ΕΛΛΑΔΑ

Οι βαριές τιμωρίες τα τελευταία χρόνια

Οι βαριές τιμωρίες τα τελευταία χρόνια
Επεισόδια

Με αφορμή την πρωτόδικη απόφαση κατά του Παναθηναϊκού και την αφαίρεση τριών βαθμών, το Sport24.gr θυμάται ανάλογες περιπτώσεις βαριών τιμωριών τα τελευταία χρόνια (VIDEOS).

Ακριβά πλήρωσε ο Παναθηναϊκός την είσοδο οπαδών στην Λεωφόρο που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μελών της αποστολής του Ολυμπιακού όσο και του Κασάμι.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague τιμώρησε τους πράσινους με αφαίρεση τριών βαθμών, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Οι πράσινοι θα ασκήσουν έφεση κατά της ποινής και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση.

Μέχρι τότε βέβαια, καλό είναι να θυμηθούμε ανάλογες στιγμές τα τελευταία χρόνια, όπου είχαμε σοβαρά επεισόδια και βαριές τελεσίδικες ποινές σε ομάδες της Superleague, όπως και μία περίπτωση της ΑΕΚ στην Γ Εθνική.

Το -3 του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

Μόλις την περσινή σεζόν είχαμε... αταξίες. Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας (1-0 κέρδισε ο Δικέφαλος), ξεκινήσαμε με... ψάρια στον πάγκο των φιλοξενούμενων, φωτοβολίδες, αντικείμενα, διακοπές και άλλες ομορφίες που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα η ΕΠΟ επέβαλλε δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι οφ.

Το -3 της ΑΕΚ στην Γ Εθνική

Η ΑΕΚ μπορεί να είναι ομάδα Superleague, όμως την τελευταία διετία έχει ταλαιπωρηθεί σε Γ' Εθνική και Football League. Την περσινή σεζόν στο ματς της Ένωσης με το Αιγάλεω είχαμε σοβαρά επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, τραυματισμό του βοηθού (με ευθύνη της ΑΕΚ), αλλά και ξυλοδαρμό του διαιτητή (με ευθύνη του Αιγάλεω)!

Έτσι η Ένωση τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών (3), δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο. Αφαίρεση είχε και η άλλη ομάδα, όπως και τιμωρία της έδρας.

Διακοπή του αγώνα

Πάμε λίγο πιο πίσω και συγκεκριμένα στη σεζόν 2011-2012. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα Ελλάδας, με το ματς να διακόπτεται οριστικά στο 82ο λεπτό, εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.

Οι πράσινοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δυο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (όπως και χρηματικό πρόστιμο). Το παιχνίδι κέρδισε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά με 3-0.

Αντικείμενο στη βοηθό

Την ίδια σεζόν είχαμε κι άλλες... ομορφιές στο Κλεάνθης Βικελίδης αυτή τη φορά. Αντικείμενο από την εξέδρα βρήκε τη βοηθό της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, Χρυσούλα Κουρομπύλια, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Ο διαιτητής ζήτησε εκκένωση του γηπέδου, η οποία άργησε να πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα να σταματήσει οριστικά το παιχνίδι.

Από τον Άρη αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί, έχασε το ματς με 3-0, ενώ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 40.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Το "ντου" στον Σισέ

Ντέρμπι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας στο "Καραϊσκάκης" μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αφού η διαφορά των δυο ομάδων ήταν στους έξι πόντους (μπροστά οι ερυθρόλευκοι). Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1, όμως μετά το τέλος του ματς, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (όπως τον Σισέ).

Η τιμωρία της ομάδας του Πειραιά ήταν μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 140.000 ευρώ πρόστιμο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ