Ολυμπιακός: Γιώργος Σιώζιος, από τα πιο καυτά project των ερυθρόλευκων που συγκεντρώνει τα βλέμματα

Ο 17χρονος Γιώργος Σιώζιος είναι από τα πιο ενδιαφέροντα project του Ολυμπιακού και ξεχώρισε στην ιστορική πρόκριση της Εθνικής Παίδων στο Μουντιάλ. Ο νεαρός μπακ συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του.
H Eθνική Παίδων πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον Νοέμβριο. Από τους κορυφαίους συντελεστές της τεράστιας αυτής επιτυχίας είναι ο 17χρονος (γεννηθείς το 2009) ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Σιώζιος.
Ο νεαρός πραγματοποίησε εξαιρετικό τουρνουά και μάλιστα πέτυχε ένα υπερπολύτιμο γκολ στο 90+5′ της αναμέτρησης απέναντι στη Σουηδία, δίνοντας στην Εθνική Κ17 τη νίκη με 3-2. Μάλιστα, στο ίδιο παιχνίδι έβγαλε και την ασίστ για το δεύτερο γκολ της γαλανόλευκης.
Από τα πιο “καυτά” πρότζεκτ του Ολυμπιακού
Ο Σιώζιος αποτελεί γέννημα θρέμμα των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού. Αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, ενώ έχει την ευχέρεια να παίξει και πιο μπροστά, καλύπτοντας ολόκληρη την πλευρά χάρη στα τρεξίματα του. Είναι από τους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής φέτος στην Κ19 των ερυθρόλευκων, ενώ στα 17 του είναι από τους νεαρότερους στην ομάδα του Γιώργου Σίμου.
Η ικανότητά του στην τροφοδότηση των συμπαικτών του είναι εξαιρετική, κάτι που φάνηκε από τις τρεις ασίστ του στο 3-1 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ στις 14 Μαρτίου για την 25η αγωνιστική της Super League K19.
Ο Σιώζιος έχει πάρει ήδη παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Μόλις στα 15 του είχε αγωνιστεί 29 λεπτά στην αναμέτρηση κόντρα στην Κάλεφ Ταλίν για τον δεύτερο γύρο του Youth League τον Οκτώβριο του 2024. Φέτος ήταν βασικός στα τρία δυνατά παιχνίδια κόντρα σε Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μαδρίτης και Καϊράτ.
Μάλιστα, στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, γεννηθείς το 2009, ο οποίος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και των δύο ομάδων.
Μάτια από το εξωτερικό πάνω του
Όπως είναι φυσικό τέτοιοι ποδοσφαιριστές συγκεντρώνουν αρκετά βλέμματα πάνω τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και για τον Γιώργο Σιώζιο.
Συγκεκριμένα, αρκετοί σκάουτ που βρέθηκαν στους αγώνες της Εθνικής Παίδων κοίταξαν τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ενώ πολλοί τον είχαν τσεκάρει και από τους αγώνες του Youth League.
Μάλιστα, ήδη έχουν υπάρξει “ενοχλήσεις” από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από την Ιταλία. Όπως και να έχει, το πρότζεκτ αυτό παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.