STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Πρώτη νίκη στη σεζόν με Μάντζη για τους φιλοξενούμενους

Ο Μάντζης πανηγυρίζει το γκολ του στο ΟΦΗ - Ιωνικός | 5 Νοεμβρίου 2022
Ο Μάντζης πανηγυρίζει το γκολ του στο ΟΦΗ - Ιωνικός | 5 Νοεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Ιωνικός πήρε την πρώτη νίκη της φετινής σεζόν επικρατώντας στο Ηράκλειο του ΟΦΗ με 2-0 με δύο τέρματα του Βασίλη Μάντζη και "βύθισε" ακόμη περισσότερο τους κρητικούς στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Ιωνικός πήρε την πρώτη νίκη της φετινής σεζόν μετά από 11 παιχνίδια στη Super League καθώς επικράτησε στο Ηράκλειο του ΟΦΗ με 2-0 με δύο τέρματα του Βασίλη Μάντζη και "βύθισε" ακόμη περισσότερο τους κρητικούς στο βαθμολογικό πίνακα.

Πλέον η ομάδα της Νίκαιας έφτασε τους επτά πόντους όσους έχουν και οι Κρητικοί που έδειξαν πως παρά την αλλαγή προπονητή δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματα τους.

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση και την κατοχή της μπάλας καθώς και περισσότερες τελικές, όχι τέτοιες όμως που θα μπορούσαν να του φέρουν ένα γκολ. Από την άλλη ο Ιωνικός που "χτύπησε" κυρίως στις αντεπιθέσεις με αιχμή του δόρατος τον Μάντζη κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε να βάλει δύο γκολ και να φύγει με ένα διπλό τεράστιας σημασίας από την Κρήτη.

ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Πρώτη νίκη στη σεζόν με Μάντζη για τους φιλοξενούμενους

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα με τον ΟΦΗ να απειλεί πρώτος στο 11' με διαγώνιο σουτ του Τοράλ αλλά ο Χουτεσιώτης είπε όχι, όπως και στο 20' σε σουτ του Τζου μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 26' όταν ο Σεμπά από τα αριστερά έκανε το γύρισμα με τον Μάντζη από το ύψος του πέναλτι να αστοχεί.

Ενώ στο 32' ο Ελευθεριάδης βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το συρτό πλασέ με τον Μανδά να μπλοκάρει σωτήρια τη μπάλα.

Μια του Μάντζη, δύο και... σκόραρε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για τον Ιωνικό όταν ο Σεμπά μπήκε από τα δεξιά έδωσε στον Μάντζη ο οποίος έκανε το πλασέ και ο Μανδάς έδιωξε με το πόδι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Λοβέρα έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα αριστέρα με τον Μάντζη να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει για πρώτη φορά τον Μανδά για το 1-0 του Ιωνικού επί του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ παρά τις αλλαγές του Νταμπράουσκας δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Ιωνικού ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ακόμα περισσότερους χώρους στις αντεπιθέσεις.

Σε μια εξ αυτών στο 84' ήρθε και το δεύτερο γκολ και πάλι με τον Μάντζη σε φάση διαρκείας. Ο Έλληνας επιθετικός έφυγε από τα δεξιά γύρισε τη μπάλα στο Ρομαό που πλάσαρε με τον Μανδά να διώχνει αρχικά, εν συνεχεία ο Μάντζης με διπλή προσπάθεια και με πλασέ έκανε το 2-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να αντιδράσει καθόλου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή του αγώνα.

ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Πρώτη νίκη στη σεζόν με Μάντζη για τους φιλοξενούμενους

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63' Θοράρινσον), Μεγιάδο (74' Ντίκο), Περέα, Τοράλ (25' Μπουζούκης), Ντιουσέ (63' Ντουρμισάι), Τζου (46' Θεοδουσουλάκης), Γκερέρο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76' Μασάς), Σεμπά (87' Αντούνες), Λοβέρα (66' Κάνιας), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87' Ιωαννίδης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ