PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι ομάδες απέρριψαν την ιδέα αναβολής των αγώνων πριν την Πρωτοχρονιά

Μονομαχία Βέρνερ - Λαπόρτ σε αγώνα της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 25 Σεπτεμβρίου 2021
Μονομαχία Βέρνερ - Λαπόρτ σε αγώνα της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 25 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Οι 20 ομάδες της Premier League συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα (20/12) για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αναβολής της 20ης αγωνιστικής λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με την πλειονότητα να παίρνει την απόφαση να παραμείνει το πρόγραμμα ως έχει.

Το πρόγραμμα της Premier League συνεχίζει ως έχει, χωρίς την παραμικρή απόκλιση. Παρά την έξαρση του κορονοϊού στην Αγγλία το τελευταίο 10ημερο και την επικίνδυνη εμφάνιση της μετάλλαξης "Όμικρον", οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας αποφάσισαν, μετά από σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος την Δευτέρα, να συνεχιστούν κανονικά οι αγώνες χωρίς να υπάρχει η αναβολή της 20ης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, έξι αγώνες της 18ης αγωνιστικής αναβλήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (Άστον Βίλα - Μπέρνλι, Σαουθάμπτον - Μπρέντφορντ, Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον, Έβερτον - Λέστερ και Γουέστ Χαμ - Νόριτς), με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική πίεση και από τους προπονητές που βλέπουν τα ρόστερ τους να συρρικνώνονται επικίνδυνα, ωστόσο η πλειονότητα των συλλόγων τάχθηκε κατά της αναβολής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει τα αγγλικά ΜΜΕ, κάποιοι προπονητές ζήτησαν να υπάρχει διακοπή όμως οι περισσότερες ομάδες υποστήριξαν τη θέση της αγγλικής λίγκας και απέρριψαν την πρόταση (θα έπρεπε να είχαν ψηφίσει υπέρ της αναβολής τουλάχιστον 14 από τις 20 ομάδες για να ακολουθηθεί η άλλη οδός), τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Ο προπονητής της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, είχε καταθέσει την πρόταση για διακοπή την περασμένη εβδομάδα έτσι ώστε "να σπάσει η αλυσίδα με τη μόλυνση των συλλόγων" και ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάουι, είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα ήταν αναγκαία μία διακοπή ώστε να μη μείνουν πίσω κάποιες ομάδες όσον αφορά στον αριθμό των αγώνων που έχουν δώσει, χωρίς πάντως το αίτημά τους να εισακούεται.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ματς με κλειστές πόρτες

Βέβαια, με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού να πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς, μένει να δούμε υπό ποιες συνθήκες θα διεξαχθούν τα παιχνίδια στις προσεχείς αγωνιστικές, με τον κίνδυνο να γίνουν παιχνίδια χωρίς κόσμο στις εξέδρες να είναι πλέον υπαρκτό ενδεχόμενο, από τη στιγμή που η αγγλική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο αν κρίνει πως η κατάσταση με τον κορονοϊό μπορεί να ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο οι ομάδες να καταφύγουν στο μέτρο της αναβολής κάποιας αγωνιστικής μέσα στον Ιανουάριο του 2022, σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως η επιθετικότητα του κορονοϊού, που έχει θωρακιστεί πλέον με την μετάλλαξη "Όμικρον", δεν έχει υποχωρήσει.

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί 10 αναμετρήσεις λόγω κορονοϊού, με την Premier League από την πλευρά της να ξεκαθαρίζει στις ομάδες πως περιμένει από αυτές να χρησιμοποιήσουν παίκτες από τις ομάδες Κ-21 που διαθέτουν για να συμπληρώνουν αποστολές σε περίπτωση που έχουν απουσίες λόγω τραυματισμών, τιμωριών ή Covid-19.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συνάντησης των εκπροσώπων των ομάδων με τη διοργανώτρια αρχή, η FA συμφώνησε να μην υπάρχουν δεύτερα ματς στον 3ο και στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας για να μη φορτωθεί ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό καλεντάρι.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΓΟΥΛΒΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΛΕΣΤΕΡ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΛΙΝΤΣ ΝΟΡΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ