CHAMPIONS LEAGUE

Οι αριθμοί του Ντόρτμουντ – Γιουβέντους

Τέβες

Διαβάστε γιατί μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η νίκη της Γιουβέντους με 3-0 στην Γερμανία επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Γιουβέντους με οδηγό τον Κάρλος Τέβες κέρδισε για δεύτερη φορά την Ντόρτμουντ και πήρε την πρόκριση στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιταλοί φεύγουν… χαμογελώντας από την Γερμανία. Για την ακρίβεια είναι η… τέταρτη τα τελευταία 20 χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά…

Παίκτες της Γιουβέντους που σκόραραν και στα δυο νοκ άουτ παιχνίδια: Βιάλι, Βιέρι, Αμορούσο, Ιντζάγκι, Ντελ Πιέρο, Μάτρι, Τέβες.

Το γκολ του Τέβες στο 136ο δευτερόλεπτο είναι το γρηγορότερο της Γιουβέντους από τις 21/10/2003 (το είχε πετύχει ο Τρεζεγκέ στο ματς εναντίον της Σοσιεδάδ 4-2).

Επίσης είναι το δεύτερο γρηγορότερο που μπαίνει στο “Westfalenstadion”. Το πρώτο είχε πετύχει ο Μέλερ το 1995 στο 37ο δευτερόλεπτο.

Ο Μοράτα έχει σκοράρει τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, όλα σε φάση νοκ άουτ.

— Τρεις ομάδες έχουν κερδίσει με 3+ γκολ στην Γερμανία σε φάση νοκ άουτ.

1) Ανόβερο – Ίντερ 1-6 (1960)

2) Αμβούργο – Ρόμα 0-3 (2000)

3) Ντόρτμουντ – Γιουβέντους 0-3 (2015)

Η Γιουβέντους μετρά τέσσερις νίκες στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της στη φυσική έδρα της Ντόρτμουντ στην Ευρώπη.

Μάλιστα τις τρεις από τις τέσσερις φορές πέτυχε τρία γκολ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ