Ολυμπιακός: Με τα βαριά χαρτιά στην επίθεση εναντίον του ΟΦΗ

Οι Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Τσικίνιο, Μαρτίνς και Ρόντινεϊ είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν με γκολ ή ασίστ οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και του νταμπλ.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, στη νίκη 1-0 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, επέλεξε σχήμα 4-4-2 με τον Ελ Κααμπί και τον Γιάρεμτσουκ στην κορυφή της επίθεσης.
Κάποιοι θεωρούν ότι ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να το επαναλάβει λίγες ημέρες μετά, στο ίδιο γήπεδο, στον τελικό εναντίον του ΟΦΗ (Σάββατο 17/5, 20:00, COSMOTESPORT 1HD, LIVE Match Center από το SPORT24).
Άλλοι, πάλι, πιστεύουν ότι ο Βάσκος προπονητής θα επιδιώξει να βαδίσει στα σίγουρα επιστρέφοντας στο γνώριμο 4-2-3-1, φέρνοντας τον έναν φορ από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα, από τη στιγμή που δεν υπολογίζει σε ακόμη ένα παιχνίδι τον Κωστούλα.
Όπως και να έχει, είτε ισχύσει το πρώτο είτε το δεύτερο, ο Μεντιλίμπαρ προτίθεται να ρίξει στο παιχνίδι κάποια στιγμή όλα τα βαριά χαρτιά που έχει στη διάθεση του.
Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, έχει 26 γκολ και έξι ασίστ σε 41 ματς στην περίοδο και θα ψάξει το πρώτο του τέρμα εναντίον του ΟΦΗ στη σεζόν.
Στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Κρήτη, ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής είχε την ασίστ στο γκολ του Τσικίνιο στη νίκη 2-0 των ερυθρόλευκων, ενώ δεν είχε αγωνιστεί στο ματς στο Καραϊσκάκης (1-0) λόγω τραυματισμού.
Ο Αφρικανός φορ έχει σκοράρει ένα τέρμα απέναντι στην κρητική ομάδα, το δεύτερο στη νίκη του Ολυμπιακού 4-0 στο Φάληρο στις 2 Φεβρουαρίου 2024.
Ο δεύτερος σκόρερ των ερυθρόλευκων, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ έχει εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 32 παιχνίδια και θέλει να κλείσει τη σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων πετυχαίνοντας ένα ακόμη αυτή τη φορά κόντρα στον ΟΦΗ.
Ο Ουκρανός φορ έχει εξελιχθεί σε παίκτη του Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό, καθώς πανηγύρισε γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού (1-1) στο ΟΑΚΑ και πέτυχε άλλα δύο απέναντι στην ΑΕΚ (6-0) στο Καραϊσκάκης.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής προέρχεται επίσης από καλή παρουσία στα playoffs του πρωταθλήματος έχοντας τρία τέρματα και δύο ασίστ.
Ο τρίτος σκόρερ της πειραϊκής ομάδας, Τσικίνιο έχει οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και θέλει να κλείσει τη σεζόν με ένα ακόμη τέρμα.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε σκοράρει απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη για το πρωτάθλημα, ενώ την περασμένη περίοδο είχε την ασίστ στο γκολ του Φορτούνη στο ματς στο Φάληρο.
Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ αναμένεται να επιστρέψει, σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο τέταρτος σκόρερ των ερυθρόλευκων στην περίοδο, Ζέλσον Μαρτίνς ο οποίος έχει επτά γκολ και 12 ασίστ σε 37 παιχνίδια.
Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του έμπειρου εξτρέμ είναι ότι δεν έχει παίξει εναντίον της κρητικής ομάδας σε τρία ματς πέρυσι και τούτη τη σεζόν.
Εάν δεν αγωνιστεί ο Γιάρεμτσουκ στο πλευρό του Ελ Κααμπί στην επίθεση, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ο Ρόντινεϊ στα πλάγια της επίθεσης.
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει 4 γκολ και 12 ασίστ σε 44 παιχνίδια, ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού με πέναλτι στη νίκη 1-0 επί του ΟΦΗ τον περασμένο Μάρτιο στο Καραϊσκάκης για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.