ΟΦΗ

ΟΦΗ: Χρήστος Μανδάς, η χρονιά της καθιέρωσης και των απαντήσεων στον εαυτό του

Ο Χρήστος Μανδάς
Ο Χρήστος Μανδάς INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Μανδάς πραγματοποιεί μία αξιόλογη σεζόν, έχει καθιερωθεί στον ΟΦΗ και δίνει απαντήσεις κυρίως στον εαυτό του.

Ο ΟΦΗ συνέχισε τη θετική πορεία του τελευταίου διαστήματος, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο, φεύγοντας με την ισοπαλία (0-0) από την Τούμπα για την 18η αγωνιστική της Super League. Οι Κρητικοί, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μανδά, κράτησαν στο μηδέν τον ΠΑΟΚ και έμειναν αήττητοι για τέταρτο σερί παιχνίδι (μία νίκη, τρεις ισοπαλίες), ενώ έχουν να δεχθούν γκολ από την 15η αγωνιστική και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο νεαρός γκολκίπερ είναι σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων του ΟΦΗ, πραγματοποιώντας μεστές εμφανίσεις και επιβεβαιώνοντας σιγά-σιγά όλα όσα θετικά είχαν ακουστεί για την ποιότητά του.

Ντεμπούτο στη σεζόν με απόκρουση στο πέναλτι του Χάμες

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο διάστημα της σεζόν, ο 21χρονος τερματοφύλακας δεν αποτελούσε βασική επιλογή για τα γκολπόστ, ο Ολλανδός Σόνι Στέφενς ήταν εκείνος που αποκτήθηκε κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο για να αποτελέσει τον διάδοχο του Ντεβί Επασί που πωλήθηκε στην Άμπχα Κλαμπ της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, το κακό ξεκίνημα των Κρητικών στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την μέτρια εικόνα του Ολλανδού γκολκίπερ, έφερε τον Μανδά κάτω από την εστία, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Γεντί Κουλέ για την 7η αγωνιστική.

Μάλιστα, το ντεμπούτο στη φετινή σεζόν συνδυάστηκε με μία καλή εμφάνιση, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες. Μία απόκρουση, βέβαια, που δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του, αφού εν τέλει ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 2-1 από το Ηράκλειο.

Από τους διακριθέντες παρά τη μέτρια πορεία του ΟΦΗ

Παρ' όλα αυτά, ο Νίκος Νιόπλιας τον επιβράβευσε και τον διατήρησε στη βασική ενδεκάδα και στα επόμενα παιχνίδια, με τον νεαρό τερματοφύλακα να κάνει καλές εμφανίσεις. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως ο 21χρονος τερματοφύλακας ήταν απ' τους ελάχιστους που διασώθηκαν από τη μέτρια πορεία του ΟΦΗ στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Η αποχώρηση του Νιόπλια από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ δεν επηρέασε την παρουσία του Μανδά κάτω από τα γκολπόστ. Κάθε άλλο. Ο νεαρός κίπερ είχε καταλυτική συμβολή στη βελτιωμένη εικόνα των Κρητικών με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, προσφέροντας βαθμούς και θετικά αποτελέσματα με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μανδάς ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του και κατεύθυνε σωστά την άμυνά του.

Κι ήρθε ο αγώνας απέναντι στον ΠΑΟΚ για να επιβεβαιώσει την εξαιρετική αγωνιστική κατάστασή του. Ο 21χρονος τερματοφύλακας είχε συνολικά 7(!) επεμβάσεις, εκ των οποίων οι έξι ήταν σε τελικές εντός περιοχής, με κορυφαία απόκρουση εκείνη στο δυνατό σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα.

Η ώρα της καθιέρωσης και των απαντήσεων

Πλέον, ο Μανδάς έχει καθιερωθεί ως πρώτη επιλογή και στοχεύει στην σταθερότητα που θα τον βοηθήσει να κάνει το επόμενο βήμα. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως δίνει απαντήσεις. Κυρίως στον εαυτό του, αφού το ταλέντο και η ποιότητά του ήταν αδιαπραγμάτευτα.

Πάντως, είναι δεδομένο πως οι άνθρωποι του ΟΦΗ αισθάνονται κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι για την απόφασή τους να τον αποκτήσουν τον Ιανουάριο του 2022, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν τερματοφύλακα που μπορεί σε βάθος χρόνου να τους βγάλει κερδισμένους και αγωνιστικά και οικονομικά.

Trust the process.

TAGS ΟΦΗ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ