ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΦΗ - Άρης 0-2: Πέρασαν και από το Γεντί Κουλέ και προκρίθηκαν στα προημιτελικά οι κίτρινοι

Ο Μπρούνο Γκάμα στην αναμέτρηση του Άρη με τον ΟΦΗ
Ο Μπρούνο Γκάμα στην αναμέτρηση του Άρη με τον ΟΦΗ INTIME

Ο Άρης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ντούμπλαρε τις νίκες του κόντρα στον ΟΦΗ, επικρατώντας στο Γεντί Κουλέ με 2-0. Ο Μπρούνο Γκάμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 49' και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με ψύχραιμο πλασέ στο 81ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Άρη στο Γεντί Κουλέ για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους κίτρινους να επικρατούν με 2-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Μπρούνο Γκάμα στο 49ο λεπτό και το ψύχραιμο πλασέ του Καμαρά στο 89ο λεπτό.

Οι κίτρινοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλο το 90λεπτο, απενεργοποίησαν πλήρως τον ΟΦΗ στην επιθετική λειτουργία, ενώ χτύπησαν μέσω των αντεπιθέσεων στο δεύτερο μέρος. Μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκάμα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου κυριάρχησε πλήρως και επιβραβεύτηκε με ένα ακόμα γκολ.

Ο Μπρούνο Γκάμα από την άσπρη βούλα πέτυχε το χρυσό γκολ του Άρη, με το οποίο οι κίτρινοι πέρασαν από το Γεντί Κουλέ. Ο Μαρινάκης προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα μέσα από την περιοχή χρησιμοποιώντας το χέρι στο 48ο λεπτό και ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ευστόχησε από τα 11 βήματα.

Στο 81ο λεπτό οι κίτρινοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ. Ο Σάσα έκλειψε την μπάλα από τον Ντε Γκουζμάν στη μεσαία γραμμή, μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Μαυριτανό φορ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βάτερμαν, πανηγυρίζοντας με ωραία πιρουέτα.

Το ματς

Ο Νίκος Νιόπλιας μπήκε με διάθεση επίθεσης, καθώς ήθελε μίνιμουν δύο γκολ για να προκριθεί, ενώ ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Εντιαγέ στο "10", επομένως ειδικά σε φάση άμυνας ο Εντιαγέ βοηθούσε τους αμυντικούς μέσους και σε φάση άμυνας.

Ο Άρης ήταν εκείνος που κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά, καθώς άφησε την κατοχή της μπάλας στον ΟΦΗ, απενεργοποιώντας επιθετικά, προσπαθώντας να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο στο κομμάτι των αντεπιθέσεων υστερούσε στην τελική πάσα που θα έβαζε δύσκολα στους γηπεδούχους.

Η πιο απειλητική τελική του ΟΦΗ ήταν μια σέντρα σουτ του Μαρινάκη, με τον Κουέστα να εκτινάσσεται εντυπωσιακά στη γωνιά του και να απομακρύνει στο ένατο λεπτό. Οι παίκτες του Άρη είχαν μόλις δύο τελικές στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο αμφότερες κατέληξαν εκτός εστίας.

Ο αργός ρυθμός του πρώτου μέρους διήρκησε μέχρι το τέλος του ημίχρονου, ωστόσο η αποβολή του Μεγιάδο, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για τον Άρη στο 44ο λεπτό.

Ο Αργεντινός μέσος έκοψε με τάκλιν τον Καμαρά που έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Τσακαλίδη να του δείχνει αρχικά την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση και αυτός άλλαξε την αρχική του απόφαση, δείχνοντας στον Μεγιάδο την κόκκινη κάρτα και αφήνοντας τους Κρητικούς με παίκτη λιγότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης βρήκε το γκολ που ήθελε και στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Άρη να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να είναι πιο απειλητικός σε σχέση με τον ΟΦΗ.

Πρώτη τελική από πλευράς Άρη, έγινε στο 55ο λεπτό, με το μακρινό σουτ του Σάσα να περνάει λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Τοράλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα με διπλή προσπάθεια. Στο 62' ο Βούρος λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, καθώς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά λίγο πριν βρει δίχτυα στο 80ο λεπτό, είχε δύο τελικές στο 70' και το 73', ωστόσο η πρώτη κατέληξε άουτ, ενώ στη δεύτερη νικήθηκε από τον Βάτερμαν. Μετά το 2-0, δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Τοράλ, Ντε Γκουζμάν, Καμάου, Τσιλιαννίδης, Καστάνιος.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Εντιαγέ, Σάσα, Γκάμα, Ιτούρμπε, Καμαρά.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα των ρεβάνς

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΦΗ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ