ΑΕΚ

Οι 3+1 παίκτες που αλλάζουν την ΑΕΚ στη ρεβάνς με τη Βέλεζ

Ο Όγκνιεν Βράνιες υπογράφει το συμβόλαιό του στην Ένωση
Ο Όγκνιεν Βράνιες υπογράφει το συμβόλαιό του στην Ένωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME SPORTS

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα της ρεβάνς με τη Βέλεζ με στόχο την ανατροπή που θα δώσει στην ΑΕΚ την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η AEK παρουσίασε προβληματική εικόνα στον πρώτο αγώνα με τη Βέλεζ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Σαράγεβο, παρότι προηγήθηκε στο σκορ.

Η Ένωση εμφάνισε τις περσινές "παιδικές ασθένειες", δεν διαχειρίστηκε τον αγώνα και έδειξε να αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο ψυχολογικό κομμάτι.

Το θετικό, ωστόσο, για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι πως ενόψει της ρεβάνς, μπαίνουν στην εξίσωση πιο δυναμικά τρεις ποδοσφαιριστές που θα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή σεζόν στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ.

Ετοιμάζεται ο Στάνκοβιτς

Ο λόγος για τους Τσίτσαν Στάνκοβιτς, Όγκνιεν Βράνιες και Νταμιέν Λε Ταλέκ. Η παρουσία του Παναγιώτη Τσιντώτα και κόντρα στους Βόσνιους επιβεβαίωσε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί ένας τερματοφύλακας κάτω από τα γκολπόστ, ο οποίος θα εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του και δεν θα υποπίπτει σε αβίαστα λάθη.

Ο Αυστριακός γκολκίπερ αποκτήθηκε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο κι αν δεν αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας που τον κράτησε εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες, τότε θα ήταν βασικός και στην αναμέτρηση του Σαράγεβο. Πλέον, ύστερα κι από την εικόνα του Τσιντώτα απέναντι στη Βέλεζ, φαντάζει δύσκολο να μην είναι εκείνος βασικός στον αγώνα του ΟΑΚΑ.

Ο Βράνιες που ανεβάζει επίπεδο την άμυνα

Εξίσου σημαντική είναι κι η επιστροφή του Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ είδε τον αγώνα με τη Βέλεζ από τον πάγκο, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος, αλλά μοιάζει από δύσκολο έως απίθανο να μην είναι ο παρτενέρ του Γιώργου Τζαβέλλα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Ειδικά από την στιγμή που ο Στράτος Σβάρνας, που έχασε αρκετό κομμάτι της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, δεν έδειξε σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Βράνιες είναι δεδομένο πως θα ανεβάσει επίπεδο αγωνιστικά την Ένωση, αποτελώντας έναν εξαιρετικό στόπερ τόσο στον αέρα (κορυφαίος της Super League Interwetten τη σεζόν 2019/20), αλλά και στις προσωπικές μονομαχίες. Σε δύο στοιχεία, δηλαδή, που οι "κιτρινόμαυροι" είναι ξεκάθαρο πως αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως αποδείχθηκε κι από την πορεία τους την περσινή σεζόν.

Ανοιχτή είναι κι η θέση του αριστερού μπακ, αφού ο Έλντερ Λόπες ήταν από τους χειρότερους στο πρώτο ματς, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί περίπου στο 60ό λεπτό από τον Μάριο Μιτάι. Ο Αλβανός αμυντικός παρουσίασε καλύτερη εικόνα, αλλά γενικότερα υπάρχει ένα ζήτημα στα αριστερά για την Ένωση. Το θέμα είναι αν ο Μιλόγεβιτς θα προτιμήσει την εμπειρία του Λόπες, έστω κι αν δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ή θα επιλέξει την φρεσκάδα του Μιτάι.

Ο Λε Ταλέκ κλείνει την τρύπα στο "6"

Το κυριότερο πρόβλημα της Ένωσης ήταν η τρύπα στη θέση "6". Ο Γεβγέν Σάκχοφ, που κλήθηκε να καλύψει το συγκεκριμένο χώρο μέσα στο γήπεδο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Λογικό έως ένα βαθμό, αφού ο ρόλος του είναι περισσότερο δημιουργικός και σίγουρα δεν διαθέτει τα τρεξίματα που χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση. Γι' αυτό το λόγο και πέρασε ως αλλαγή ο Λε Ταλέκ, ο οποίος ετοιμάζεται για να πάρει φανέλα βασικού στο δεύτερο παιχνίδι.

Ο Γάλλος χαφ, που αποκτήθηκε για να πλαισιώσει τον Αντρέ Σιμόες στη θέση "6", διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία που έχει ανάγκη η ΑΕΚ σε αυτή τη θέση, ενώ στα λεπτά που αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα, έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να δώσει βοήθειες. Ειδικά από την στιγμή που, πέρα από τον Σιμόες που είναι τραυματίας, δεν υπάρχει άλλος παίκτης να υπηρετήσει τη συγκεκριμένη θέση. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Σάκχοφ αναμένεται να μείνει στον πάγκο, με τον Σιμάνσκι να αποτελεί τον παρτενέρ του Λε Ταλέκ.

Ο Αραούχο, ο Τάνκοβιτς και η σκέψη για 4-4-1-1

Από εκεί και πέρα, ερωτήματα υπάρχουν και στην επίθεση. Ο Χρήστος Αλμπάνης άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι, προσφέροντας μία τρομερή ασίστ στον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς πέρασε ως αλλαγή, αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Παρ' όλα αυτά, δεν αποκλείεται ο Μιλόγεβιτς να δώσει φανέλα βασικού στον Σουηδό, χρησιμοποιώντας τον είτε ως αριστερό εξτρέμ, είτε πίσω από τον επιθετικό. Δοκιμάστηκε, άλλωστε, αρκετές φορές από τον Μιλόγεβιτς στην προετοιμασία ως δεύτερος φορ.

Βέβαια, απ' την στιγμή που η ΑΕΚ χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά για να πάρει εκείνη την πρόκριση, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Σέρβος τεχνικός να πάει σε μία πιο επιθετική λογική, με διάταξη 4-4-1-1 και ταυτόχρονη παρουσία των Αραούχο και Ανσαριφάρντ στο γήπεδο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το ζήτημα που προκύπτει για τον Μιλόγεβιτς είναι η έλλειψη εναλλακτικών επιλογών στον πάγκο για την κορυφή της επίθεσης, σε περίπτωση που "στραβώσει" το παιχνίδι.

Ωστόσο, τα περιθώρια είναι στενά και η νίκη/πρόκριση επιτακτική. Οι επόμενες ημέρες θα μας κάνουν σοφότερους και θα δείξουν περισσότερα για τις σκέψεις του 51χρονου τεχνικού. Υπάρχουν, πάντως, 3+1 παίκτες που είναι ικανοί να τη βελτιώσουν σημαντικά στη ρεβάνς.

TAGS ΑΕΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ