ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι παίκτες της Νορβηγίας φόρεσαν T-shirts για τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν το ματς με Ελλάδα

Οι παίκτες της Νορβηγίας φόρεσαν μπλουζάκια με μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν από το ματς με την Εθνική Ελλάδας (6 Ιουνίου 2021)
Οι παίκτες της Νορβηγίας φόρεσαν μπλουζάκια με μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν από το ματς με την Εθνική Ελλάδας (6 Ιουνίου 2021) @ 2021 JOSE BRETON/ASSOCIATED PRESS

Οι παίκτες της Νορβηγίας έδειξαν για μία ακόμα φορά τη στήριξή τους στους εργαζόμενους στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, φορώντας όλοι τους μπλουζάκια με μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν το ματς με την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί ζωές χιλιάδων ανθρώπων που βρήκαν δουλειά ως εργάτες στο Κατάρ ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και το γεγονός αυτό προκάλεσε ένα τσουνάμι αντιδράσεων από ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Πρωτεργάτες στις φωνές διαμαρτυρίες για τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στο Κατάρ και που είχαν ως τραγική συνέπεια να φύγουν τόσες ανθρώπινες ψυχές ήταν οι παίκτες της εθνικής Νορβηγίας, που στα τελευταία ματς που έδωσαν, φρόντισαν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που -δυστυχώς-καταπατούνται.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν από τη διεθνή φιλική αναμέτρηση με την Εθνική Ελλάδας, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τους συμπαίκτες του να φορούν όλοι μπλουζάκια με μήνυμα για τους μετανάστες εργάτες.

"Fair Play για τους μετανάστες εργάτες. Ανθρώπινα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου", έγραφαν αυτά, με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ