Ολυμπιακός, μεταγραφές: H περίπτωση του Μαφέο, ο εξτρέμ Ροντινέι και οι ματιές των Πορτογάλων στον Κοστίνια

Μεγάλη ζήτηση έχει ο Κοστίνια στην πατρίδα του και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπενφίκα και η Σπόρτινγκ εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση στον Ολυμπιακό.
Η Μπενφίκα και η Σπόρτινγκ ήθελαν τον Πορτογάλο δεξιό μπακ – χαφ από την περίοδο που αγωνιζόταν στη Ρίο Άβε, αλλά ο Ολυμπιακός απέκτησε τον πρώτο λόγο και τον έκλεισε τον Ιανουάριο του 2024 (και εντάχθηκε στο ρόστερ το καλοκαίρι του ίδιου έτους) αντί 2,5 εκατ. ευρώ.
Η πειραϊκή ΠΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε πρόταση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ύψους 12 εκατομμυρίων για τον Κοστίνια τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς ο 25χρονος ποδοσφαιριστής μαζί με τον Ροντινέι αποτελούσαν βασικές επιλογές του Μεντιλίμπαρ στη δεξιά πλευρά και αντιλαμβάνεται κανείς σε τι ύψη κοστολογεί ο Ολυμπιακός τον Πορτογάλο αμυντικό. Με τον τελευταίο σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Βραζιλιάνο κυρίως σε θέση δεξιού εξτρέμ. Υπενθυμίζεται, ότι ο Κοστίνια δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους “ερυθρόλευκους” έως το καλοκαίρι του 2028.
Από εκεί και πέρα, δημοσίευμα στην Ισπανία ανέφερε ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει κάνει κρούση στην Μαγιόρκα για την απόκτηση του Πάμπλο Μαφέο και σε Ισπανία και Αγγλία δεν αποκλείουν το ζήτημα να αφορά τον Ολυμπιακό. Ο γεννημένος στην Ισπανία, με καταγωγή από την Αργεντινή, δεξιός μπακ χαφ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Μαγιόρκα μέχρι τον Ιούνιο του 2027.
Σύμφωνα με τους Ισπανούς, η Μαγιόρκα ζήτησε αρχικά 8 εκατομμύρια για την πώληση του 28χρονου αμυντικού, αλλά υποχώρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα 6 εκατ. ευρώ και τονίζουν ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ “αγγίζει” τον παίκτη, τα “θέλω” του οποίου καλύπτει στο οικονομικό και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του.
Ο Μαφέο αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Εσπανιόλ και σε ηλικία 16 ετών πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι όπου εντάχθηκε στην ομάδα Κ18. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του στην Τζιρόνα, στην Στουγκάρδη, στην Ουέσκα και πριν από τρία χρόνια τον απέκτησε η Μαγιόρκα αντί 3 εκατ. ευρώ.
Τούτη τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος στην δεξιά πλευρά της άμυνας (Ροντινέι, Κοστίνια), ενώ γίνεται προσπάθεια να αποκτηθούν δύο εξτρέμ. Εκτός κι αν ο Βραζιλιάνος αποτελέσει μπαλαντέρ πάλι σε άμυνα και επίθεση και υπάρξει προσθήκη κι άλλου παίκτη στο ρόστερ.