STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - ΑΕΛ 2-3: Νίκη ελπίδας με σπουδαίο διπλό στο Ηράκλειο

Ντουρμισάι και Μπέρτος πανηγυρίζουν γκολ της ΑΕΛ κόντρα στον ΟΦΗ
Ντουρμισάι και Μπέρτος πανηγυρίζουν γκολ της ΑΕΛ κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο Ηράκλειο, η ΑΕΛ πήρε ένα σπουδαίο διπλό στη μάχη της για τη σωτηρία επικρατώντας 3-2 του ΟΦΗ και σημείωσε τη δεύτερη σερί της νίκη.

Μία σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο πανηγύρισε η ΑΕΛ. Οι βυσσινί επικράτησαν 3-2 του ΟΦΗ σε ένα ματς με συγκινήσεις και ένταση. Χρυσός σκόρερ ήταν ο Φιορίν Ντουρμισάι, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΕΛ παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη της νίκη, ανεβαίνει στους 16 βαθμούς, παραμένει ουραγός, όμως έχει πλέον έχει μπει για τα καλά στη μάχη της παραμονής ενόψει και των playouts.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι Κρητικοί παραμένουν χωρίς νίκη από τις 7 Ιανουαρίου με εννέα σερί ήττες και κινδυνεύει για τα καλά, καθώς βρίσκεται στην 11η θέση με 19 πόντους.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΟΦΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ από πολύ νωρίς. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Στούρτζεον έψαξε από τα δεξιά τον Ντε Γκουζμάν στην περιοχή. Ο Ολλανδός με τη σειρά του τροφοδότησε τον Στάικο που πλάσαρε στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Κρητικοί μέχρι και το 17ο λεπτό συνέχιζαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί.

ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Η ΑΕΛ

Μετά από το 17ο λεπτό της αναμέτρησης, η ΑΕΛ ισορρόπησε. Η ομάδα του Φέστα πήρε την μπάλα στα πόδια της, ενώ έκλεισε τους χώρους στους Κρητικούς χωρίς να τους αφήνει να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 29ο λεπτό, οι βυσσινί ισοφάρισαν στο σκορ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ των βυσσινί ο Σωτηρίου έκανε λάθος έξοδο γκρεμίζοντας τον Ντουρμισάι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Ντουρμισάι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον γκολκίπερ των Κρητικών για το 1-1.

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, η ΑΕΛ παρέμεινε ψηλά στο γήπεδο, συνέχιζε να κλείνει τους χώρους και δεν επέτρεπε στον ΟΦΗ να κάνει το παιχνίδι της.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έβαλε προβλήματα στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έκαναν πάρα πολλά λάθη δίνοντας την μπάλα στους βυσσινί, ιδιαίτερα στον άξονα. Από την άλλη, η ΑΕΛ από τα άκρα προσπαθούσε να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει κινδύνους.

Το γκολ για την ΑΕΛ ήρθε στο 63ο λεπτό. Μετά από δύο κεφαλιές-πάσες, η μπάλα έφτασε στον Ακούνια, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου γράφοντας το 1-2.

ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ

Εκεί που η ΑΕΛ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ο ΟΦΗ ισοφάρισε. Ο Σολίς, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Γρίβα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά με ωραία κίνηση. Εκεί ανατράπηκε από τον Ακούνια με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι.

Ο Ντε Γκουζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ολλανδός δεν κατάφερε αρχικά να νικήσει τον Νάγκι. Όμως, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, με αποτέλεσμα με τη δεύτερη προσπάθεια να γράψει το 2-2 στο 74'.

Ο ΟΦΗ θέλησε να εκμεταλλευτεί το καλό του μομέντουμ με τον Σολίς να χάνει καλή ευκαιρία. Ωστόσο, στο 78ο λεπτό ο Αργεντίνος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα εξαιτίας χτυπήματός του στον Γιακιμόβσκι εκτός φάσης.

ΓΚΟΛ ΝΙΚΗΣ ΜΕ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ

Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αριθμητική της υπεροχή και πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Ακούνια με ωραία σέντρα βρήκε τον Ντουρμισάι στην περιοχή, ο οποίος σήκωσε το πόδι του και με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον επόπτη, όμως με τη βοήθεια του VAR το τέρμα της ΑΕΛ επικυρώθηκε. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν σπουδαία νίκη.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ