STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Αστέρας 1-0: Επέστρεψε στις νίκες με τον Φελίπε να σκοράρει ξανά

Ο Φελίπε πανηγυρίζει το γκολ του στο ΟΦΗ - Αστέρας
Ο Φελίπε πανηγυρίζει το γκολ του στο ΟΦΗ - Αστέρας INTIME SPORTS

O ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 1-0 του Αστέρα για την 6η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten με τον Φελίπε να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 73'. Ήταν το όγδοο γκολ του φέτος.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει τη μάχη για την κατάληψη της 7ης θέσης, της πρώτης δηλαδή των playouts της Super League Interwetten. Οι Κρητικοί, έπειτα από τις 2 Απριλίου, επέστρεψαν στις νίκες καθώς επικράτησαν 1-0 του Αστέρα στο Γεντί Κουλέ για την 6η αγωνιστική.

Ο Αστέρας έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως μετά την ανάπαυλα ο ΟΦΗ αύξησε την πίεση του και εν τέλει βρήκε τον γκολ με τον Λουίζ Φελίπε, ο οποίος σκόραρε για όγδοη φορά φέτος με τους Κρητικούς.

Στην βαθμολογία, ο ΟΦΗ είναι στην κορυφή των playouts με 44 πόντους, ενώ ο Αστέρας είναι στο -4 από την ομάδα του Νίκου Νιόπλια μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Την κατοχή ο ΟΦΗ, τις ευκαιρίες ο Αστέρας

Ο ΟΦΗ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήθελε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γραμμές του Αστέρα ήταν κοντά, με τους Αρκάδες να κλείνουν τους χώρους. Οι Κρητικοί είχαν κάποιες τελικές στο πρώτο μισάωρο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Παπαδόπουλου.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στη συνέχεια ο Αστέρας ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ριέρα να χάνει την πρώτη καλή στιγμή. Με ωραία ενέργεια, πέρασε τον Βούρο, βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, όμως δεν τον νίκησε. Στο 35' ο ΟΦΗ απάντησε. Ο Καμάου τροφοδότησε τον Φελίπε ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν νίκησε τον Παπαδόπουλο. Δεν τα κατάφερε στη συνέχεια ούτε ο Νέιρα.

Η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε στο 41'. Ο Μπαράλες πήρε κεφαλιά, μετά από σέντρα από αριστερά, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Η μπάλα έφτασε στον Ριέρα, ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Επασί να αποκρούει. Ο παίκτης του Αστέρα πήρε το ριμπάουντ με το κεφάλι, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν ξανά εκεί.

Ανώτερος ο ΟΦΗ στο β' μέρος και γκολ ο Φελίπε

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 57'. Ο Τσιλιανίδης έχασε την μπάλα και οι Αρκάδες έτρεξαν στην κόντρα. Ο Σόνι τροφοδότησε τον Ριέρα, ο οποίος ήταν άστοχος μέσα από την περιοχή. Στο 59ο λεπτό άλλαξαν τα πράγματα στο παιχνίδι. Οι Μπουζούκης, Ντε Γκουζμάν και Τοράλ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για τους Κρητικούς.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΟΦΗ έχασε πολύ καλή στιγμή. Ο Μπουζούκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φελίπε κοντρόλαρε και ελευθερώθηκε, όμως το σουτ του με το αριστερό πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι Κρητικοί είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να μπουν στην περιοχή των Αρκάδων και στο 73' μπόρεσαν να μπουν μπροστά στο σκορ. Ο Τοράλ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος αρχικά απέκρουσε. Ο Φελίπε πήρε το ριμπάουντ, σούταρε με την μπάλα να σταματάει στα σώματα, επιχείρησε ένα δεύτερο σουτ, το οποίο εν τέλει κατέληξε στα δίχτυα.

Αμέσως μετά ο Σόνι προσπάθησε να απαντήσει, δίχως όμως επιτυχία. Μέχρι και το φινάλε δεν άλλαξε κάτι σημαντικά με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει την επιστροφή του στις νίκες.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ