BUNDESLIGA

Οι Γερμανοί ξανάρχονται: Οι κορυφαίες μεταγραφές στην Bundesliga

Οι Γερμανοί ξανάρχονται: Οι κορυφαίες μεταγραφές στην Bundesliga
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η Bundesliga κάνει σέντρα και το SPORT24 συγκέντρωσε τις κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει από τις 18 ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου κάνει σέντρα. Η Bundesliga ξεκινάει την Παρασκευή με την πρωταθλήτρια Μπάγερν να αντιμετωπίζει την κάτοχο του Europa League Άιντραχτ Φρανκφούρτης (5/8, 21:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24).

Οι υπόλοιπες 16 ομάδες μπαίνουν σταδιακά στη μάχη από το Σάββατο, ώστε να κάνουν ένα πρώτο βήμα από τα 34 συνολικά για την επίτευξη των στόχων τους. Άπαντες κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι, για να καλύψουν τα κενά τους ή να αυξήσουν την ποιότητα στο ρόστερ τους.

Άλλες ομάδες προχώρησαν σε πιο δυναμικές κινήσεις, ενώ άλλες κινήθηκαν πιο συντηρητικά με λίγες και καλές μεταγραφές. Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα καλύτερα και πιο σημαντικά deals ανά ομάδα της Bundesliga.

Μπάγερν: Σαντιό Μανέ

Η Μπάγερν ξεκινάει το πρωτάθλημα με στόχο την κατάκτηση του 11ου συνεχόμενου τίτλου. Φέτος έχασε τον σημαντικότερο παίκτη των τελευταίων χρόνων και έναν από τους καλύτερους στράικερ του πλανήτη, τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Ωστόσο, οι Βαυαροί έκαναν μία μεγάλη κίνηση αποκτώντας τον Σαντιό Μανέ από τη Λίβερπουλ για 32 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός υπέγραψε έως το 2025.

Ο Μανέ πανηγυρίζει γκολ του στο Λειψία - Μπάγερν για το Σούπερ Καπ
Ο Μανέ πανηγυρίζει γκολ του στο Λειψία - Μπάγερν για το Σούπερ Καπ AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Μπορεί να αγωνιστεί, είτε στα εξτρέμ, είτε ως κεντρικός επιθετικός, μία θέση στην οποία τον είχε χρησιμοποιήσει ο Κλοπ κατά τη θητεία στους Reds. Επομένως, έχει τη δυνατότητα και την ποιότητα να δώσει χρήσιμες λύσεις στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Τέλος, μία σημαντική μεταγραφή της Μπάγερν είναι και ο Ματάις Ντε Λιχτ από τη Γιουβέντους

Ντόρτμουντ: Καρίμ Αντεγέμι

Η Ντόρτμουντ την περσινή χρονιά πάλεψε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η Μπάγερν κατάφερε να ξεφύγει. Οι Βεστφαλοί πλήρωσαν κυρίως τα προβλήματα στην άμυνά τους και γι' αυτό ενισχύθηκαν με τον Νίκο Σλότερμπεκ και τον Νίκλας Ζίλε. Η Ντόρτμουντ έχασε ωστόσο και τον πρώτο της σκόρερ, τον εξωπραγματικό Έρλινγκ Χάλαντ.

Οι Βεστφαλοί κάλυψαν αυτό το κενό την ίδια μέρα αποκτώντας τον Καρίμ Αντεγέμι από την Ζάλτσμπουργκ για 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο 20χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από την ομάδα, στην οποία ο Χάλαντ έκανε το ξεπέταγμά του, επομένως οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Η Ντόρτμουντ απέκτησε και τον Σεμπαστιάν Αλέ από τον Άγιαξ για 31 εκατομμύρια, με τον Γάλλο επιθετικό να μην μπορεί να βοηθήσει άμεσα, καθώς διεγνώσθη με κακοήθη όγκο στους όρχεις.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Άνταμ Χλόζεκ

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν την περσινή χρονιά τερμάτισε στην 3η θέση και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο εξαιτίας του αποκλεισμού από την Έλφερσμπεργκ στο Κύπελλο, όμως ο πήχης έχει μπει ψηλά. Οι μεταγραφές των ασπιρίνων ήταν ελάχιστες.

Ο Άνταμ Χλόζεκ με τη φανέλα της εθνικής Τσεχίας
Ο Άνταμ Χλόζεκ με τη φανέλα της εθνικής Τσεχίας © 2021 ROMAN KRUCHININ / AP IMAGES

Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι του Άνταμ Χλόζεκ. Η Λεβερκούζεν έδωσε το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ στη Σπάρτα Πράγας για να αποκτήσει τον ταλαντούχο επιθετικό, ο οποίος είχε βρεθεί και στο στόχαστρο της Μπάγερν. Ο 20χρονος Τσέχος βγαίνει για πρώτη φορά από τη χώρα του, έχει μπροστά του μία νέα περιπέτεια και θα πλαισιώσει τον μεγάλο σταρ της Λεβερκούζεν, τον Πάτρικ Σικ.

Λειψία: Ντάβιντ Ράουμ

Η Λειψία ίδρωσε, αλλά κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League. Οι ταύροι επίσης δεν έκαναν πολλές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο. Σημαντικότερη και πιο ακριβή είναι αυτή του Ντάβιντ Ράουμ, για τον οποίο εκταμίευσαν το ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Χόφενχαϊμ πέρσι έχοντας 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας και τρία γκολ. Μάλιστα στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021 έκανε και το ντεμπούτο του με την εθνική Γερμανίας, με την οποία έχει καταγράψει ήδη εννέα συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ.

Ουνιόν Βερολίνου: Τζόρνταν Σίμπατσο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ουνιόν Βερολίνου θα αγωνίζεται στην Ευρώπη, αυτή τη φορά στους ομίλους του Europa League, καθώς πέρσι στην Bundesliga τερμάτισε στην 5η θέση. Οι Eisernen έχασαν τον Τάιγουο Αβονίγι, ο οποίος μετακόμισε στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Φρόντισαν να καλύψουν το κενό με τον Τζόρνταν Σίμπατσο.

Δαπάνησαν το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να τον κάνουν δικό τους από τη Γιούνγκ Μπόις. Ο 26χρονος διεθνής με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ πέρσι σκόραρε 22 γκολ σε 32 συμμετοχές στο ελβετικό πρωτάθλημα και πλέον είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην Bundesliga.

Φράιμπουργκ: Ματίας Γκίντερ

Έπειτα από τη σεζόν 2017-2018 η Φράιμπουργκ επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στους ομίλους του Europa League, τερματίζοντας στην 6η θέση της Bundesliga. Και φέτος ο πήχης στο Europa Park Stadion έχει μπει ψηλά.

Η Φράιμπουργκ έχασε έναν από τους σημαντικούς της παίκτες και ίσως τον καλύτερο αμυντικό του γερμανικού πρωταθλήματος, τον Νίκο Σλότερμπεκ που μετακόμισε στη Βεστφαλία. Κάλυψε το κενό με ένα ισχυρό όνομα, όπως είναι αυτό του Ματίας Γκίντερ.

Ο Ματίας Γκίντερ με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας
Ο Ματίας Γκίντερ με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας © 2021 FREDERICO GAMBARINI / POOL DPA / AP IMAGES

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την Γκλάντμπαχ στην οποία αγωνιζόταν από το 2017. Ο Γκίντερ επέστρεψε στην ομάδα, στην οποία έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα πριν να πάρει μεταγραφή στην Ντόρτμουντ το 2014 για δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Κολωνία: Στέφεν Τίγκες

Η Κολωνία έζησε μία επική χρονιά την περσινή και κατάφερε να πετύχει την έξοδο της στην Ευρώπη. Παρόμοιες στιγμές έχει στόχο να ζήσει και πέρσι. Η αλήθεια είναι πως δεν είχε πολλές αποχωρήσεις από το ρόστερ, ενώ οι μεταγραφές στις οποίες προχώρησε δεν περιλάμβαναν πολύκροτα ονόματα.

Μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές με δυνατότητες εξέλιξης είναι αυτή του Στέφεν Τίγκες από την Ντόρτμουντ. Η Κολωνία ξόδεψε μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τον 24χρονο κεντρικό επιθετικό, ο οποίος πέρσι είχε τρία γκολ σε εννέα συμμετοχές στο γερμανικό πρωτάθλημα. Το έργο του δύσκολο, καθώς την πρωτοκαθεδρία στην επίθεση των τράγων την έχει ο Άντονι Μοντέστ.

Μάιντς: Άντζελο Φουλγκίνι

Η Μάιντς έφτασε μία ανάσα από την Ευρώπη την περσινή σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση της Bundesliga. Οι περισσότερες απώλειες της παρατηρούνται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, καθώς πούλησε τον Μουσά Νιακατέ και τον Τζερεμάια Σαν Γιούστε.

Η πιο ακριβή μεταγραφή πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, στον δημιουργικό τομέα. Δαπάνησε πέντε εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε τον 25χρονο επιθετικό μέσο Άντζελο Φουλγκίνι από την Ανζέρ. Ο Φουλγκίνι την περσινή σεζόν είχε 36 συμμετοχές στη Ligue 1 σκοράροντας πέντε γκολ.

Χόφενχαϊμ: Στάνλεϊ Ενσόκι

Η Χόφενχαϊμ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 8η θέση της Bundesliga και φέτος θα ψάξει κάτι καλύτερο. Οι δύο καλύτερες και πιο ακριβότερες μεταγραφές της έγιναν στον χώρο του κέντρου της άμυνας. Η Χόφενχαϊμ έδωσε 12 εκατομμύρια ευρώ στην Κλαμπ Μπριζ και απέκτησε τον Στάνλεϊ Ενσόκι.

Ο Στάνλεϊ Νσόκι στην αναμέτρηση της Κλαμπ Μπριζ με τη Λειψία
Ο Στάνλεϊ Νσόκι στην αναμέτρηση της Κλαμπ Μπριζ με τη Λειψία 2021 AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι προϊόν των ακαδημιών της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έχει αγωνιστεί και στη Νις. Πέρσι είχε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Κλαμπ Μπριζ, ωστόσο φέτος αποφάσισε να μετακομίσει. Σημαντική κίνηση και η απόκτηση του Οζάν Καμπάκ από τη Σάλκε για πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Γκλάντμπαχ: Κο Ιτακούρα

Η Γκλάντμπαχ ολοκλήρωσε τη σεζόν πέρσι κάτω από τα μέσα του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga σε μία χρονιά που κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Έχασε παίκτες στη μεταγραφική αγορά, όπως ο Μπριλ Εμπολό και ο Ματίας Γκίντερ, με τις κινήσεις της να είναι λίγες.

Η καλύτερη μεταγραφή είναι αυτή του Κο Ιτακούρα από τη Μάντσεστερ Σίτι για πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο 25χρονος Ιάπωνας την περσινή σεζόν δόθηκε δανεικός στη Σάλκε. Με 32 συμμετοχές και τέσσερα γκολ ήταν από τα βασικά στελέχη των βασιλικών μπλε στην άνοδο στην Bundesliga.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Λούκας Αλάριο

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τερμάτισε μεν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga. Όμως, κατέκτησε το Europa League και έτσι φέτος θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Στη μεταγραφική αγορά ενισχύθηκε με παίκτες, όπως ο Μάριο Γκέτσε, ενώ αγόρασε τον Γενς Πέτερ Χάουγκε, ο οποίος αγωνιζόταν ως δανεικός από τη Μίλαν.

Ο Αλάριο με τη φανέλα της Λεβερκούζεν
Ο Αλάριο με τη φανέλα της Λεβερκούζεν © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η πιο δυνατή της μεταγραφική κίνηση ακούει στο όνομα Λούκας Αλάριο. Ο 29χρονος Αργεντινός αποκτήθηκε από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν για έξι εκατομμύρια ευρώ. Από το 2018 αγωνιζόταν στις ασπιρίνες, με τον Αλάριο πέρσι να έχει 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με επτά γκολ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στις ασπιρίνες μέτρησε 58 τέρματα σε 164 παιχνίδια.

Βόλφσμπουργκ: Ματίας Σβάνμπεργκ

Η Βόλφσμπουργκ δεν έκανε καλή χρονιά πέρσι ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην 12η θέση της Bundesliga. Στη θερινή μεταγραφική περίοδο έχασε και τον Ξάβερ Σλάγκερ, ο οποίος πωλήθηκε στη Λειψία για 12 εκατομμύρια ευρώ. Οι λύκοι βρήκαν τον αντικαταστάτη του στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η Βόλφσμπουργκ ξόδεψε εννέα εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Ματίας Σβάνμπεργκ από την Μπολόνια. Ο 23χρονος Σουηδός αγωνιζόταν στην ομάδα της Ιταλίας από το 2018. Την περσινή χρονιά, ο διεθνής με την εθνική ομάδα της Σουηδίας είχε 36 συμμετοχές στη Serie A σκοράροντας τρείς φορές.

Μπόχουμ: Φίλιπ Φέρστερ

Η Μπόχουμ κατάφερε να σωθεί πέρσι χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τερματίζοντας στην 13η θέση στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στη μεταγραφική περίοδο έψαξε να ενισχυθεί κυρίως με παίκτες από την αγορά των ελεύθερων. Ακόμη, έκανε δικό της τον Κωνσταντίνο Σταφυλλίδης για 250 χιλιάδες ευρώ. Ο Έλληνας μπακ αγωνιζόταν δανεικός στην Μπόχουμ από τη Χόφενχαϊμ.

Ίσως η καλύτερη μεταγραφή ήταν του Φίλιπ Φέρστερ από την Στουτγκάρδη για μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο 27χρονος αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού μέσου. Τη σεζόν 2021/22 είχε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τρία γκολ και μία ασίστ.

Άουγκσμπουργκ: Έρμεντιν Ντεμίροβιτς

Η περσινή σεζόν της Άουγκσμπουργκ δεν ήταν και η καλύτερη, όμως κατάφερε εν τέλει να σωθεί. Στη μεταγραφική περίοδο έχασε ως ελεύθερο τον Μίχαελ Γκρέγκοριτς, ο οποίος μετακόμισε στη Φράιμπουργκ. Τον αναπλήρωσε με τον Ερμέντιν Ντεμίροβιτς, που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Την περσινή χρονιά είχε 37 συμμετοχές με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο Ερμέντιν Ντεμίροβιτς πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Φράιμπουργκ
Ο Ερμέντιν Ντεμίροβιτς πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Φράιμπουργκ 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Σημαντική μεταγραφή για την Φράιμπουργκ επίσης αυτή του 24χρονου μέσου Έλβις Ρέτσμπεκαϊ, τον οποίο έκανε δικό της για 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη Βόλφσμπουργκ και θα παρέχει χρήσιμες και ποιοτικές λύσεις στον χώρου του κέντρου.

Στουτγκάρδη: Λούκα Πφάιφερ

Η Στουτγκάρδη κατάφερε στο φινάλε να σωθεί απευθείας στέλνοντας την Χέρτα στα μπαράζ για την σωτηρία. Οι "κόκκινοι" φρόντισαν από νωρίς να κάνουν δικό τους τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο από την Άρσεναλ για 3.2 εκατομμύρια ευρώ. Η Στουτγκάρδη έκανε συνολικά πέντε μεταγραφές και μία εξ αυτών είναι η Μανουέλ Χοσέ Περέα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από τις πιο δυνατές κινήσεις ήταν αυτή του Λούκα Πφάιφερ. Ο 25χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από τη Μίντιλαντ αντί του ποσού των 2.84 εκατομμυρίων ευρώ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Ντάρμσταντ στη δεύτερη κατηγορία. Πέτυχε συνολικά 17 γκολ, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και από τους κορυφαίους της 2. Bundesliga.

Χέρτα: Γουιλφρίντ Κανγκά

Η Χέρτα θα αγωνίζεται και φέτος στην Bundesliga, καθώς κατάφερε να σώσει την παρτίδα στα μπαράζ ανόδου/παραμονής με το Αμβούργο. Η ομάδα της πρωτεύουσας έπαιξε με τη "φωτιά", αλλά βγήκε ζωντανή. Την περσινή σεζόν η Χέρτα είχε την χειρότερη άμυνα (δέχθηκε 71 γκολ) και την τρίτη χειρότερη επίθεση (37 γκολ).

Παρά το γεγονός ότι στο ρόστερ της υπάρχουν επιθετικοί, όπως είναι ο Πιόντεκ, ο Γιόβετιτς και ο Ζέλκε απέκτησε και τον Γουιλφρίντ Κανγκά. Δαπάνησε τέσσερα εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της από τη Γιούνγκ Μπόις. Την περσινή σεζόν ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός σκόραρε 12 φορές σε 31 ματς στο πρωτάθλημα της Ελβετίας.

Σάλκε: Φλοράν Μολέ

Η Σάλκε επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, έπειτα από διάλειμμα ενός έτους. Οι βασιλικοί μπλε θέλουν να αλλάξουν τα πάντα, ώστε η επιστροφή τους στα σαλόνια του γερμανικού πρωταθλήματος να γίνει με δυναμικό τρόπο. Ακριβότερη μεταγραφή της είναι αυτή του Τόμας Ουβέγιαν από την Άλκμααρ για δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φλοράν Μολέ στην αναμέτρηση της Μονπελιέ
Ο Φλοράν Μολέ στην αναμέτρηση της Μονπελιέ 2019 AP PHOTO/DAVID VINCENT

Ωστόσο μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις είναι η απόκτηση του Φλοράν Μολέ από τη Μονπελιέ για πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. Την περσινή σεζόν στη Ligue 1 είχε 38 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις με έξι γκολ και δύο ασίστ.

Βέρντερ: Γενς Στάγκε

Στα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου επέστρεψε και η Βέρντερ Βρέμης, καθώς τερμάτισε στη 2η θέση της 2. Bundesliga. Μιας και πρόκειται για μία ιστορική ομάδα της χώρας, στόχος δεν είναι απλώς η σωτηρία, αλλά κάτι παραπάνω. Στη μεταγραφική περίοδο στράφηκε στην αγορά των ελευθέρων.

Μονάχα για έναν παίκτη πλήρωσε. Συγκεκριμένα, εκταμίευσε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τον Γενς Στάγκε της Κοπεγχάγης. Ο Δανός κεντρικός μέσος αγωνιζόταν από το 2019 στους πρωταθλητές και την περσινή σεζόν είχε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με εννέα γκολ και δύο ασίστ.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ