STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-4: Ασταμάτητος πέρασε και από το Ηράκλειο

Ο Καρέλης πανηγυρίζει γκολ του στο ΟΦΗ - Παναιτωλικός
Ο Καρέλης πανηγυρίζει γκολ του στο ΟΦΗ - Παναιτωλικός INTIME

Ο Παναιτωλικός μετά τις σπουδαίες του νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο Κύπελλο πήρε το διπλό στο Ηράκλειο επικρατώντας 4-2 του ΟΦΗ σε ένα ματς που είχε σασπένς έως το φινάλε. Μεντόσα (8'), Κορνέλιους (45'), Καρέλης (53') και Βέργος (90+2') τα γκολ των φιλοξενούμενων, δύο γκολ ο Νέιρα (43', 66').

Σε τρομερή φόρμα βρίσκεται ο Παναιτωλικός, κάτι που επιβεβαίωσε και στο Ηράκλειο. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 4-2 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 19η αγωνιστική της Super League Interwetten και μετά το διπλό κόντρα στην ΑΕΚ και τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, έφτασαν σε ακόμη μία σπουδαία νίκη.

Το παιχνίδι τα είχε όλα. Ο Μεντόσα άνοιξε το σκορ στο 8', με τον Νέιρα να απαντάει στο 43'. Ο Παναιτωλικός αντέδρασε και πέρασε μπροστά στο σκορ στο 45' με τον Κορνέλιους. Ο Καρέλης έγραψε το 3-1 στο 53', μείωσε ο Νέιρα στο 66', ενώ έχασε και πέναλτι στο 81'. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βέργος στο 90+2'.

Στην βαθμολογία, ο ΟΦΗ παρέμεινε στους 26 πόντους και είναι στην 6η θέση στο -3 από τον Αστέρα. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 18 πόντους, αλλά παρέμεινε στην 10η θέση.

Ο Παναιτωλικός πήρε νωρίς το προβάδισμα

Ο Παναιτωλικός θέλησε να αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά, μπαίνοντας δυνατά και κάνοντας την πρώτη του ευκαιρία στο 4ο λεπτό με τον Καρέλη, ο οποίος ήταν άστοχος. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Αγρινιώτες πήραν πέναλτι, όταν ο Μόρσεϊ ανατράπηκε από τον Μαρινάκη εντός της περιοχής.

Ο Μεντόσα εκτέλεσε, ο Βάτερμαν απέκρουσε, με τον Αργεντινό να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 8ο λεπτό για τρίτο σερί παιχνίδι μάλιστα, καθώς είχε σκοράρει κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Στα αμέσως επόμενα λεπτά ο ΟΦΗ ανέβηκε και προσπάθησε να βρει την ισοφάριση.

Ισοφάρισε ο Νέιρα, απάντησε άμεσα ο Κορνέλιους

Ο ΟΦΗ ανέβηκε και έχανε ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 14' ο Λάμπρου έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 22' ο Λάμπρου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νέιρα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα.

Με τους Κρητικούς να έχουν την κατοχή και την υπεροχή, η ισοφάριση ήρθε στο 43ο λεπτό. Ο Φλόρες στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα, μπέρδεψε την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Νέιρα πήρε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα και τον νίκησε γράφοντας το 1-1.

Ο Παναιτωλικός όμως απάντησε γρήγορα και συγκεκριμένα στην αμέσως επόμενη φάση στο 45'. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα, ο Κορνέλιους πήρε την κεφαλια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από έλεγχο στο VAR για πάνω από δύο λεπτά δεν άλλαξε η απόφαση.

Ο Καρέλης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων

Στο 52ο λεπτό ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ντουρμισάι βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον κίπερ του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι, ομως μπόρεσαν να πετύχουν τρίτο γκολ σε μία κόντρα επίθεση.

Συγκεκριμενα, στο 53ο γκολ ο Μεντόσα τροφοδότησε τον Καρέλη, ο οποίος έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα επόμενα λεπτά ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό.

Μείωσε ο ΟΦΗ, έχασε πέναλτι ο Νέιρα, ο Βέργος κλείδωσε τη νίκη

Ενω ο ρυθμός του παιχνιδιού φάνηκε να πέφτει ο ΟΦΗ κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 66ο λεπτό ο Ντουρμισάι έστρωσε την μπάλα στο Νέιρα, ο οποίος έκανε το πλασέ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μελίσσα, ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Οι Κρητικοί ανέβασαν ρυθμό ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 69' ο Λάμπρου απείλησε από μακριά, ενώ στο 70' ο Τοράλ από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, πήρε μία κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ. Μάλιστα, ο ΟΦΗ είχε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Κορνέλιους ανέτρεψε τον Νέιρα στην περιοχή, ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση στο 81ο λεπτό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να βρει τρόπο να ισοφαρίσει και ρίσκαρε, χάνοντας μάλιστα καλές στιγμές για να κάνει το 3-3. Όμως τιμωρήθηκε σε μία αντεπίθεση στο 90+4'. Οι Αγρινιώτες έφυγαν στην κόντρα με τον Βέργο να ντριμπλάρει πλάνω στον Βέργο, πέρασε την μπάλα κατω από τα πόδια του Βάτερμαν και έκανε το 4-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης (83' Στάικος), Βούρος, Διαμάντης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (46' Φαν Ντάινεν), Τοράλ (83' Ναμπί), Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Μάλης, Λούι, Αντούνες, Φλόρες, Μόρσεϊ (82' Αποστολάκης), Μεντόσα (67' Ντουάρτε), Μπαρμπόσα (71' Τσιγγάρας), Καρέλης (82' Βέργος).

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ