ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Οι Κόμορες έμειναν χωρίς γκολκίπερ για το ιστορικό νοκ-άουτ ματς με το Καμερούν

Οι παίκτες των Κομορών ποζάρουν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με το Μαρόκο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 14 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες των Κομορών ποζάρουν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με το Μαρόκο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 14 Ιανουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Οι Κομόρες ετοιμάζονται να δώσουν το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας τους, απέναντι στο Καμερούν για τους 16 του Κόπα Άφρικα, χωρίς πραγματικό κίπερ, αφού οι τρεις τερματοφύλακες της αποστολής τέθηκαν νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού και κορονοϊού.

Η μοίρα παίζει πολλές φορές παράξενα παιχνίδια και σε ένα τέτοιο έχουν εμπλακεί οι Κομόρες Νήσοι. Το βράδυ της Δευτέρας (24/1, 21:00) θα δώσουν το σπουδαιότερο μέχρι στιγμής ματς στην ιστορία τους αφού θα κοντραριστούν με το Καμερούν για μία θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (πέρασαν από τους ομίλους στην παρθενική συμμετοχή τους στο τουρνουά), όμως απέναντι στη διοργανώτρια θα παραταχθούν με ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Αυτό έχει να κάνει με την απουσία πραγματικού τερματοφύλακα (!), αφού ο βασικός κίπερ Σαλίμ Μπεν Μποίνα τραυματίστηκε ενώ οι δύο αναπληρωματικοί γκολκίπερ, Αλί Αχαμάντα και Μογιάντ Ουσενί, είναι μεταξύ των 12 παικτών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό στα τελευταία 24ωρα και δεν υπολογίζονται.

Με την CAF να ορίζει ως μίνιμουμ 11 διαθέσιμους παίκτες για μία ομάδα, ακόμα και χωρίς τερματοφύλακα, στο πρωτόκολλο διεξαγωγής ενός αγώνα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, οι Κομόρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραταχθούν κανονικά για το ματς απέναντι στην οικοδέσποινα, με έναν παίκτη που αγωνίζεται σε άλλη θέση να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Το εντυπωσιακό είναι πως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αμίρ Αμπντού, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, με τον βοηθό του, Ντανιέλ Παντοβάνι, που θα κάτσει στον πάγκο το βράδυ της Δευτέρας να δηλώνει για την άβολη θέση που βρίσκεται η ομάδα τους:

"Έχουμε ήδη επιλέξει έναν παίκτη που αγωνίζεται σε άλλη θέση για να παίξει το ρόλο του γκολκίπερ. Είναι ένας παίκτης που στην προπόνηση έχει δέιξει ότι μπορεί να αγωνιστεί ως κίπερ".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ