STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-1: Επαγγελματικό "διπλό" στο Ηράκλειο

SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, κατέκτησε την 15η νίκη του σε 20 παιχνίδια στη Super League και παραμένει πρώτος και αήττητος. Αποβλήθηκε ο Σεμέδο και χάνει το ντερμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Γεντί Κουλέ, επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ. Σε μια δύσκολη έδρα, οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν τον στόχο τους χωρίς να εντυπωσιάσουν, αλλά έχασαν τον Ρούμπεν Σεμέδο που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού ολοκληρώθηκε το ματς.

Ασίστ Ελ Αραμπί και γκολ Καμαρά στο 45'+1'. Αυτή ήταν η φάση που έκρινε το κακό ποιοτικά παιχνίδι στο Ηράκλειο για την 20ή αγωνιστική της Super League. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε να κατεβάσει την ίδια ενδεκάδα, όπως αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη. Η διάταξη με τρεις χαφ, δηλαδή, τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, διατηρήθηκε. Έτσι έπαιξε και ο ΟΦΗ, που παρατάχθηκε με τις βασικές απουσίες των Ναμπί, Σακόρ και Τσιλιανίδη. Τα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο περνούσαν και ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να παράξει τελικές με αξιώσεις. Απείλησε για πρώτη φορά στο 13' με την κεφαλιά του Γκιλιέρμε που κατέληξε άουτ και η επόμενη ήταν το γκολ που θα ερχόταν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΟΦΗ ήταν οργανωμένος στην άμυνα, ενώ όταν του δινόταν η ευκαιρία έφευγε ταχύτατα στην κόντρα.

Στο 15' το γκολ του Μασούρα ακυρώθηκε καθώς σωστά ο Ελ Αραμπί που είχε κάνει την τελική πάσα, ήταν εκτεθειμένος. Στο 21' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά το σουτ του Στάικου από θέση βολής κατέληξε λίγο άουτ. Ήταν φανερό πως οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού αν θέλουν να βρουν ένα γκολ.

2. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ

Αυτό που αποφάσισε να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν να ανεβάσει τον Καμαρά. Τοποθέτησε τον χαφ από τη Γουϊνέα σε πιο προωθημένο ρόλο. Λάθος του Μασούρα στο 36', λάθος ενέργεια του Ομάρ στο 37', δεν έφερε αποτέλεσμα στο 40' η πολύ καλή σέντρα του Βαλμπουενά. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί απέδειξε στην αναμέτρηση του Ηρακλείου ότι δεν είναι καλός μόνο στο γκολ, αλλά έχει την ικανότητα να μοιράζει και ασίστ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, λοιπόν, έκλεψε τη μπάλα από τον Γιαννούλη από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Καμαρά, ο οποίος με πλασέ κοντά στο σημείο του πέναλτι έγραψε το 0-1. Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Αφρικανού στη σεζόν μετά από εκείνο με την ΑΕΚ. Και ο προπονητής του είχε δικαιωθεί με την απόφαση να τον ανεβάσει πιο ψηλά. Ο Ελ Αραμπί έφτασε από την πλευρά του τις πέντε ασίστ στη Super League.

3. Η ΑΚΑΡΠΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΤΟΥ ΟΦΗ

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο ΟΦΗ ήταν υποχρεωμένος να ανέβει , αλλά μέχρι το 60' δεν έκανε καμία τελική. Αντίθετα ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 51', ύστερα από απρόσεχτο γύρισμα του Σωτηρίου που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Όπως το πρώτο ημίχρονο, έτσι και το δεύτερο δεν ήταν καθόλου καλό. Λανθασμένες μεταβιβάσεις και ελάχιστες ευκαιρίες άξιας αναφοράς. Οι Κρητικοί είχαν την υπεροχή, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η άμυνα των "ερυθρόλευκων" ήταν πολύ προσεκτική και "καθάριζε". Προτιμούσε να απομακρύνει όπως - όπως, από το να ρισκάρει και να γίνει λάθος που θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίο. Το 0-1 άλλωστε ήταν εύθραστο.

Νέιρα και Βαζ έπαιρναν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά στο τέλος έπεφταν σε ερυθρόλευκο... μπλόκο.

4. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΕΧΑΣΕ ΣΕΜΕΔΟ

Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίαζε με το παιχνίδι του, αλλά κρατούσε το πολύτιμο 0-1. Στο 69' πέρασε στο ματς ο Λοβέρα αντί του Μασούρα, ενώ ο Γιώργος Σίμος απάντησε με τον Φερέιρα αντί του Στάικου, κάνοντας ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα του ΟΦΗ. Ο κουρασμένος Βαλμπουενά αντικαταστάθηκε στο 76' από τον Σουντανί.

Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα μπορεί ο ΟΦΗ να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε τις τελικές. Στο 77' ο Μπα απέτυχε να απειλήσει από θέση βολής μετά το φάουλ του Τσιμίκα, έξι λεπτά αργότερα το σουτ του Λοβέρα μπλόκαρε ο Σωτηρίου, ενώ ο κίπερ του ΟΦΗ "έβγαλε" στο 85' το πλασέ του Ελ Αραμπί.

Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, αλλά μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Σεμέδο δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Αιτία το γεγονός ότι έριξε κάτω ένα ball boy στην προσπάθειά του να πάρει τη μπάλα στα χέρια του. Ο Φερέιρα Σόουζα εκνευρίστηκε και οι δυο τους παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Ο Πορτογάλος στόπερ, πλέον, χάνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ