ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές τα "σπάνε" στο πολωνικό πρωτάθλημα

Οι Αλέξανδρος Κατράνης  Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Γιάννης Παπανικολάου
Οι Αλέξανδρος Κατράνης Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Γιάννης Παπανικολάου 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ - NEWSPIX/ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Αλέξανδρος Κατράνης και Γιάννης Παπανικολάου έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στην Ekstraklasa, αποδεικνύοντας πως το πολωνικό πρωτάθλημα ταιριάζει στους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν πάρει την απόφαση να συνεχίσουν την καριέρα τους στο πολωνικό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που τα προηγούμενα χρόνια δεν αποτελούσε βασική επιλογή, καθώς θεωρείτο χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με τα υπόλοιπα της Κεντρικής/Βόρειας Ευρώπης.

Ωστόσο, μετά την ανάληψη του Euro 2012, το πολωνικό ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί ραγδαία, με υπερσύγχρονα γήπεδα, ενώ την ίδια στιγμή έχει καταφέρει να προσελκύσει ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές σε σχέση με το παρελθόν. Μεταξύ αυτών, όπως προείπαμε, κι αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι είτε θέλησαν να βάλουν την καριέρα τους σε μία διαφορετική τροχιά, είτε είδαν το πολωνικό πρωτάθλημα ως ένα σκαλί για να μία καλύτερη λίγκα.

Μάλιστα, την εφετινή σεζόν υπάρχουν τρεις εκπρόσωποί μας στην Ekstraklasa, οι οποίοι όχι μόνο αγωνίζονται, αλλά αποτελούν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Συγκεκριμένα, οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Αλέξανδρος Κατράνης και Γιάννης Παπανικολάου έχουν ξεχωρίσει με τη φανέλα των Πόγκον Σέτσιν, Πιαστ Γκλίβιτσε και Ρακόβ αντίστοιχα. Τρεις εκ των κορυφαίων ομάδων στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τριανταφυλλόπουλος, ο ηγέτης στη Πόγκον που πάει για τίτλο

Ο "παλαιότερος" της τριάδας στο πολωνικό πρωτάθλημα είναι ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Ο 28χρονος στόπερ διανύει την τρίτη σεζόν με τη φανέλα της Πόγκον, αποτελώντας τον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής, καθώς έχει αγωνιστεί βασικός και στα 19 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι για το 2021 σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα που θύμισε... φορ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με την Βάρτα Πόζναν.

Η Πόγκον βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Λεχ Πόζναν και δείχνει ικανή να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τον τίτλο. Άλλωστε, την τελευταία τριετία βρίσκεται σταθερά στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από Λέγκια και Ρακόβ. Το συμβόλαιο του Τριανταφυλλόπουλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αλλά είναι δεδομένο πως οι διοικούντες την Πόγκον θέλουν να το κρατήσουν και μετά το πέρας της φετινής σεζόν. Κι όχι άδικα...

Κατράνης, η εγγύηση στα αριστερά για την Πιαστ Γκλίβιτσε

Ύστερα από μία γεμάτη σεζόν στην Τουρκία με τη φανέλα της Χατάισπορ, ο Αλέξανδρος Κατράνης πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στην Πολωνία με τη φανέλα της Πιαστ Γκλίβιτσε. Ο 23χρονος αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριών ετών με την πρωταθλήτρια Πολωνίας το 2019.

Μία απόφαση που τον βρίσκει απόλυτα δικαιωμένο, αφού πήρε απευθείας φανέλα βασικού και μετράει ήδη 12 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας προσφέρει και μία ασίστ στην αναμέτρηση με τη Γιαγκελόνια.

Ο Αλέξανδρος Κατράνης με τη φανέλα της Πιαστ Γκλίβιτσε
Ο Αλέξανδρος Κατράνης με τη φανέλα της Πιαστ Γκλίβιτσε NEWSPIX/ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Ο νεαρός αμυντικός έχει καταφέρει την τελευταία διετία να βελτιώσει αισθητά την ικανότητά του τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα, αποτελώντας ένα σύγχρονο μπακ. Μάλιστα, με την πορεία που πραγματοποιεί με την Πιαστ, δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για μεγαλύτερες ομάδες του πολωνικού πρωταθλήματος.

Παπανικολάου, η χρονιά της καθιέρωσης στη Ρακόβ

Last but not least, ο Γιάννης Παπανικολάου. O 22χρονος μέσος αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στο πολωνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρακόβ και φέτος είναι ξεκάθαρο πως είναι χρονιά καθιέρωσης, αφού μετράει ήδη 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας δώσει και δύο ασίστ. Μάλιστα, εν αντιθέσει με πέρυσι, τη φετινή σεζόν αγωνίζεται σε πολλές αναμετρήσεις ως στόπερ σε τριάδα, πηγαίνοντας εξαιρετικά.

Ο Γιάννης Παπανικολάου με τη φανέλα της Ρακόβ
Ο Γιάννης Παπανικολάου με τη φανέλα της Ρακόβ ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Η Ρακόβ είναι στην τέταρτη θέση με 35 βαθμούς, ισόβαθμη με την Ραντόμιακ και στο -6 από την πρωτοπόρο Λεχ Πόζναν, επομένως έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως μπορεί να παλέψει μέχρι το τέλος για τον τίτλο. Άλλωστε, η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε ονειρικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Βέβαια, φέτος οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες τόσο για τον Παπανικολάου όσο και γενικότερα για την ομάδα, με τη σεζόν να κυλάει προς το παρόν ιδανικά και για τους δύο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΛΩΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ