STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Πρώτη εκτός έδρας νίκη με Χασάν - Μασούρα

Ο Χασάν μετά το 0-1 στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός
Ο Χασάν μετά το 0-1 στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Με γκολ των Χασάν και Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten, πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας επικράτηση για φέτος και ανέβηκε στην κορυφή. (VIDEO)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten. Για μια ακόμη φορά τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο.

ΞΑΝΑ ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΧΑΣΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε σηκώσει τον Αραμπί με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου στο Ηράκλειο, μετά το 0-0 στο 45λεπτο. Δεν γνωρίζουμε αν είχε σκοπό να τον αντικαταστήσει με τον Χασάν, αλλά ο Αιγύπτιος έδωσε ξανά τη λύση στον Ολυμπιακό. Στο 53' ο Καμαρά έκανε τη σέντρα με το δεξί από αριστερά και ο Αιγύπτιος με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Νωρίτερα, είχε συμβεί το απίθανο περιστατικό, με τον Σισέ να τραυματίζεται, τον γιατρό Χρήστο Θέο και τον Κριστιάν Καρεμπέ να τον παρακαλάνε να γίνει αλλαγή και τον Αφρικανό να το αρνείται, συνεχίζοντας στο ματς.

Όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό μετά το γκολ. Οι "ερυθρόλευκοι" κυκλοφορύσαν τη μπάλα, δεν απειλούσαν, αλλά δεν απειλούνταν κιόλας.

ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Όταν στο 77' μπήκε ο Φορτούνης, δόθηκε πνοή στη μεσοεπιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων. Τρία λεπτά αργότερα, ο "Φορτού" έκλεψε από τον Σελίμοβιτς, έφυγε στον χώρο, την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Μασούρα και εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα "εκτέλεσε" τον Βάτερμαν για το 0-2. Ο Σελίμοβιτς εκτέθηκε τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ.

Οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν... παραδοθεί, παρά τα επιπόλαια λάθη του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά (έβαζε τις φωνές ο Μαρτίνς). Στο 86' ο Καμαρά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR, πάλι με καθυστέρηση στην τελική απόφαση.

ΤΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ 0-0 ΜΕ ΚΕΦΑΤΟ ΜΠΡΟΥΜΑ

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Άλλο ένα ημίχρονο χωρίς γκολ για τον Ολυμπιακό. Το ενδέκατο φετινό. Ο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1, βασικό τον Μπρούμα που έδειξε μεγάλη ποιότητα. Ξεκίνησε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή και ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του ΟΦΗ.

Ο Πορτογάλος έχασε και τη σπουδαιότερη ευκαιρία των "ερυθρόλευκων" στο πρώτο 45λεπτο, το δοκάρι που είχε με κεφαλιά στο 42', από σέντρα του Ραφίνια. Αξιοσημείωτο ότι η κεφαλιά του ήρθε ενώ βρισκόταν αριστερά. Όπως και με τη Σίτι, άλλαζε συνεχώς πλευρές, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα ή να εκτελέσει ο ίδιος. Και η άλλη τελική του, στο 45'+2', ήρθε από αριστερά, με σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Βάτερμαν.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ

Δοκάρι είχε όμως και ο ΟΦΗ, το εντυπωσιακό τακουνάκι του Γιάννου από γύρισμα του Μπαλογιάννη στο 13'. Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λέπτου, ο Χασάν έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 38' ο Μασούρας πέρασε δίπλα στον Αιγύπτιο και ο Βαλμπουενά αριστερά (ξεκίνησε στη θέση 10), σε ένα 4-4-2.

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε στο 28' πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ για ανατροπή του Γιάννου από τον Χολέμπας. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, η απόφαση άλλαξε μέσω VAR, διότι τη στιγμή που έκανε τη σέντρα ο Κοροβέσης, ήταν οφσάιντ ο στράικερ του ΟΦΗ και ο Στούρτζεον.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ