ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι παίκτες που έφυγαν με πίκρα από τον Παναθηναϊκό

Οι παίκτες που έφυγαν με πίκρα από τον Παναθηναϊκό
Μίμης Δομάζος INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν και πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό και τελικά έφυγαν με άσχημες αναμνήσεις από τους πράσινους (videos)

Αν υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια για τον Παναθηναϊκό αυτή είναι πως "πληγώνει" και "πληγώνεται" από τα δικά του παιδιά. Μια ιστορία με παρελθόν και όπως όλα δείχνουν παρόν και μέλλον.

Στον Σωτήρη Νίνη, εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τους χειρισμούς του στο θέμα με την Πάρμα, στην οποία και τελικά υπέγραψε. Ακολούθησε ο Σιμάο ο οποίος δήλωσε πως θα αποχωρήσει αφού δεν βρίσκει άνθρωπο να μιλήσει και ο ερώτημα είναι: "Ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα;"

Με αφορμή τον Νίνη, τον Σιμάο και τα όσα ακούγονται εμείς συγκεντρώσαμε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τα πράσινα κι ενώ κάποιοι από αυτούς αγαπήθηκαν από τον κόσμο της ομάδας στο τέλος αποχώρησαν με άσχημες αναμνήσεις.

Χουάν Χοσέ Μπορέλι

Ο Χότα Χότα ήταν, ίσως, το τελευταίο μεγάλο 10αρη που πέρασε από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 20 χρόνια.

Τη σεζόν 1996-1997 όμως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος αρκετά χρόνια μετά, δεν μπορούσε να περιμένει άλλο την πλευρά Βαρδινογιάννη και αποφάσισε να υπογράψει κρυφά συμβόλαιο με την Ρεάλ Οβιέδο. Πάντως όπως δήλωσε αργότερα μετάνιωσε για την επιλογή του.

Δημήτρης Σαραβάκος

Μετά από μία δεκαετία τον Παναθηναϊκό (1984-1994) ο Δημήτρης Σαραβάκος αποχώρησε από τους πράσινους σε ηλικία 33 ετών, με προορισμό την ΑΕΚ.

Οι φήμες της εποχής έκαναν λόγο για μία παρεξήγηση με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη (οι συζητήσεις έγιναν σε λάθος στιγμής όπως παραδέχθηκαν και οι δυο πολύ αργότερα) με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης να πάρει το ΟΚ του "Καπετάνιου", με τον οποίο διατηρούν εξαιρετική σχέση, και να φέρει τον παίκτη στην Ένωση.

Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια πως τελικά ο Σαραβάκος έκλεισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό τρία χρόνια αργότερα.

Αντώνης Νικοπολίδης

Και αυτός είναι μία από τις περιπτώσεις που πέρασαν στην ιστορία. Μετά από 15 συνεχόμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό, αποφάσισε να υπογράψει στον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό, τον Γενάρη του 2004.

Τον προηγούμενο ένα μήνα είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του, με την πλευρά του Παναθηναϊκού να μην του προσφέρει τα χρήματα που επιθυμούσε.

Πρέπει να αναφέρουμε πως εκείνη τη σεζόν οι πράσινοι πήραν το νταμπλ και ο Νικοπολίδης αν και αγαπήθηκε για αρκετά χρόνια, γιουχαρίστηκε στην φιέστα.

Μιχάλης Κωσταντίνου

Το σύνθημα: "Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα", ξεχάστηκε γρήγορα από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ο Κύπριος φορ στοίχισε μία περιουσία στους πράσινους όμως αποχώρησε με τα δημοσιεύματα να μιλούν για μία άτυπη κόντρα του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο Κωνσταντίνου θεώρησε πως οι πράσινοι δεν τον υπολόγιζαν, παρότι έκανε καλή σεζόν, και άφησαν την ιστορία του συμβολαίου του να είναι στον αέρα μέχρι την τελευταία στιγμή. Έτσι ο Σωκράτης Κόκκαλης του προσέφερε τριετές κλειστό συμβόλαιο και κέρδισε την εκτίμηση του. Ο κόσμος τον υποδέχθηκε ως "προδότη", καθώς ο Κύπριος όλο αυτό το διάστημα είχε εξαιρετική σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Φάνης Γκέκας

Τον Γενάρη του 2005 ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν γκολτζή από την Καλλιθέα, ο οποίος στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στους πράσινους πέτυχε 23 τέρματα.

Οι πράσινοι όμως προσπάθησαν να τον ανταλλάξουν με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη του ΠΑΟΚ, με τον παίκτη να... κλωτσάει και κάπου εκεί ράγισε το γυαλί.

Ο Γκέκας έφυγε δανεικός για την Μπόχουμ και στη συνέχεια έκανε κάποιες δηλώσεις για τον απαξιωτικό τρόπο που του φέρθηκαν στον Παναθηναϊκό.

Σωτήρης Κυργιάκος

Άλλο ένα παιδί του Παναθηναϊκού που έφυγε με άσχημο τρόπο από τους πράσινους. Ξεκίνησε την καριέρα του από... σπόντα, καθώς ο Γιάννης Γκούμας είχε τραυματιστεί σε φιλικό αγώνα με την Λάτσιο, ενώ και ο Λεωνίδας Βόκολος επίσης είχε έναν τραυματισμό.

Έτσι ο Κυργιάκος έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα προκριματικών για το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Σλάβια Πράγας του Πάβελ Κούκα τον οποίο και... εξαφάνισε. Ο Έλληνας αμυντικός έφυγε με μεταγραφή στην Ρέιντζερς το 2005 όμως βρέθηκε σε δικαστική διαμάχη με την διοίκηση για κάποια χρήματα (την οποία κέρδισε μετά).

Στην ιστορία έμεινε η ανακοίνωση που εξέδωσε, όταν δημοσιεύματα τον ήθελαν να επιστρέφει στους πράσινους και να έχει συνάντηση με τον Νικόλα Πατέρα στο κότερο του: "Απαντώντας για πρώτη φορά σε δημοσίευμα εφημερίδας έχω να πω τα εξής: Σε κότερα δεν μπαίνω ποτέ γιατί... ζαλίζομαι", έλεγε ένα μέρος της.

Το δύσκολο αντίο και η αποκατάσταση της αλήθειας

Πάμε τώρα και στον Μίμη Δομάζο ο οποίος αποχώρησε από τους πράσινους την περίοδο 1977-1978. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο θέμα του Στράτου Σεφτελή στο Εθνοσπόρ, "Οι 50 κορυφαίοι", ένα δημοσίευμα της "Αθλητικής Ηχούς" ήθελε τον ίδιο και τους Αντωνιάδη, Τζόρτζεβιτς να ξενυχτούν.

Ο Μίμης Δομάζος το χαρακτήρισε ως την πιο άθλια πλεκτάνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θεώρησε πως πίσω από αυτή την ιστορία ήταν ο Μαντζαβελάκης. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, τότε έφορος της ΠΑΕ. έκανε μήνυση στην εφημερίδα και χωρίς να το γνωρίζουν οι παίκτες τους έβαλε ως μάρτυρες.

Έτσι όταν ορίστηκε η δίκη ήταν ημέρα Τρίτη, με τους πράσινους να δίνουν κρίσιμο αγώνα την Τετάρτη για το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Μπριζ. Οι παίκτες άργησαν να πάνε στο ξενοδοχείο, λόγω της δίκης, και ο προπονητής της ομάδας Κάζιμιερζ Γκόρσκι τους άφησε εκτός ενδεκάδας. Ο κόσμος κατά τη διάρκεια του ματς φώναζε πάνω από τον πάγκο να μπουν μέσα Αντωνιάδης και Δομάζος με τον τελευταίο να αρνείται να μπει!

Την επόμενη μέρα έξω από τα αποδυτήρια των πράσινων υπήρχε χαρτί που έλεγε πως Δομάζος, Αντωνιάδης και Τζόρτζεβιτς δεν επιτρέπεται να μπουν μέσα, με τον Μίμη Δομάζο να λέει: "Με διώχνουν από το σπίτι μου".

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Οι παίκτες που έφυγαν με πίκρα από τον Παναθηναϊκό
Μίμης Δομάζος

Τελικά ο Δομάζος βρήκε καταφύγιο στην ΑΕΚ στην οποίά τον έφερε ο αμυντικός της Ένωσης Παύλος Κεφαλίδης, με τον οποίο έγιναν φίλοι μετά από έναν τραυματισμό που τους οδήγησε και τους δυο στο νοσοκομείο.

Μόλις ανέλαβε τον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αμέσως έγινε κίνηση για να αποκατασταθεί η ιστορία και ο Μίμης γύρισε πίσω. Το πρώτο του παιχνίδι ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, όπου οι πράσινοι νίκησαν με 2-0 με τον Δομάζο να σκοράρει το πρώτο τέρμα.

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο άνθρωπος που φέρθηκε, σύμφωνα με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, με απαίσιο τρόπο, Κάζιμιερζ Γκόρσκι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ