STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Η Ελαφρά Ταξιαρχία άλωσε το Γεντί Κουλέ και έβαλε φωτιά στην "ουρά"

Ο Φατιόν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ
Ο Φατιόν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ INTIME

Ο Απόλλων Σμύρνης δείχνει σφυγμό, καθώς πέτυχε δεύτερη σερί νίκη στα playoffs, επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-1 στο Γεντί Κουλέ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήταν οι σκόρερ Φατιόν και Σλίβκα, αλλά και ο γκολκίπερ Σορτσάν, που πραγματοποίησε μια θετική εμφάνιση. Ισοφάρισε προσωρινά για τους Κρητικούς ο Φελίπε στο 70'.

Ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε ένα πολύτιμο διπλό στο Γεντί Κουλέ, επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-1 στο Γεντί Κουλέ για την τρίτη αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, ο Φατιόν και ο Σλίβκα, οι οποίοι πέτυχαν και τα δύο γκολ στο 45+3' και το 78ο λεπτό. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε προσωρινά με τον Φελίπε στο 70ο λεπτό.

Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι σε γενικές γραμμές, είχαν περισσότερες ευκαιρίες και την υπεροχή, όμως η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν πιο αποτελεσμάτικη και πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στα playouts. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ είχαν και εκείνοι με τη σειρά τους τις στιγμές τους και δικαιώθηκαν στο τέλος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια είχαν, όμως ο Απόλλων ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 45+3'. Ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Ντάουντα έπιασε μια κεφαλιά και ο Φατιόν με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και στο δεύτερο μέρος και προσωρινά δικαιώθηκαν με τον Φελίπε στο 70'. Ο Νέιρα τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό και αυτός με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Σορτσάν μέσα από την περιοχή.

Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ ωστόσο είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να πανηγυρίσουν στο τέλος, βρίσκοντας δίχτυα με τον Σλίβκα στο 78ο λεπτό. Ο Λιθουανός μέσος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Επασί για το 2-1.

Ανώτερος ο ΟΦΗ το γκολ ο Απόλλων στο πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό και αρκετές καλές στιγμές, κυρίως από πλευράς ΟΦΗ. Ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Απόλλωνα. Στα πρώτα έξι δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, ο Μαρτίνεθ με ένα ωραίο σλάλομ απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Βούρο να απομακρύνει με το χέρι, το οποίο είχε πίσω από την πλάτη του και στηρίχθηκε. Ο Τζοβάρας είδε τη φάση στο μόνιτορ και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ απείλησε λίγο μετά για πρώτη φορά στην αντεπίθεση. Ο Τσιλιανίδης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Σορτσάν απομάκρυνε με ωραία επέμβαση.

Οι Κρητικοί ήταν καταιγιστικοί στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και έχασαν αρκετές ευκαιρίες στην προσπάθειά τους να βρουν δίχτυα. Στο 7' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου ο Πασαλίδης δεν κατάφερε να κερδίσει τον Σορτσάν, ενώ ένα λεπτό μετά ο Τσιλιανίδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής.

Στη συνέχεια ο Απόλλων κατάφερε να περιορίσει τις επιθέσεις του ΟΦΗ, καθώς οι παίκτες του Νιόπλια δεν προσέγγιζαν με την ίδια ευκολία την περιοχή.Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Νιόπλια απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως με γεμίσματα στην περιοχή και σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Σόρτσαν ήταν εκεί όπου χρειάστηκε.

Το σουτ του Φελίπε στο 30', αλλά και οι κεφαλιές των Νέιρα και Λάμπρου στο 33' και το 34' δεν βρήκαν στόχο. Ο Λάμπρου ανάγκασε τον Σορτσάν να προχωρήσει σε μια εκπληκτική επέμβαση στο 45'. Αντίθετα ο Απόλλων στην καθαρή τελική που του δόθηκε στις καθυστερήσεις ευτύχησε να σκοράρει με τον Φατιόν.

Ο Σλίβκα έσωσε το τρίποντο για την Ελαφρά Ταξιαρχία

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος μπήκε με διάθεση να απειλήσει και να πάρει κάτι από το παιχνίδι, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 51ο λεπτό. Ο Φελίπε δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, όμως ο Σορτσάν με μια εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 56' ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει, όμως το σουτ του Σλίβκα, έπειτα από ωραία πάσα του Μαρτίνεθ μέσα στην περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Επασί. Δέκα λεπτά μετά ο Φελίπε απείλησε με κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σορτσάν. Τέσσερα λεπτά μετά ωστόσο δικαιώθηκε και έφερε το σκορ στο 1-1, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Νέιρα.

Πριν από το 1-2, ο Απόλλων έχασε μια σημαντική ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 72ο λεπτό. Έπειτα από γέμισμα προς την περιοχή, ο Άλβες έπιασε την κεφαλιά πάσα και ο Ιωαννίδης από κοντά νικήθηκε από τον Επασί.

Μετά το 1-2 οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν όμως δεν επιτέθηκαν με ψυχραιμία, δημιουργώντας λίγες καλές στιγμές στα καρέ του Σορτσάν, με αποτέλεσμα η Ελαφρά Ταξιαρχία να πετυχαίνει τη δεύτερη διαδοχική νίκη της και να μειώνει στους δύο τη διαφορά από τη Λαμία.

Τα πιο σημαντικά γεγονότα της αναμέτρησης

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ