ΟΦΗ

ΟΦΗ, Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Οι 10.000.000 λόγοι που η Ίντερ αγόρασε τον Σαλσίδο, το μέλλον του στην Κρήτη και το τηλεφώνημα ενός legend που τον έντυσε στα ασπρόμαυρα

Ο Χρήστος Κόντης έχει χειριστεί χειρουργικά την περίπτωση του Έντι Σαλσίδο. Ο 50χρονος προπονητής έκανε δύο “χτυπήματα” και πέτυχε. Ο Ιταλοκολομβιανός από τα 16 του στο προσκήνιο έφτασε να κοστίζει 30.000.000 ευρώ, η Ίντερ επένδυσε στο ταλέντό του, αλλά την καθολική αναγνώριση ο 24χρονος την εισπράτει στον ΟΦΗ και την Κρήτη.

Έντι Άντονι Σαλσίδο Μόρα είναι ο παικταράς από την Ιταλία που ήρθε αναπάντεχα στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ και να ζήσει στην Κρήτη από τον Σεπτέμβριο του 2024. Σε πρώτη φάση ο Ιταλοκολομβιανός ντύθηκε στ’ ασπρόμαυρα ως δανεικός, αλλά την επόμενη σεζόν, δηλαδή αυτή που διάγουμε και είναι η πλέον επιτυχημένη στην ιστορία του ΟΦΗ, ο παίκτης ανήκει στην ομάδα, καθώς το καλοκαίρι οι Ιταλοί τον άφησαν ελεύθερο και η παραμονή του στην Κρήτη μονιμοποιήθηκε.

Ο Σαλσίδο υπέγραψε με τους Κρητικούς για έναν χρόνο, θεωρητικά μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα θέλει όντας εν δυνάμει ελεύθερος τους επόμενους μήνες (υπέγραψε με τον ΟΦΗ για έναν χρόνο), αλλά οι ανατροπές και οι εκπλήξεις μετά από τέτοιες επιτυχίες ήταν και θα είναι για πάντα στο πρόγραμμα. Το Κύπελλο Ελλάδας Betsson και η πρόκληση της Ευρώπης, συν ότι ο Κόντης έχει βρει τα κουμπιά του, δεν αποκλείεται να φέρουν τις δύο πλευρές σε εποικοινωνία για το κοινό ή μη μέλλον τους.

Το ρεπορτάζ, πάντως, αναφέρει ότι ο Σαλσίδο θα μιλήσει με την ομάδα του. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η κατάλληλη ώρα για γραφειοκρατία. Ο ΟΦΗ γιορτάζει τη μεγαλύτερη επιτυχία του.

Ο παίκτης των 30.000.000 ευρώ

Το ’17 πριν καλά καλά συμπληρώσει γίνει 16 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο στην Serie A με τη φανέλα της Τζένοα που τον ανέδειξε στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η εκτόξευσή του σε συνδυασμό με τα ριπόρτ που τον ήθελα να γίνεται world class παίκτη έκαναν την Ίντερ να δαπανήσει 10.000.000 ευρώ (σ.σ. με την προοπτική να φτάσει στα 30.000.000, αναφέρει αφιέρωμα της Gazzetta Dello Sport) για να τον αγοράσουν από τους Γενοβέζους. Στην πρώτη ομάδα του Μιλάνου δεν κατάφερει να παίξει όμως σε επίπεδο Primavera ήταν εξαιρετικός.

Από τη στιγμή, πάντως, που δεν μπορούσε να βρει χώρο και χρόνο στην Ίντερ Οι δανεισμοί σε Βερόνα, Τζένοα, Μπάρι, Σπέτσια, Ελντένσε, Λέκο ήταν συνεχόμενοι. Κάπου όμως ο Σαλδίδο το έχανε με τις επιλογές του. Ο Ιταλοκολομβιανός δεν προσαρμοζόταν και καμία από αυτές τις ομάδες δεν μπόρεσε να τον κρατήσει και να του δώσει χρόνο, κάτι που προσπάθησε ο ΟΦΗ και δικαιώθηκε αν σκεφτεί κανείς πως ο 24χρονος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στον αγώνα ορόσημο για την ιστορία του κλαμπ.

Πώς υπέγραψε με τον ΟΦΗ

Το πώς ήρθε και πώς έμεινε στον ΟΦΗ για έναν ακόμη χρόνο ο Έντι Σαλσίδο είναι μια ιστορία τόσο περίπλοκη που δεν αξίζει ν’ αναφερθεί κανείς. Η ουσία είναι ο τρόπος με τον οποίο είχε πει το “ναι”. Αρχικά, ο 24χρονος είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να παίξει ποδόσφαιρο στον Παναιτωλικό και προτάθηκε άμεσα στον ΟΦΗ. Όταν η περίπτωσή του έφτασε στον Τραϊανό Δέλλα, ο legend δεν… ψήθηκε άμεσα. Ο Τράι είχε τους ενδιασμούς του για τη θέση του στο γήπεδο, αλλά δεν τον έκοψε προτού μιλήσουν.

Πράγματι, η δύαδα επικοινώνησε και κέρδισαν ο ένας τον άλλον με συνοπετικές διαδικασίες (σ.σ. και ο Σαλσίδο δεν ήταν 100% σίγουρος για τον ΟΦΗ) οπότε η μεταγραφή προχώρησε και όλα τα υπόλοιπα έμειναν στην ιστορία.

(new Image()).src = 'https://capi.connatix.com/tr/si?token=90f3eed9-7b9d-4069-a260-3045bc9feaf1&cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba'; cnx.cmd.push(function() { cnx({ playerId: "90f3eed9-7b9d-4069-a260-3045bc9feaf1", mediaId: "181905a9-fedd-4675-9536-06df3fcbde10" }).render("7591af656baa486791bb12e3f93b78d7"); });

Μαέστρος ο Κόντης, πήρε αυτό που ήθελε 

Η σχέση ΚόντηΣαλσίδο είναι με τα πάνω της και τα κάτω της. Ο προπονητής του ΟΦΗ τιμώρησε μία φορά τον Ιταλοκολομβιανό πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα για πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ μετά το ματς με τον Ολυμπιακό επίσης για την Super League, βγήκε μετά το ματς και τον χαρακτήρισε αδιάφορο. Σίγουρα τον εκνεύρισε τον επιθετικό από την Γένοβα, αλλά δεδομένα πήρε αυτά που ήθελε.

Ο Σαλσίδο με 12 γκολ και τρεις ασίστ ήταν κομβικός σε ολόκληρη τη διαδικασία του Κυπέλλου, καθώς είχε γκολ με την Καλλιθέα, γκολ με τον Ηρακλή και το χρυσό γκολ με την ΑΕΚ στα προημιτελικά. Εννόειται πως το highlight ήταν η ασίστ στον Νους στο γκολ της ανατροπής του ΟΦΗ από 1-0 σε 1-2. Ο κόουτς, δηλαδή, αυτό που ήθελε να κάνει με τον Έντι το πέτυχε και με το παραπάνω, οπότε μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την όμορφη και γεμάτη ένταση ποδοσφαιρική περιπλάνηση.

(new Image()).src = 'https://capi.connatix.com/tr/si?token=90f3eed9-7b9d-4069-a260-3045bc9feaf1&cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba'; cnx.cmd.push(function() { cnx({ playerId: "90f3eed9-7b9d-4069-a260-3045bc9feaf1", mediaId: "828835c6-c21e-45f7-80ac-83c22f5fbddb" }).render("a026fb257a454e7f86348bc951f69c36"); });

Απολαύστε το Box 2 Box by Betsson 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ