STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Οι Κρητικοί έσωσαν τον βαθμό στο 90+3'

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Οι Κρητικοί έσωσαν τον βαθμό στο 90+3'
EUROKINISSI

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Κρητικούς να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 90+3'. Ο Περέα είχε ανοίξει το σκορ στο 54'.

Σασπένς έως το φινάλε είχε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten. Το ματς έληξε 1-1 με τους Κρητικούς να σώζουν τον βαθμό λίγο πριν από το τέλος. Ο Περέα άνοιξε το σκορ στο 54', ενώ ο Ναμπί σούταρε, ο Εραμούσπε έβαλε το πόδι του και στην προσπάθειά του να κόψει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας.

Στην κατάταξη διατηρήθηκε η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Οι Ηπειρώτες είναι στην 5η θέση με 26 πόντους, ενώ οι Κρητικοί ακολουθούν στο -3 έχοντας βέβαια και μία αγωνιστική λιγότερη.

Ο ΟΦΗ είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκει το γκολ στην κόντρα επίθεση. Εκεί που όλα έδειχναν πως οι Ηπειρώτες θα φύγουν με το διπλό οι Κρητικοί βρήκαν τη λύση.

Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ, ισοφάρισε στο φινάλε ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ μπήκε με διάθεση για να ανοίξει το σκορ στο β' μέρος. Στο 46' ο Νέιρα πήρε με τακουνάκι την μπάλα, έκανε σκαφτά το σουτ έξω από την περιοχή και κατέληξε άουτ. Στο 50' υπήρξε διεκδίκηση της μπάλας του Πίρσμαν με τον Τσιλιανίδη να πέφτει στην περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ στη συνέχεια της φάσης. Σε μία κόντρα επίθεση ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Περέα αξιοποίησε μία πάσα βρέθηκε απέναντι στον Βάτερμαν, έκανε το πλασέ και σκόραρε για το 1-0 των Ηπειρωτών.

Ο ΟΦΗ θέλησε να πιέσει για να βρει την ισοφάριση. Ο Τσιλιανίδης έκανε τη σέντρα, ο Γκαγέγκος δεν πήρε κεφαλιά, ο Μπαλογιάννης έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ήταν άστοχος. Στο 68ο λεπτό οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ, ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ, ο Τοράλ πήρε την κεφαλιά, σταμάτησε στο δοκάρι, το δεύτερο για τον ΟΦΗ στο ματς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Οι Κρητικοί συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο της μπάλας, με τον Νίκο Νιόπλια να θέλει από την ομάδα του περισσότερη πίεση περνώντας τον Λουκ Καστάνιος στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, το σχήμα με τους δύο επιθετικούς φάνηκε να δυσκολεύει τους παίκτες του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί, οι οποίοι δεν απειλούσαν, κατάφεραν να βρουν τη λύση λίγο πριν από το φινάλε. Ο Ναμπί, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 90', έκανε το σουτ εκτός περιοχής στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στον Εραμούσπε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Την κατοχή ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος

Από την αρχή του παιχνιδιού φάνηκαν οι προθέσεις των δύο ομάδων. Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο και κυκλοφορούσε την μπάλα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ψάχνει τρόπο να χτυπήσει στην κόντρα. Οι Κρητικοί στο 4ο λεπτό είχε μία καλή στιγμή με τον Λάμπρου, ενώ απείλησε ξανά στο 16ο λεπτό. Η ομάδα του Νιόπλια συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και στο 24' ο Νέιρα, έκανε ωραίο σουτ με την μπάλα να ακουμπάει και το δοκάρι των Ηπειρωτών.

Στο 34' ο Τσιλιανίδης δοκίμασε τη δική του τύχη με μία σέντρα-σουτ που απέκρουσε ο Σούλης. Οι Κρητικοί κέρδιζαν αρκετά στημένα γύρω από την περιοχή του ΠΑΣ, όμως δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν. Στο 39' ο Φαν Ντάινεν, ο οποίος δεν είχε μπει στο παιχνίδι έως τότε, έκανε το σουτ με τον Σούλη να αποκρούσει ξανά.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 44' ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε στην αντεπίθεση γρήγορα, ο Πίρσμαν έκανε το σουτ, με τον Βάτερμαν να διώχνει. Οι Ηπειρώτες έδειξαν τι μπορούν να κάνουν σε ανοιχτό γήπεδο στη συγκεκριμένη φάση. Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 0-0, με τους Κρητικούς να έχουν περισσότερες τελικές (11-3), αλλά όχι και μεγάλη ποιότητα στα τελειώματα. Από την άλλη, ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να απειλήσει.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ