ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι διαιτητές των αγώνων ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε Europa και Conference

Ο Βούλγαρος διαιτητής Γκιόργκι Καμπάκοφ
Ο Βούλγαρος διαιτητής Γκιόργκι Καμπάκοφ © 2021 SILVIA IZQUIERDO / AP IMAGES

Η UEFA έκανε γνωστούς τους διαιτητές των αγώνων για τα ματς των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε Europa League και Conference League την Πέμπτη (14/12).

Οι τέσσερις Ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται την Πέμπτη (14/12) σε Europa League και Conference League με τις τρεις πρώτες να μην έχουν ακόμα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους παρουσία και το 2024 και μόνο τον δικέφαλο του Βορρά να είναι σίγουρος πως θα παίξει στην Ευρώπη και τον Μάρτιο. Η UEFA όρισε τους διαιτητές των αγώνων και τους έκανε γνωστούς στην ιστοσελίδα της.

Ο Γκρεγκ Πόουσον στο Άγιαξ-ΑΕΚ

Στην Ολλανδία και την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άγιαξ η UEFA στέλνει έναν Άγγλο διαιτητή πρώτης κατηγορίας. Ο λόγος για τον Γκρεγκ Πόουσον ο οποίος στο παρελθόν είχε διαιτητεύσει το Άγιαξ-ΠΑΟΚ (3-2) το καλοκαίρι του 2019 ενώ έχει βρεθεί και σε παιχνίδια της Super League, όπως το περσινό Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στα playoffs, ενώ φέτος είχε βρεθεί και στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Βοηθοί του είναι οι Σίμον Μπένετ και Λι Μπετς, τέταρτος ο Ντάρεν Ίνγκλαντ, ενώ στο VAR ορίστηκε ο Ελβετός Φενταγί Σαν με βοηθό τον Γερμανό Μάρκο Φριτζ.

Ο Μόρτεν Κρογκ στο Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα στο "Γ. Καραϊσκάκης" η UEFA στέλνει τον Δανό, Μόρτεν Κρογκ, από την πρώτη κατηγορία. Ο 35χρονος είχε σφυρίξει το καλοκαίρι το Χάιντουκ-ΠΑΟΚ 0-0, στη μοναδική πρότερη παρουσία του σε αγώνα ελληνικής ομάδας.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Βόλενμπεργκ Ράσμουσεν, Στέφεν Μπράμσεν, 4ος ο Πίτερ Κιάρσγκααρντ και στο VAR οι Ιταλοί Μαουρίτσιο Μαριάνι, Ντανιέλε Ντοβέρι.

Ο Γκεόργκι Καμπάκοφ στο Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα

Ένας γνώριμος των Ελληνικών ομάδων, ο Βούλγαρος, Γκεόργκι Καμπάκοφ, που έχει σφυρίξει αρκετές φορές στην Ελλάδα, θα διευθύνει το ματς του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο.

Ο Βούλγαρος είναι από την πρώτη κατηγορία της UEFA και το τελευταίο παιχνίδι του 37χρονου Βούλγαρου στη Super League ήταν το περσινό Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1, ενώ προηγουμένως διηύθυνε τους αγώνες ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1 στα playoffs της σεζόν 2021-22, Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος 0-2 (28/2/22), Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 4-1 (4/12/21), AEK-ΠΑΟΚ 0-1 για το Κύπελλο πριν 2,5 χρόνια (7/4/21), ενώ πριν από σχεδόν τρία χρόνια είχε σφυρίξει ξανά ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ (1-1) στη Λεωφόρο (28/2/21). Παλιότερα βρέθηκε και στο ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4 στο Europa League.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μαρτίν Μαργκαρίτοφ, Ντιγιάν Βαλκόφ, 4ος ο Ράντοσλβα Γκιτζένοφ και στο VAR οι Νταγκομίρ Ντραγκάνοφ, Ιβάιλο Στογιάνοφ.

Ο Γεωργιανός Γκιόργκι Κρουασβίλι στο ΠΑΟΚ - Ελσίνκι

Τέλος στο ΠΑΟΚ - Ελσίνκι θα είναι ο Γκιόργκι Κρουασβίλι από τη Γεωργία που δεν έχει σφυρίξει ξανά Ελληνική ομάδα. Όσον αφορά τους Φινλανδούς, ο Κρουασβίλι ήταν στο παιχνίδι της Ελσίνκι κόντρα στην Τόρσαβν (3-0), το 2019, για τα προκριματικά του Champions League ενώ διεύθυνε και την αναμέτρηση Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ-Ροβανιέμι (3-0) το 2016, για τ' αντίστοιχα προκριματικά του Europa League

Βοηθοί του 37χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του, Λεβάν Βαραμισβίλι - Ζάζα Πίπια και τέταρτος ο επίσης Γεωργιανός Αλέκο Απτσιάουρι.

Στο VAR θα βρίσκεται ο Ισπανός Θέσαρ Σότο Γράδο με AVAR τον συμπατριώτη του Εντουάρντο Πριέτο Ιγκλέσιας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE CONFERENCE LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ