ΡΩΣΙΑ

Οι Ρώσοι συναντήθηκαν με την UEFA και παραμένουν σε καθεστώς αποκλεισμού

Οι παίκτες της Ρωσίας απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Δανία
Οι παίκτες της Ρωσίας απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Δανία 2021 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Η ποδοσφαιρική ένωση της Ρωσίας συναντήθηκε με την UEFA για το ζήτημα του αποκλεισμού λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, χωρίς να αλλάξει το στάτους της.

Η ποδοσφαιρική ένωση της Ρωσίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της UEFA την Τρίτη, στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν ως στόχο την επάνοδο των ρωσικών ομάδων στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ύστερα από τον αποκλεισμό τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συνάντηση ήταν διμερής και δεν σχηματίστηκε κάποια ομάδα εργασίας όπως είχε ανακοινώσει προ εβδομάδων η πλευρά της Ρωσίας. Με νέα ανακοίνωση, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι συζητήθηκε ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με τη συνεργασία των δύο φορέων και ότι συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Η UEFA δεν ενέκρινε αλλά ούτε απέρριψε την επιστροφή των ρωσικών συλλόγων και εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν μπορεί να πάρει από μόνη της μια τέτοια απόφαση ακόμα και μόνο για τις δικές της διοργανώσεις και θα χρειαστεί η παρέμβαση και άλλων αθλητικών φορέων όπως η FIFA και η ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ήδη συζητάει την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων Αθλητών με στόχο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ωστόσο στη συγκεκριμένη υπόθεση ρόλο θα παίξει και η συμπεριφορά της Ρωσίας ως προς τους κανονισμούς αντιντόπινγκ.

Η Ρωσία απουσίασε από την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2024 κι έτσι θα λείψει κι από αυτήν τη διοργάνωση. Ωστόσο, η συζήτηση γίνεται για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, αλλά και για τις διασυλλογικές διοργανώσεις, με τις ομοσπονδίες να ζητούν εισιτήρια για τη νέα σεζόν Μάρτιο ή Απρίλιο.

TAGS ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ