Ολυμπιακός: Η ώρα του “τελικού” έφτασε, οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για τον κρίσιμο αγώνα με την Καϊράτ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Καϊράτ Αλμάτι (9/12, 17:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στην Αστάνα Αρίνα για την 6η αγωνιστική της League Phase του Champions League. Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ και τα διλήμματά του για την 11άδα.
Η ώρα του “τελικού” έφτασε. Στις 17:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) o Oλυμπιακός θα πατήσει το χορτάρι της Αστάνα Αρένα για το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Καϊράτ Αλμάτι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League.
Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συγκεντρώσει δύο βαθμούς και για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης χρειάζονται τους τρεις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός θα ψάξει την πρώτη του νίκη φέτος στη League Phase. Ένα τρίποντο, το οποίο άξιζε και νωρίτερα βάσει των εμφανίσεων του στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο το παρελθόν δεν αλλάζει.
Οι ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων προπονήθηκαν την Δευτέρα (8/12) στον συνθετικό χλοοτάπητα της θερμαινόμενης Αστάνα Αρίνα. Οι ακραίες θερμοκρασίες (-20) δεν αναμένεται να επηρεάσουν την αναμέτρηση, με τους Πειραιώτες να θέλουν να ζεστάνουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.
Ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του και περίπου 600 οπαδούς, οι οποίοι έκαναν το δύσκολο ταξίδι για την πρωτεύουσα του Καζακστάν στην Κεντρική Ασία.
Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ και τα διλήμματα
Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από την Κυριακή (7/12) το βράδυ. Μεγάλος απόντας είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος, αλλά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος έχει αλλαχθεί από την ευρωπαϊκή λίστα. Από εκεί και πέρα, άπαντες είναι μέσα για τη μεγάλη μάχη.
Ο Τζολάκης αναμένεται να βρίσκεται κάτω από την εστία. Μπροστά του οι Μπιανκόν και Πιρόλα θα συνθέσουν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, με τους Ορτέγκα και Ροντινέι να παίζουν στα άκρα. Φυσικά, θέση διεκδικεί και ο Κοστίνια.
Ο Έσε φαίνεται να έχει τη θέση του καπαρωμένη στον άξονα. Την έτερη διεκδικούν οι Γκαρθία και Μουζακίτης, με την επιλογή να εξαρτάται από την προσέγγιση του Μεντιλίμπαρ στο παιχνίδι. Μπροστά τους αναμένεται να κινείται ο Τσικίνιο. Στο ένα πλευρό της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ζέλσον Μαρτίνς, ενώ ανοιχτό είναι για την άλλη πτέρυγα, εάν θα αγωνιστεί ο Ποντένσε ή ο Στρεφέτσα.
“Ο Ποντένσε προπονείται με την ομάδα εδώ και μια εβδομάδα. Υπήρχαν κάποια προβλήματα αναφορικά με τη φυσική κατάσταση για να επανέλθει. Δεν ξέρουμε ακόμα 100%, ελπίζουμε πως είναι καλά. Θα δούμε και τη σημερινή προπόνηση και θα κρίνουμε” ανέφερε ο Μεντιλίμπαρ για τον Πορτογάλο στη συνέντευξη Τύπου.
Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο “καυτός” Ελ Κααμπί, ο οποίος θα συνεχίσει να ψάχνει σαν… μανιασμένος το γκολ.
- Τερματοφύλακες: Μπότης, Κουρακλής, Τζολάκης
- Αμυντικοί: Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Καλογερόπουλος, Κοστίνια, Ροντινέι, Μπρούνο
- Μέσοι: Νασιμέντο, Μαρτίνς, Γκαρθία, Σιπιόνι, Τσικίνιο, Στρεφέτσα, Έσε, Ποντένσε, Πνευμονίδης, Μουζακίτης
- Επιθετικοί: Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Ταρέμι