STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Βόλος 2-1: Πήρε σημαντικό τρίποντο και παραμένει σε τροχιά playoffs

Ο Νέιρα πανηγυρίζει το γκολ του στο ΟΦΗ - Βόλος
Ο Νέιρα πανηγυρίζει το γκολ του στο ΟΦΗ - Βόλος INTIME

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Βόλου στο Γεντί Κουλέ και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο για το κυνήγι των playoffs. Βούρος (19') και Τοράλ (33') τα γκολ των Κρητικών, μείωσε ο Φερνάντες στο 51'.

Ένα μεγάλο τρίποντο πανηγύρισε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 του Βόλου για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten. O Bούρος άνοιξε το γκολ στο 19', ενώ ο Τοράλ έκανε το 2-0 στο 33'. Μείωσε ο Βόλος στο 51' με τον Φερνάντες, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες στο 71'. Πανικός με φάσεις στα τελευταία λεπτά με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στο γκολ.

Ο ΟΦΗ με αυτή τη νίκη είναι στην 7η θέση στους 32 πόντους πιάνοντας τον Αστέρα, ο οποίος ηττήθηκε το Σάββατο από τον Ιωνικό. Οι Κρητικοί παραμένουν σε τροχιά playoffs, ενώ ο Βόλος έχασε έδαφος, καθώς παρέμεινε στους 28 βαθμούς στην 9η θέση.

Δύο γκολ από τον ΟΦΗ στο πρώτο μέρος

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο Βόλος έδειξε να είναι εκείνος που ήθελε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή του ΟΦΗ, με τους Κρητικούς από την άλλη να πιέζουν για να κλέψουν μπάλες στη μεσαία γραμμή. Οι Κρητικοί όμως πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο απέκτησαν προβάδισμα στο σκορ. Ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ, ο Βούρος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Κλέιμαν στο 17'. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, η απόφαση όμως δεν άλλαξε.

Στη συνέχεια ο Βόλος επιχείρησε να γίνει απειλητικός ψάχνοντας να βρει την απάντηση. Η πρώτη του καλή στιγμή ήρθε στο 30ο λεπτό. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Φαν Βερτ πήρε την κεφαλιά, υπό την πίεση του Μεγιάδο, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Επασί.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο γκολ με όμορφο τρόπο. Έχτισε ωραία την επίθεσή του, ο Νέιρα με τακουνάκι άφησε την μπάλα στον Τοράλ, ο οποίος από το ύψος της περιοχής, υπό την πίεση του Άλκο, έκανε το 2-0. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΟΦΗ έλεγχε τον ρυθμό, κρατούσε την μπάλα και δεν άφηνε τον Βόλο να γίνει απειλητικός.

Μείωσε ο Βόλος σε ένα β' μέρος με ρυθμό

Ο Βόλος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο β' μέρος και μπόρεσε να μειώσει στο σκορ. Ο Φερνάντες ταλαιπώρησε τον Μπαλογιάννη, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε κιόλας στον Γιαννούλη και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Ο Βόλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, με τους Κρητικούς να ψάχνουν λύσεις στην κόντρα.

Στο 65' οι Κρητικοί είχαν καλή ευκαιρία. Ο Τοράλ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν. Οι παίκτες του Νίκο Νιόπλια έπαιρναν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ τα πράγματα δυσκόλευσαν για τον Βόλο. Ο Μπαριέντος έκανε το φάουλ στον Μεγιάδο, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στο 71ο λεπτό.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Βόλος πίεσε με τον Νίνη να χάνει σημαντική ευκαιρία. Στη συνέχεια οι Κρητικοί έψαξαν να απαντήσουν. Στο 81ο λεπτό ο Νέιρα έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΟΦΗ στη συνέχεια κέρδισε και πέναλτι στο 86' για χέρι στην περιοχή, ενώ μάλιστα ο Νέιρα είχε βρει δίχτυα. Ο Λάμπρου εκτέλεσε, αλλά οι Κλέιμαν απέκρουσε, κρατώντας ζωντανό τον Βόλο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ροσέρο στο 90+3' βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, έκανε το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε και κράτησε το 2-1 για τους Κρητικούς, που έμεινε έως το φινάλε.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ