STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Λαμία 2-0: "Καθάρισε" με Στάικο - Βαφέα

ΟΦΗ - Λαμία 2-0: "Καθάρισε" με Στάικο - Βαφέα
Ο Στάικος πανηγυρίζει μετά το 1-0 του ΟΦΗ απέναντι στη Λαμία EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 τη Λαμία στο "Γεντί Κουλέ" και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες για πρώτη φορά μετά τις 29 Νοεμβρίου. Ο Στάικος με πέναλτι και ο Βαφέας με φοβερό πλασέ διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα για τη 15η αγωνιστική της Super League.

Χωρίς τον Γιώργο Σίμο στον πάγκο που θα γίνει πατέρας, αλλά με τον Περικλή Παπαπαναγή στα ηνία, ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 τη Λαμία στο "Γεντί Κουλέ" για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Στάικος με πέναλτι και ο Βαφέας με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ μετρά πλέον πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες και είναι 8ος στη βαθμολογία. Η Λαμία παραμένει ουραγός, 14η, με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες.

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΒΑΦΕΑ

Η Λαμία ήταν υποχρεωμένη να αντιδράσει μετά το εις βάρος της 1-0 με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια. Ο ΟΦΗ όμως είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 48', όταν το πλασέ του Στάικου από θέση βολής χτύπησε στο σώμα του εορτάζοντα Γιάννη Σκόνδρα.

Αφού ακολούθησαν διαδοχικές διακοπές με συνεχείς τραυματισμούς εκατέρωθεν. η ομάδα της Φθιώτιδας άρχισε να πιέζει, να έχει την υπεροχή και εντέλει να φτάνει σε τελικές. Στο 59', στο 60', στο 62' και στο 71' με τον Ντέλετιτς, στο 65' με εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη που μπλόκαρε ο Βάτερμαν.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΟΦΗ βελτίωσε την ανασταλτική του λειτουργία και μάλιστα βρίσκοντας χώρους, κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Και τι γκολ! Ο Βαφέας μπήκε αλλαγή στο 75' αντί του σκόρερ Στάικου. Στο 77' απείλησε με το κεφάλι, στο 84' με γυριστό σουτ και στο 85' ήρθε η χαριστική βολή για τη Λαμία. Το καταπληκτικό αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κατέληξε στα δίχτυα του Επασί (2-0).

Στο 90'+2' ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, που μπήκε στο 87', έφτασε πολύ κοντά στο 3-0, αλλά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Επασί.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν η ομάδα που είχε συνεχώς τη μπάλα στα πόδια και έψαχνε τον τρόπο με τον οποίο θα έφτανε στην εστία του Επασί. Η Λαμία που κατέβηκε με διάταξη 4-2-3-1 ήταν πολύ καλά οχυρωμένη και έκλεισε όλους τους χώρους προς την εστία της.

Ύστερα από μισή ώρα αγώνα, κατά την οποία η κατοχή ήταν 61% υπέρ των Κρητικών, η πίεσή του άρχισε να αυξάνεται. Ο Μπαλογιάννης, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες των γηπεδούχων, δίχως όμως να κάνει πάντα σωστές επιλογές, σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Αντέτζο. Ο Ζαχαριάδης καταλόγισε πέναλτι και ο Στάικος σκόραρε για το 1-0 στο 34'.

Από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος του πρώτου μισού, ο ΟΦΗ θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη. Στο 39' η κεφαλιά του Βούρου χτύπησε στο οριζόντιο, ενώ στο 44' Μπαλογιάννης και Στούρτζεον αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις.

Όσο για τη Λαμία, ο Προβυδάκης δύο φορές δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στον Βάτερμαν, ενώ τα σουτ των Τιρόνε και Μπεχαράνο στο 36' κόντραραν αμφότερα.

Οι Κρητικοί ήταν απολύτως δίκαιο 1-0 μπροστά στο σκορ με το φινάλε του πρώτου 45λέπτου.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ