STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2: Μακέντα ο λυτρωτής

Ο Μακέντα πανηγυρίζει το γκολ στο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
Ο Μακέντα πανηγυρίζει το γκολ στο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο γκολ δώρο στον ΟΦΗ, σπατάλησε τρομερές ευκαιρίες, έχασε πέναλτι αλλά εν τέλει πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Μακέντα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-2.

Σε ένα πανέμορφο παιχνίδι στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Παναθηναϊκό που σκόραρε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μακέντα να είναι ο λυτρωτής για τους "πράσινους".

Οι παίκτες του τριφυλλιού έκαναν δύο γκολ δώρο στον ΟΦΗ ο οποίος είδε και τον Διούδη να του λέει όχι σε δύο τρεις περιπτώσεις ενώ παράλληλα οι πράσινοι του Συλαϊδόπουλου έχασαν σωρεία χαμένων ευκαιριών με μοιραίο τον Χατζηγιοβάνη, εν συνεχεία είχαν χαμένο πέναλτι με τον Βάντερμαν να λέει "όχι" στον Μακέντα αλλά στο τέλος ο Ιταλός πήρε την εκδίκηση του.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με την αλλαγή στην ψυχολογία να είναι εμφανής, με νέο σύστημα, το 4-4-1-1 και με έξι Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα και πήρε τα ηνία στην αναμέτρηση. Έχασε όμως τις ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ με τους Χατζηγιοβάνη και Βέλεθ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ενώ και στο 23' ο Καρλίτος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Βάντερμαν να αποκρούει σωτήρια.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ έπαιρνε μέτρα στο ματς και μετά το 25' λέπτο άρχισε να παίρνει μέτρα προς την εστία του Διούδη. Και μπόρεσε να φτάσει στο γκολ στο 37'. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε δύο λάθος κοντρόλ έξω από την περιοχή της ομάδας του με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Στάικο ο οποίος έκανε το σουτ ο Διούδης μπλόκαρε και από κοντά ο Στούρτζεον άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν μάλιστα μετά το γκολ που πέτυχαν να απειλήσουν ξανά εκμεταλλευόμενοι την εικόνα που είχαν μετά το 1-0 αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος εντελώς διαφορετικός. Είχε μια τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 47' με τον Χατζηγιοβάνη ενώ στο 49' ήρθε το 1-1 με το πρώτο γκολ του Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ γύρισε όμορφα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μακέντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Μεγιάδο. Ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Βάντερμαν του είπε όχι με επέμβαση στην αριστερή του γωνία και κράτησε το 1-1. Αν σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το προβάδισμα κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν στο ματς.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΟΦΗ

Το πέναλτι που απέκρουσε ο Βάντερμαν έδωσε αέρα στον ΟΦΗ που βγήκε στην επίθεση και είχε δύο τρομερές ευκαιρίες για να πάρει ξανά το προβάδισμα αλλά ο Διούδης είπε όχι στους Κοροβέση και Στούρτζεον βγάζοντας και τις δύο φορές τη μπάλα σε κόρνερ.

Το τριφύλλι είχε την ευκαιρία για να κάνει το 2-1 στο 65' αλλά ο Χατζηγιοβάνης αστόχησε στο τετ α τετ που είχε από καλή θέση μετά από ωραία πάσα του Καρλίτος. Ένα λεπτό αργότερα ο Μακέντα αστόχησε και αυτός σε σουτ εκτός περιοχής.

Στο 76' ο Βέλεθ σε μια εύκολη φάση παραχώρησε το κόρνερ. Απ' αυτό έγινε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Στο κόρνερ από τα δεξιά ο Σαρδινέρο πήρε την κεφαλιά από τον Ζαγαρίτη και ο Μεγιάδο που είχε ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Σερπέζη με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε μέχρι τέλους για το γκολ έστω της ισοφάρισης. Ο Συλαϊδόπουλος έριξε στο ματς τους Πούγγουρα, Καμπετσή για να παίξει φουλ επίθεση και εν τέλει δικαιώθηκε. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Διούδης γέμισε τη μπάλα ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κουρμπέλης τη δεύτερη ο Ουές πήγε να διώξει και έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Μακέντα που έκανε το 2-2.

Οι πράσινοι έφτιξαν συνολικά 13 φάσεις, εκ των οποίων οι εννιά τελικές ήταν προς την εστία του Βάντερμαν. Από την άλλη ο ΟΦΗ είχε και αυτός δώδεκα φάσεις αλλά οι έξι ήταν στην εστία του Διούδη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ