί σε τέταρτη διαφορετική χώρα μετά τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Ιταλία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν.
Ο διεθνής Νορβηγός, γεννημένος στις 16 Ιουλίου 2000, αγωνιζόταν στην Ιταλία για λογαριασμό της Torino, με τη φανέλα της οποίας έκανε 64 συμμετοχές.
Το 2021 είχε αποκτηθεί από τη Feyenoord (89 συμμετοχές, ένα γκολ και επτά ασίστ), ενώ την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 φόρεσε τη φανέλα της Sassuolo.
Προτού πάρει μεταγραφή στην Ολλανδία ο Πέντερσεν, αγωνίστηκε σε Tromsø IL και Molde FK. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έχει παίξει 87 φορές στη Serie A, 60 στην Eredivisie, 14 στο Europa League και 10 στο Conference League.
Είναι 36 φορές διεθνής με την εθνική Νορβηγίας και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο αγωνίστηκε τέσσερις φορές στην εντυπωσιακή πορεία της εθνικής του ομάδας μέχρι τα προημιτελικά.
Μάρκους, καλώς όρισες στον Ολυμπιακό!”.